Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Panowie, pisałem już w innym temacie o innym autku ale z tego co wyczytałem to jedno auto - jeden watek wiec założyłem ten. W piątek jadę oglądać tą bumę i czy moglibyście mi w skrócie powiedzieć na co mam w niej zwrócić uwagę bo np coś tam dojrzeliście na zdjęciach ale nie jesteście pewni, bądź po prostu to sprawdzić. Przyznam szczerze, że po poprzednim temacie jestem pod wrażeniem bo ja nie widziałem tam nic z tego co wymeniliście, dopóki nie zwróciliście na to uwagi ;)

http://otomoto.pl/bmw-318-C24538131.html

Edytowane przez Shadowblade
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Można dodać, że kierunki nie pasują, bo z tyłu pomarańczowe, ale pewnie mod na białe z przodu przy okazji małego bum.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Takie felgi montowali wogole oryginalnie do e46? Takie koła na pewno montowali do e36. Nie widziałem e46 na takich alusach. Trzeba przyjzec sie oponom. Zapewne auto było na ładnych duzych kolach, które handlarz pogonił oddzielnie, a założył co tam miał pod ręką.
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Można dodać, że kierunki nie pasują, bo z tyłu pomarańczowe, ale pewnie mod na białe z przodu przy okazji małego bum.

Przy lewym kielichu nie dostrzegam nitu co może świadczyć o problemach z geometrią i małym (większym) bum.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Takie felgi montowali wogole oryginalnie do e46? Takie koła na pewno montowali do e36. Nie widziałem e46 na takich alusach. Trzeba przyjzec sie oponom. Zapewne auto było na ładnych duzych kolach, które handlarz pogonił oddzielnie, a założył co tam miał pod ręką.

Felgi to styling 27.

Baureihe Modell Ausnahme Größe Einsatz Bereifung ET kg

3er E36 außer M3 7x15 225/60R15 Reifenpreis bei ReifenDirekt.de anzeigen ET 47 7,52

3er E46 316i-323i 7x15 225/60R15 Reifenpreis bei ReifenDirekt.de anzeigen ET 47 7,52

Z3 E36 Roadster 1.8/1.9 7x15 225/60R15 Reifenpreis bei ReifenDirekt.de anzeigen ET 47 7,52

Mogły takie być

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Aha, dzięki za uwagę. Człowiek uczy się całe życie. Za piękne to one nie są :)
Opublikowano

Ogólnie to szału nie ma :| :

- spasowanie prawego przodu do weryfikacji.

Shadowblade stracisz $ na dojazd, bo wątpie aby mechanicznie było ok .........

Opublikowano
Zanim bym sie wybrał go ogladac, zaczałbym od rozkodowania VINU i uzyskania wiekszej ilosci zdjec - szczególnie środka
Opublikowano
to auto jest 15 km od mojego domu, oglądałem je w zasadzie już dzisiaj bo byłem przejazdem ale tylko z zew. właściciel był w pracy a auto stoi na parkingu wiec podjechałem z ojcem i pooglądaliśmy sobie je z 5-10 min z zew pobieżnie bo ojciec musiał wracać do pracy. W planach mam jechać oglądać je dokładnie razem z jazda próbna jeszcze dzisiaj bo jutro ma być fatalna pogoda. Powiem szczerze, że zwróciłem uwagę na spasowanie różnych elementów, czy linie się pokrywają i niczego szczególnego nie zauważyłem, środek jest bardzo zadbany, co prawda nie umył tego auta, ani nie poodkurzał w środku dywaników ale było to w granicy tolerancji. Na mnie zrobiło pozytywne wrażenie, aczkolwiek nie kupuje auta raz w miesiącu i nie jestem jakimś specjalistą. E46 tez słabo znam. O co chodzi z tymi nitami ? jak to mogę sprawdzić? Co do Vinu, będę go miał dzisiaj wieczorem bo facet nie wziął dokumentów ze sobą a jest w pracy, wiec od razu wrzucę. Co jeszcze mogę sprawdzić ? Dzięki wielkie za pomoc. Jak się zgodzi, to porobię więcej zdjęć jeśli się nie ściemni i będzie coś widać na aparacie.
Opublikowano

Witam, mam już numer VIN: wbaal31070jj69452, ale nie ogarniam jego rozkodowania na stronie, którą podaliście. Gdyby ktoś mógł podać i porównać to co z niego wynika ze stanem faktycznym byłbym bardzo wdzięczny ;)

EDIT: Już ogarnąłem.

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAAL31070JJ69452

Kod typu AL31

Typ 318I (EUR)

Typoszereg E E46 (4)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M43/TU

Pojemność skokowa 1.90

Moc 87

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor SONDERLACKIERUNG (490)

Tapicerka STOFF FLOCK RAUTE/ANTHRAZIT (E3AT)

Data prod. 2000-05-13

Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S235A ANHAENGERKUPPLUNG,KOPF ABNEHMBAR Hak holowniczy ze zdejmowaną głowicą

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S286A LEICHTMETALLRAEDER Obr. BMW, st. le. BMW Styling

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S530A KLIMAANLAGE Klimatyzacja

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S660A RADIO BMW REVERSE Radio BMW Reverse (C42)

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Bordliteratur deutsch

P972A COMFORT PAKET Pakiet komfort

Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trudno porównać tapicerkę, bo na zdjęciach brak..a kierunki powinny być wszystkie pomarańczowe.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
zdjęcia wnętrza postaram się załatwić jutro jeśli właściciel się zgodzi.