Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Jestem nowy na forum i szukam dla siebie jakiegoś fajnego bmw najchętniej e46 lub e39 i w oko wpadł mi pewien egzemplaż. http://otomoto.pl/bmw-320-gwarancja-tech-assistance-C23478242.html Niestety nie posiadam numeru Vin (sprzedający zapewnił że go dośle) Czy można coś wywnioskować z tych zdjęć? (wiem że przebieg można włożyć między bajki) :)

Edytowane przez arek1986
Opublikowano

Jeżeli przebieg można włożyć miedzy bajki :mad2: to po co pytasz ? Zadajesz niemadre pytanie co sądzimy o tym aucie :duh: jedz kup i nie zawracaj gitary człowieku ,przez takich jak ty są sprowadzane trupy i przekrecane kilometry :cool2:

Wlasnie takich klientów jak ty nazwya sie pózniej frajerami :cool2: bo zamiast szukać auta z historia serwisowa to chcecie mieć tylko BMW w garażu :duh:

Nie masz kasy na taki rok kup zadbane starsze BMW które bedzie jeździć i cieszyć z użytkowania inaczej każdy przedstawiciel handlowy na światłach w swój ej pandzie zostawi Cie w d uubp ii e :cool2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakby były papiery na taki przebieg to kosztowałby jakieś 32k pln..ale zastanawiające jest to, że na tych zdjęciach wygląda całkiem zachęcająco, może poza zdewastowaną roletką koło ręcznego :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jeżeli przebieg można włożyć miedzy bajki :mad2: to po co pytasz ? Zadajesz niemadre pytanie co sądzimy o tym aucie :duh: jedz kup i nie zawracaj gitary człowieku ,przez takich jak ty są sprowadzane trupy i przekrecane kilometry :cool2:

Wlasnie takich klientów jak ty nazwya sie pózniej frajerami :cool2: bo zamiast szukać auta z historia serwisowa to chcecie mieć tylko BMW w garażu :duh:

Nie masz kasy na taki rok kup zadbane starsze BMW które bedzie jeździć i cieszyć z użytkowania inaczej każdy przedstawiciel handlowy na światłach w swój ej pandzie zostawi Cie w d uubp ii e :cool2:

Czy ja ciebie oceniam? W portfel też ci nie zaglądam... Na bmw się nie znam wiec zadałem pytanie czy jest warte zainteresowania bo wg mnie wygląda zachęcająco na tych zdjęciach, ale jak widzę ty wolisz oceniać mnie jako kupującego niż auto które podesłałem. Historię serwisową to może każdy handlarz zrobić za parę złotych kupując książkę na allegro i cofając przebieg ( czego w 90% żaden kupujący nie będzie weryfikował). Zadałem pytanie czy auto wg was wygląda ok jeśli tak to pojadę je zobaczyć i o dziwo jeśli wszystko będzie spoko wg mnie, zabiorę auto do serwisu na sprawdzenie pod kątem mechanicznym i blacharskim. maniek21112 jestem tego zdania co Ty a jako użytkownicy tych aut macie większe pojęcie o nich niż ja który mam zamiar kupić dl siebie pierwsze bmw i dlatego zadałem pytanie czy wg was wygląda oki i dziękuję za opinię.

Opublikowano

Fakty są okrutne - kolego dostałęś po głowie to sią opamiętaj ,i podeślij nam normalne auto ,muwisz że historia to pestka ,i napewno każda to fałsz ?

dobra i prawdziwa historia to książka ,faktury na których masz przebieg ,wydruki z badań technicznych ,mają być pełne z bmw a nie z jakiegoś burdelu auto-servis siergiej .com

wudruki z badań kompletne ,czyli wszystkie od początku -np w niemcowni robią je co 2 lata -swojego czasu była gadka o bałwanach z gubina co twierdzą że po jednej-dwóch wizytach w aso bmw na zachodzie robi sią nowa historia --takie brednie to tylko dla pajaców-

np > auto pochodzi z południa niemiec a tu nagle świeży serwis w aso w berlinie -i zero faktur z przeglądów ,które zwykle były robione w rejonie z którego pochodził :nienie:

widziałem wiele takich sztrucli - dziwne ale zawsze cena super

Opublikowano
Fakty są okrutne - kolego dostałęś po głowie to sią opamiętaj ,i podeślij nam normalne auto ,muwisz że historia to pestka ,i napewno każda to fałsz ?

dobra i prawdziwa historia to książka ,faktury na których masz przebieg ,wydruki z badań technicznych ,mają być pełne z bmw a nie z jakiegoś burdelu auto-servis siergiej .com

wudruki z badań kompletne ,czyli wszystkie od początku -np w niemcowni robią je co 2 lata -swojego czasu była gadka o bałwanach z gubina co twierdzą że po jednej-dwóch wizytach w aso bmw na zachodzie robi sią nowa historia --takie brednie to tylko dla pajaców-

np > auto pochodzi z południa niemiec a tu nagle świeży serwis w aso w berlinie -i zero faktur z przeglądów ,które zwykle były robione w rejonie z którego pochodził :nienie:

widziałem wiele takich sztrucli - dziwne ale zawsze cena super

Czy napisałem że każda historia to fałsz? Napisałem że często jest fałszowania i wielu kupujących jej nie weryfikuje. Normalne to jakie? Czy 10- 12 letnie e46 w dwulitrowym dieslu które kosztuje 35tys?? ( uwierz mi nie zawsze cena jest wyznacznikiem jakości). Miałem wcześniej audi a3 1.8t z 2002 roku i zapłaciłem za nie podobną kwotę jak za to bmw i o dziwo malowany był tylko błotnik i maska przebiegu oryginalnego było 230tys ( przez 3 lata nie dołożyłem złotówki poza standardową eksploatacją a mogłem kupić i za 33tys tylko po co??).

Opublikowano

Sugeruję skoncentrować się na samochodzie a nie na osobistych wycieczkach.

1. VIN do rozkodowania bo inaczej niewiele o aucie wiadomo.

2. VIN do tytułu bo inaczej za chwilę mod zamknie wątek.

3. Jeśli auto miałoby przebieg jak w ogłoszeniu i było bezwypadkowe to poprzedni właściciel spokojnie, zamkniętymi oczyma sprzedałby je za 28 tys. zł.

4. Skoro handlarz je sprzedaje za 22 to za ile kupił? Podejrzewam, że nie więcej niż 19 tys.

5. Dlaczego więc poprzedni właściciel sprzedał 10 tys. złotych taniej?

6. Dlaczego? Pewnie dlatego, że stan techniczny pojazdu ma niewiele wspólnego z opisem.

7. Przebieg oryginalny? Nawet sam właściciel wątku w to nie wierzy. Więc ile, 200 tys, 300 tys, 400 tys?

Więcej już mi się nie chce pisać :)

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Jakby były papiery na taki przebieg to kosztowałby jakieś 32k pln..

Fiu fiu ja mam kilka miesięcy nowszego, lepiej wyposażonego, z minimalnie większym przebiegiem, historią i jakby mi ktoś zaoferował 32000zł to byłbym wielce uradowany :cool2:

Tak serio to nie widzę w tym aucie nic strasznego, felgi mają porysowane ranty, kielnia pewnie wymieniona, przedni znaczek do wymiany, roletka tak samo i tyle. Przeciętny egzemplarz z fajnym dodatkiem w postaci sportowych foteli. Auto ma jeszcze stary panel klimatyzacji i 5-cio stopniową skrzynię biegów, więc pochodzi z początku 2003 roku lub nawet z końca 2002 (rok modelowy 2003) co także obniża jego wartość.

Opublikowano
Sugeruję skoncentrować się na samochodzie a nie na osobistych wycieczkach.

1. VIN do rozkodowania bo inaczej niewiele o aucie wiadomo.

2. VIN do tytułu bo inaczej za chwilę mod zamknie wątek.

3. Jeśli auto miałoby przebieg jak w ogłoszeniu i było bezwypadkowe to poprzedni właściciel spokojnie, zamkniętymi oczyma sprzedałby je za 28 tys. zł.

4. Skoro handlarz je sprzedaje za 22 to za ile kupił? Podejrzewam, że nie więcej niż 19 tys.

5. Dlaczego więc poprzedni właściciel sprzedał 10 tys. złotych taniej?

6. Dlaczego? Pewnie dlatego, że stan techniczny pojazdu ma niewiele wspólnego z opisem.

7. Przebieg oryginalny? Nawet sam właściciel wątku w to nie wierzy. Więc ile, 200 tys, 300 tys, 400 tys?

Więcej już mi się nie chce pisać :)

Nie do końca się zgadzam z pewnymi punktami.

Ostatnio sprzedawałem auto klasy premium mojego ojca (prawdziwego dziadka :norty: ) spełniał wszelkie warunki "zdroworozsądkowego" egzemplarza (bezwypadkowy, umiarkowany przebieg, 5 lat w jednych rękach, pełna historia- książka, rachunki, wpisy w bazie danych, w pełni sprawny, zadbany, garażowany, z 2 kompletami opon, dywaników, kompletem kluczy itp.). Można by pomyśleć, że sprzeda się jak świeża bułeczka.... Początkowo wystawiłem go w nieco wyższej cenie od średnich z allegro i.... i nic, po czterech miesiącach obniżania ceny zjawił się pierwszy zainteresowany i od razu go kupił.... w cenie normalnej :cool2: Więc między bajki wsadzam stwierdzenie że dobre auto musi dużo kosztować itp.

Wracając do opisywanego auta po raz kolejny powtórzę, że należy kupować konkretny samochód, ten który mamy przed nosem, a nie jego historię... Przebieg jest jedynie jednym z wielu czynników wyznaczających aktualny stan auta :cool2:

Opublikowano
Fiu fiu ja mam kilka miesięcy nowszego, lepiej wyposażonego, z minimalnie większym przebiegiem, historią i jakby mi ktoś zaoferował 32000zł to byłbym wielce uradowany

Więc między bajki wsadzam stwierdzenie że dobre auto musi dużo kosztować itp.

No to jaka jest według Ciebie rynkowa cena? Albo inaczej, za ile sprzedałbyś swoje autko? Za 19 tys. handlarzowi? :)

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Opublikowano
Fiu fiu ja mam kilka miesięcy nowszego, lepiej wyposażonego, z minimalnie większym przebiegiem, historią i jakby mi ktoś zaoferował 32000zł to byłbym wielce uradowany

No to jaka jest według Ciebie rynkowa cena? Albo inaczej, za ile sprzedałbyś swoje autko? Za 19 tys. handlarzowi? :)

Mam 320 z 2003 z przebiegiem 140 000 ,tak potwierdzonymi 140 000 . I gdybym dzis chciał sprzedac (nie wystawić na aukcji) to myśle ze to jakies 24 000PLN. Pewnie ze moge sobie wystawić za 32 000PLN tylko kto do mnie zadzwoni ?

Opublikowano
Tak jak wyżej opisałem przerabiałem już sprzedaż świetnego auta i skończyło się na przeciętnej cenie, mimo że sprowadzony był w normalnej/wysokiej niemieckiej cenie. Tylko co z tego skoro po przekroczeniu granicy jego realna wartość od razu spada do poziomu co najwyżej średniaków :wink: . Mam już nauczkę, że jeżeli chce się sprzedać auto to trzeba wystawić je w polskiej cenie, oczywiście można dać wyższą ale telefonów, czy zapytań będzie zero :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale się czepiliście tych 32 000 :norty: jaka różnica 28-30-32, to nigdy wyjściowe 22..z których po przyjeździe zrobi się pewnie max 20, bo wyjdzie kilka kwiatków; na tych zdjęciach autko wygląda smacznie, ale na nich niewiele widać :lol: też mam wersję z 5-biegową skrzynią i nie uważam tego za wadę, wręcz przeciwnie, jest przyjemnie elastyczny, nawet powyżej 200 km/h w aucie jest cicho :cool2:

Do założyciela wątku: jak masz niedaleko to nie zastanawiaj się i jedź, obejrzyj jak najwięcej, przejedź się każdym i poczujesz różnicę :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Mam 320 z 2003 z przebiegiem 140 000 ,tak potwierdzonymi 140 000 . I gdybym dzis chciał sprzedac (nie wystawić na aukcji) to myśle ze to jakies 24 000PLN. Pewnie ze moge sobie wystawić za 32 000PLN tylko kto do mnie zadzwoni ?

Właśnie do tego zmierzam że wystawiać to sobie auto można za ile się chce ( wiem z autopsji po swoim audi) natomiast potencjalni zainteresowani owszem przyjadą ale najwyżej po to żeby się przejechać i zobaczyć jak zdrowe auto powinno wyglądać i zachowywać się na drodze a na koniec rzucą cenę o 5tys niższą od deklarowanej bo wszystkie są tańsze. Gdybym podesłał tu auto za 36tys to co poniektórzy może nazwaliby mnie "frajerem" bo tak przepłacam za ten rocznik. Znam wiele firmowych aut do końca serwisowanych z niskimi przebiegami (historia i bezwypadkowość gwarantowana) aczkolwiek nie wiem czy chciałbym zapłacić za nie 50% wartości. Ale nie odbiegając od tematu powinienem mieć jutro vin nie neguje auto może być szrotem i składakiem nie znam się na bmw i dlatego sprawdzę w serwisie i jeśli nawet wyjdzie dużo większy przebieg a auto będzie w dobrym stanie to poważnie się nad nim zastanowię. :)

Opublikowano

Ok, nie ma co dalej ciągnąc tego tematu nie widząc samochodu. Arek, sugeruję obejrzeć auto, sprawdzić czujnikiem i zweryfikować przebieg. Jeśli wszystko będzie ok to bierz ponieważ cena jest atrakcyjna.

Z mojej strony koniec tematu, czekam na info o aucie. :)

Freude am fahren

Opublikowano
Cena jest atrakcyjna i osobiście zachowałbym szczególną ostrożność.
Opublikowano

Ok mam rozkodowany VIN:

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAAS71080FY06474

Kod typu AS71

Typ 320D (EUR)

Typoszereg E E46 (4FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M47DO1

Pojemność skokowa 2.00

Moc 110

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TOPASBLAU METALLIC (364)

Tapicerka STOFF JACQUARD/ANTHRAZIT (H9AT)

Data prod. 2002-05-13

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG Sportowe dostosowanie podwozia

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S710A M LEDERLENKRAD M Kier. sport. wielofunk.

S788A M LEICHTMETALLRAEDER Obr. BMW, st. le. indywid.

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Bordliteratur deutsch

P972A COMFORT PAKET Pakiet komfort

Opublikowano

Powinno być:

S710A M LEDERLENKRAD M Kier. sport. wielofunk.

a co jest? założone jakieś badziewie na sztukę.

rok produkcji 2003

a co jest? Data prod. 2002-05-13

Parząc na środek auta, wymienioną kierę, "średniej jakości" gałkę zmiany biegów, poszarpaną roletkę zastanawiam się ile naprawdę to auto ma przebiegu.

Freude am fahren

Opublikowano
Obstawiam okolice 300tys. Sprzedający zapewnia że na aucie szpachli nie znajde, malowany był błotnik oraz drzwi a szyby są w oryginale. W sumie martwi mnie ta wymieniona fajera ale chyba podjade ją zobaczyć.
Opublikowano
Oczywiście, jedź, zobacz,obejrzyj na własne oczy, sugeruję czujnik lakieru no i naprawdę przydałby się ktoś z laptopem. Myślę, że podejrzenie np. ilości motogodzin przepracowanych przez autko dałoby orientacyjny pogląd na przebieg.

Freude am fahren

Opublikowano
Krzysiek nie pisz takich rzeczy bo "druga strona" pewnie też tutaj zagląda ;).