Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj po odpaleniu silnika i przejechaniu 20km spotkala mnie nie mila nispodzianka.Po chwilowym postoju nie chciala zapalic,rozrusznik kreci ale dalej nic,po okolo 20 min odpalila,przejechalem kolejne 20 km i znowu nie chciala odpalic wiec poczekalem kolejne 30 min i odpalila. Na kompie zero bledow pompa podprogowa po odpaleniu pokazywala 4bary wiec moze ktos podpowie gdzie szukac dalej, myslalem tez o czujnku walka ale on pokazalby blad a u mnie cisza.:mad2:
Marcin
Opublikowano
Brak slow szrot mi sie trafil ze tylko do jeziora wypchnac,wtryski korekcje mialy dobre akurat je bym obstawial jako ostatnie ale najgorsze jest to ze zero bledow wiec auto w piatek idzie na warsztat do specow bmw i zobaczymy, beda zaczynac od pompy, czujnika walka itp, konczac na wtryskach. :mad2:
Marcin
Opublikowano
Rzumiem ze jak by byl przelew na ktoryms z wtryskow to by kopcil tak.... a u mnie nie ma takich objawow,jeden z mechaniorow wykluczyl wtryski bo stwierdzil ze auto odpala po chwili i nie kopci, gdyby byly to wtryski to mysle ze problem nie bylby tymczasowy tylko staly a u mnie wystepuje tylko po rozgrzaniu silnika. :mad2:
Marcin
Opublikowano
dlatego wtryski napisałem jako jedną z możliwości może być zawór na szynie lub pompie ale do tego trzeba wiedzy :) zakład że Ci tego nie sprawdzą ?? :D a już na poważnie to wtryski mogą lać na końcówce lub potocznie na przelew , na końcówce będzie dymienie na przelew niskie ciśnienie na szynie cr i brak zapłonu

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Kolego Tomek zanotowalem twoje cenne uwagi :D w piatek popoludniu bede wiedzial co jest nie tak a na dzien dzisiejszy zaczynam sie rozgladac powoli za inna marka auta bo to dosc ostro daje mi popalic finansowo. Ledwo co skonczylem dopieszczac lakier a tu kolejny syf wyskoczyl, fajny prezent na urodziny. :mad2:
Marcin
Opublikowano
Moim zdaniem czujnik impulsów wałka rozrządu. Klasyczne gubienie zapłonu, trudny rozruch na rozgrzanym silniku i brak błędu w rejestrze ponieważ przy każdym wejściu silnika w prawidłową pracę błąd samoczynnie się usuwa - tak samo jak przy wymianie na sprawny.
Opublikowano
Witam yoshi wiedzialem ze sie pojawisz dzieki, tez sklaniam sie ku temu choc myslalem ze pompa progowa na poczatku zobaczymy co powiedza spece z bydgoszczy od bmw :D uwazaj wtryski do wymiany najlepiej wszystkie :D turbo i przeplywka tez :D Czy ten czujnik powoduje tez gasniecie silnika w czasie jazdy ?
Marcin
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
A wiec koledzy problem z odpalaniem na cieplym i w czasie jazdy kiedy gasl silnik ,byl ponownie sterownik silnika,ten sam problem mialem w zeszlym roku, wyslalem do regeneracji ale widac ze wytrzymal nie caly rok takze stwierdzilem ze ponowna naprawa jest bezsensu wiec zamowilem nowy. Niestety nie byla to pompa podprogowa,czujnik walka tez podmienilem i nic to nie dalo,dopiero Aso doszlo konkretnie co sie dzieje i po wielu testach padlo na sterownik.Najgorsze jest to ze w kujawsko pomorskim nie ma ludzi ktorzy wogole maja pojecie o dieslach e46. Nie twierdze ze Aso jest autorytetem ale chociaz jest inne podejscie. Dodatkowo znalezli mi przyczyne blokowania sie kiery przy skrecie w prawo. Okazalo sie ze prawa zwrotnica jest krzywa wiec doszly kolejene koszta. Kwota bedzie nie mala ale jakbym wymienil ilu pseudo partaczy szukalo i nigdy nie potrafilo rozwiazac problemu to kasa w tym momencie nie ma dla mnie znaczenia bo moja perelka wroci do perfekcji :D
Marcin