Skocz do zawartości

zgrzyty na 1 biegu przy mocnym wcisnieciu gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem od tygodnia po wrzuceniu jedynki( i tylko na tym biegu) na prostej i przy mocnym wcisnieciu gazu slychac zgrzyty w tylnej czesci auto rozpedza sie ale zgrzyty tez sa dodaje ze przy wylaczanej kontroli trakcji wtedy sa te zgrzyty gdy jest wlaczona zgrzytow nie ma czyli wtedy kiedy to na kola ( chyba polosie przeguby) dziala najwieksza sila tak mi sie wydaje moze to byc skrzynia ? wal, dyfer? czy ktos mial podobny problem , a dodam ze od roku gdy wciskam sprzeglo wrzucam jedynke lub dwojke i gdy podczas jazdy wciskam sprzeglo slychac gluche pukniecie ale to jest chyba osobna sprawa moze to podpora walu ale bardziej martwia mnie te zgrzyty: ( dlatego teraz delikatnie jezdze pomozcie co to moze byc
Opublikowano
Wszystko jasne byłem właśnie u swojego mechanika przejechaliśmy się wjechałem na kanał od razu się wyjaśniło mam wyrwana cala poduszkę z jakiejś tam podłużnicy która trzyma całą belkę most zawieszenie i te głuche stuki przy zmianie biegów są tez prawdopodobnie od tego sprawdzał wał podporę na razie z tym wszystko dobrze ale jak będzie rozbierał sprawdzi dokładnie wszystko po odbiorze auta napisze czy to było tylko od tego : ))