Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

kolega ma problem z alarmem w swoim 530d - alarm losowo załącza syrenę, z tym, że syrena wyje, a autem można normalnie jechać :shock:

Podpielismy się dziś ncs'em, wyłączyliśmy DWA czyli alarm.. i nic. Wyje jak wył. Najczęściej jak trzaśnie się drzwiami (nie zamykając zamka - alarm nieuzbrojony). W końcu odpielismy syrenę.

Ma ktoś pomysł czemu to cholerstwo wyje, tak z d*, nie wiadomo czemu?

Breast. Mouth. Waist.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam bmw e39 520d losowo włączał mi się alarm (raz w nocy , policja przyjechała he he he)ale do rzeczy nie wiedziałem co robić aż przez przypadek nie oparłem się o maskę z przodu (w okolicach czujnika klapy przedniej)i załączył się alarm.Odpiąłem przewód od czujnika pod klapą i problem ustał (proponuje na załączonym alarmie delikatnie postukać po masce (w okolicach czujnika)ręką i zobaczyć czy sie załączy...

Natomiast mój znajomy miał podobny problem i musiał usunąć czujke ruchu w środku (no podsufitce koło oświetlenia

pozdrawiam

Opublikowano
takie cyrki miałem też w e34 problemem był też czujnik w masce, alarm w nocy nie raz budził sąsiadów, odłączenie syreny nie spowodowało wyłączenia migaczy które dalej migały przy alarmie. Systemem prób i błędów też doszliśmy do maski.