Skocz do zawartości

Dziwne spadanie z obrotów w E46 328i, zamulony ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . dzisiaj po jeździe i odpaleniu ponownym obroty zaczeły na wolnych falować i gasnąć , i tak kilka razy , dotego samochód jest jakiś przymulony na reakcję gazu???

Myślę sprawdzić w poniedziałek INPA sterowniki , czy jak odpłaczę przepływomierz to powinna być reakcja falowania obrotów ??? jak sprawdzić przepływomierz bmw 328i e46 1999rok?? Czy da się zrobić symulację w Inpie ?? czy może to wina przepustnicy ????

Opublikowano
trudno powiedzieć, ale odepnij przepływke i sprawdź czy objawy ustąpią. Ale na to może mieć wpływ wartość lambda, regulacja krokowca, zawór DISA, czujniki wałka rozrządu, uszkodzenie regulacji VANOSA, lub tak powszechny problem jak uszkodzenie ODMY.
Opublikowano
Witam i pozdrawiam z UK. Mam dokładnie to samo. Na diagnostyce komputerowej wyszedł czujnik położenia wałka.
Opublikowano

Witam , stało się to mojemu ojcu dzisiaj właśnie , dzwonił do mnie że nie da się jechać dowiedziałem się jeszcze że zapaliło mu się EML zółta kontrolka od silnika na desce, i samochód gaśnie po odpaleniu , musiał szybko odpalać i wrzucać D na automacie i dodawać 3 nogą gazu;) , i max 40 km/h

Zadzwoniłem do niego i kazałem opdiąć przepływomierz, przejechał z 40 km i jak reką odjąć , nawet wydaje mu się mocniejszy niż przed awarią dzisiejszą no i EML zgasło i jedzie 100 -120 odrazu . czy to przepływka ???? na to wygląda że na 99 % ??

POZDRAWIAM

Ciągle coś :))))