Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy któryś z kolegów mógłby mi pomóc z uruchomieniem monitora nawigacji w E83. Po przekręceniu kluczyka otwiera sie monitor, radio działa, ale nic nie wyświetla... a diag którym dysponuje nie działa przy konfiguracji NAV... lub mam ZEPSUTY soft na laptopie.

Będe wdzieczny za pomoc wszystkim którzy naprawde znają się na temacie.

Opublikowano

v32 Sting_(up. by Sledz).rar

BMW_NaviSoft_KeyCD_Clone_cd(up by Sledz).rar

NAV_SW(v32).iso Aktualnie najnowszy soft do czytników mk4 z funkcją "perspective" w nawigacji.

NAV_SW_pl_cX3.rar

Co konkretnie trzeba sciągnąć i co z tym zrobić dalej...?

Potrzebuje konkretne info.

THX

Opublikowano

Ten trzeci a resztę napisałem ci wyżej

Nie wiem co można jeszcze dopisać a poza tym masz wszystko na forum więc wystarczy :search:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

na forum piszą że wystarczy wypalić cd wyjąć płytke z mapą, wlożyc do czytnika dvd wypaloną plyte przekrecić kluczyk i nacisnąć ok...etc Reszta sie zrobi sama..

Po pierwsze na moim monitorze nic nie widac więc skąd bede wiedział kiedy nacisnąć ( i gdzie ) "OK"

Opublikowano
Nagraj płytkę i zobacz czy będzie coś pokazywać się na monitorze.Powinno wyświetlać wgrywanie softu bynajmniej tego który ci podałem.Nagraj na cd i dvd bo czytniki róznie działają.Wcisniecie ok robi się gałka od podgłaszania radia .W czasie wgrywania softu musisz wszystkie drzwi mieć zamknięte oprócz bagaznika.Radio moze grać i auto najlepiej odpalić
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Nagrałem DVD potem Cd. Pierwsza jakby wogóle nie reagowała, CD mieliła chwile i spowodowała uniesienie monitora, ale nic poza tym..Napęd po dłuższej chwili wypluł płytkę. Nie mam pomysłu na to, chyba bedzie trzeba pojechać do serwisu czy coś..
Opublikowano
Zacznij od przeczyszczenia czytnika, bo nie masz nadal wgranego softu do navi i dlatego nic się nie wyswietla.Moze czytnik jest brudny albo do naprawy
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
wczysciłem spirytusem i...nic sie nie zmieniło tzn właczyłem zapłon wsadziłem cd do napedu pomielił 3 min i wypluł, a monitor jak był tak jest ciemny:( chyba wypije reszte tego spirytusu to mi się nastrój poprawi .
Opublikowano

:cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

Ale poważnie to napisz do kolegi ignac

On może ma namiar na kogoś w W-wie od navi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Jeżeli sobie nie poradziles możemy pomoc ...

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner