Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dostalem zaproszenie na BMW Joy Drive Tour 2012 - czy warto wybrac sie na to?

co dokladnie mozna tam dostac poza zobaczeniem wszystkich modeli BMW?

Byl ktos i jak ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja się wybieram, ma być możliwość przejazdu po torze wybranymi (ze wszyskich aktualnie produkowanych) modelami bmw.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
karbo a na kiedy masz zaproszenie?- ja mam 22 czerwca
Opublikowano

Jechałem, jechałem ale nie dojechałem. Trasa Gliwice - Zawiercie przez Tarnowskie Góry zajęła mi dzisiaj 2,2h. Miałem średnią prędkość 32km/h. Lało i wiało. Za Zawierciem mając jeszcze przed sobą ponad 240 zwróciłem.

Teraz siedzę na forum i pewno żałuje, że sie wycofałem. Z przyjemnością poczytam relację osób, który dostały na lotnisko. Jak było? Napiszcie proszę!!!

Opublikowano

Wczoraj miałem przyjemność uczestniczyć w imprezie, była rewelacyjna pod względem organizacyjnym. Można było pośmigać nową serią 1, 3, 5, 7, plus 5 w wersji hybrydowej. Impreza trwała ok. 5h, mnóstwo jeżdżenia.

Dla serii 1 i 3 stworzono tory przeszkód, gdzie można było sprawdzić swoje umiejętności jak i możliwości auta w bezpiecznych warunkach pod okiem instruktorów. Serią 5 i 7 wyjechaliśmy w "teren" pośmigać po okolicznych drogach. Naprawdę impreza była rewelacyjna, polecam każdemu.

Dodatkowym smaczkiem była prezentacja nowej 6 Grand Coupe. Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

bylo WARTO

Wczoraj bylem w Tychach. Krotko:

testowalismy osobiscie:

1) seria 1(x1) wersje silnikowe 116i-120d 6 sztuk - przygotowany tor do jady z przeszkodami czas 1h

2) seria 3(nowy) wersje silnikowe od 163KM(diesel) - 245KM(benzyna) 6 sztuk tor do jazdy z przeszkodami czas 1h

3) seria 530dx2sztuki, 535d, 530GT, 740dx2sztuki- jazda po miesicie dystans kolo 25km czas trwania kolo 1h

poznalismy nowy model 6 Grand Coupe, dostepny byl M5 oraz mala prezentacja ( jazda) 530 hybryda

Duzo jedzenia i picia kubek na koniec :)

... to tak po krotko

Opublikowano

Myślę, że warto. Uczestniczyłem w imprezie 22 czerwca w Tychach - start o godz. 15.45 (zaczęło się o 16.00). Najpierw do dyspozycji seria 5, seria 7 i 5GT do jazdy poza torem w kolumnie prowadzonej przez instruktora. Miłe doświadczenie - można zapoznać sie z autem. Minusem było to, że w zasadzie jeździliśmy po terenie zabudowanym nie przekraczając 70 km/h. W sumie mogli przewidzieć jakiś fragment po S1, która jest w pobliżu.

Potem miała miejce prezentacja nowej 6 GC (naprawdę ładne auto - osobiście czekam na 4 GC - może zrobią :)) i krótka opowieść o idei BMW Conected Drive, a więc trochę propagandy. W międzyczasie prezentacja 5 active hybrid - powiem tylko, że wrażenie lepsze niż w startującym Boeingu 737 :)

Następnie możliwość testowania na torze jedynek (f20) i trójek (f30) nadzorowane przez instruktorów.

Ponadto firma zapewniała całkiem przyzwoity catering.

Podsumowując - uczestnictwo z pewnością nie będzie czasem zmarnowanym :)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.