Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po rozkodowaniu vinu mnie od razu odrzuca data produkcji, tzn to, że auto jest rok starsze niż widnieje to w ogłoszeniu, więc na dzień dobry sprzedawca chce mnie oszukać :shock: Osobiście oglądałem 320d z 311000km i było pedantycznie zadbane, bez większych śladów zużycia, widziałem też i 2-3 letnie bmki zasyfione i poniszczone aż miło :cool2: . Motogodziny także nie są jakimś super wyznacznikiem bo np jak auto śmiga po niemieckich autostradach to może mieć powiedzmy średnie prędkości na poziomie 80-90km/h, ja od prawie dwóch lat przejechałem swoim 320d ok 16000km ze średnimi prędkościami w okolicach 30-35km/h, więc od razu jestem na straconej pozycji. Moje auto ma już 9 lat jednak ma nadal fabryczną kierownicę, gałkę, mieszek bez większych śladów zużycia. To samo tyczy się oryginalnych welurowych dywaników - jest na nich data produkcji :cool2: takie drobne sprawy ale warto zerknąć. Osobiście preferuję "ładne" samochody bo jeżeli ktoś dba o wygląd to trudno mi uwieżyć aby nie dbał o stronę techniczną, natomiast jeżeli ktoś nie wymieni znaczka na masce :nienie: to trudno mi dać wiarę że dba o swoje bmw
Opublikowano
Motogodziny także nie są jakimś super wyznacznikiem bo np jak auto śmiga po niemieckich autostradach to może mieć powiedzmy średnie prędkości na poziomie 80-90km/h

Masz rację ale daje to jakąś orientację. Ni uwierzę np. w 8-10tys godzin i przebieg 140 tys. km :)

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785