Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyskakuje zawsze gdy zapala się jakaś kontrolka np. od rezerwy paliwa lub braku płynu do spryskiwaczy i wszelkich awariach zapala się przy dziennym przebiegu ten znaczek z wykrzyknikiem . Może oznaczać błędy w check kontrol auta . Sprawdż co sygnalizuje w idrivie lub jaka kontrolka zapala Ci się po zapłonie auta .

Znaczek sam znika po kasowaniu nieprawidłowości lub napełnieniu baku lub zbiorników na płyny . :mrgreen:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

ha ha - na podanym zdjęciu na pewno zapaliła sie rezerwa paliwa co widać na wskażniku.

totalnie- przed zapaleniem trójkąta z wykrzynikiem masz gong i info co sie dzieje- sprawdz po włączeniu zapłonu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lubie jak ktos sie loguje i pierwszy jego post zamiast sie przywita to od razu z problem !!jak sie juz rozwiaze mu to wpadnie jak mu sie cos znow zjeb..!
Opublikowano

Krzysiek555, masz rację! Powinienem się przywitac.

Tak więc, witam wszystkich i dziekuję za informacje.

Po włączeniu zapłonu nie ma gonga i żadnych informacji.

Czekowałem i nic nie wyskoczyło. Rzeczywiście może to być poziom płynu do spryskiwacza.

Doleje i dam Wam, znać czy coś się wydarzyło.

pozdrawiam

Opublikowano

Tak jak koledzy wyżej napisali to nie ERROR tylko WARNING

czyt: ostrzeżenie pojawia się:

- gdy trzeba dolać litr oleju

- gdy wyłączysz trakcję

- gdy zabraknie płynu

- gdy żarówka sie przepali

- gdy rezerwa w baku

i jeszcze kilka innych powodów :)

Opublikowano
Tak jak koledzy wyżej napisali to nie ERROR tylko WARNING

czyt: ostrzeżenie pojawia się:

- gdy trzeba dolać litr oleju

- gdy wyłączysz trakcję

- gdy zabraknie płynu

- gdy żarówka sie przepali

- gdy rezerwa w baku

i jeszcze kilka innych powodów :)

- gdy ciśnienie w kołach za niskie,

- gdy pasy niezapięte,

- gdy kierowca do dupy :) żart

itd.

ogólnie lubią sobie pozrzędzić:)

manetka i check. Skoro sygnalizuje, że coś chce to powinna pokazać to coś ;) chyba że trafiłeś ta taką babę która sama nie wie czego chce :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czekowałem i nic nie wyskoczyło.

Zaznaczę że CHECK trzeba przytrzymać dłużej żeby wyświetliło czego dotyczy ostrzeżenie.

Opublikowano

Najprostsza odpowiedź okazała się prawdziwa – kończył się płyn do spryskiwaczy :-)

Brzytwa Ockhama działa bez zarzutu.

dziękuję Panowie

• 2 lata później...
Opublikowano

Odkopuję temat :)

Pojawiła mi się owa kontrolka przy przebytych kilometrach - trójkąt w środku wykrzyknik i obok jakaś cyfra.

Ma ktoś jakiś spis co oznaczają poszczególne kombinacje cyfr?

Opublikowano

Kolego ta cyfra do liczba przebytych kilometrów od wyzerowania małego licznika :) Trójkąt pojawił się bo masz jakiegoś check'a. Sprawdź co to za chceck, wyeliminuj go, a trójkąt sam zniknie.

Dodam, że jak znika trójkąt to mały przebieg ma dokładność do jednej liczby po przecinku :)

Opublikowano

Właśnie dziś jadąc do pracy się skumałem, że to kilometry :) ale myślałem, że kilometry od wystąpienia błędu :)

Podłączyłem do kompa i jest błąd 4501. Chyba EGR trzeba przeczyścić?

• 6 lat później...
Opublikowano

Dzień dobry.

Chciałbym się przywitać

Posiadam bmw e90 2.0d 2005 rok MANUAL bez Navigacji

Ostatnio wymieniłem akumulator po czym pojawiła się nowa kontrolka kierownicy na wyświetlaczu licznika kolor kierownicy żółty oraz na środku pomiędzy zegarami podnośnik na czerwono.

Oraz "kropka" ponad przebiegiem przy trójkącie

Czy Jest możliwość usunięcia błędu manualnie /ręcznie?

Czy trzeba udać się do warsztatu by podpiąć komputer?

Poproszę o podpowiedź /radę

Pozdrawiam Serdecznie