Skocz do zawartości

problem z odpaleniem, rozrusznik akumulator opór ?????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Problem polega na tym ze , akumulator jest naladowany, jest ok na 100% sprawdzany w innym aucie, przy probie odpalania, jest za slaby jest duzy opor, nie wiem jak odpalam jest tak jakby akumulator byl rozladowany, ledwo przekreca, na innych akumulatorach dzieje sie to samo. czy nie ma masy, czy cos robi opór i nie moze przekrecic ??? podpowiedzcie o co chodzi.. . rozrusznik jest nowy od 2 miesiecy. akumulator nowy. cos robi opor tylko co ??
Opublikowano

coś z rozrusznikiem chyba jednak.

Miałem to samo w zime, auta nie mogłem odpalić na nowiutkim akumulatorze, ba nie mogłem odpalić na 2 akumulatorach. Okazało się że rozrusznik powodował taki opór że nie miał siły zakręcić silnikiem. Regeneracja rozrusznika wykonana przez mechanika i śmiga jak zły :)

tyle że u ciebie niby jest nowy no ale i tak bym od rozrusznika zaczał diagnoze skoro wykluczasz pobór prądu i słaby aku.

szukam
Opublikowano
dzieki kolego za podpowiedz, dzwonilem do mechanika, mowi to samo, ale kurde najgorsze jest to ze rozrusznik jest nowy, ma ok 2 miesecy .... i to mnie boli dlaczego tak szybko padl.... ???
Opublikowano
Wygląda na awarie rozrusznika... żeby nie okazało się coś głębiej silnika (wał) :|. Próbujesz odpalać z wciśniętym sprzęgłem??
Opublikowano
ze sprzeglem, bez wszystko jedno, ale powiem ze musialem niestety odpalic go na popych, z trojki odpalil na pycha bez problemu sinik jest ok, idzie ladnie, nie kopci, tylko tak jakby cos trzymalo ten rozrusznik przy odpalaniu.