Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a dokladnie tu chodzi o przeplywomierz ,wydech,filtr powietrza .czy przeplywomierz wystarczy kupic nowy bo slyszalem ze co iles sie go wymienia i sa jakies sportowe :) zmiana wydechu koncowego da jakies koniki oraz s.filtr pow. czy dadza lepsze osiagi czy to tylko pic. 320d ic Pawel3480 » 27 Maj 2012 22:22

to jest ta sama bemka 161koni nie 17..

po chipie.

Opublikowano
a dokladnie tu chodzi o przeplywomierz ,wydech,filtr powietrza .czy przeplywomierz wystarczy kupic nowy bo slyszalem ze co iles sie go wymienia i sa jakies sportowe :) zmiana wydechu koncowego da jakies koniki oraz s.filtr pow. czy dadza lepsze osiagi czy to tylko pic. 320d ic Pawel3480 » 27 Maj 2012 22:22

to jest ta sama bemka 161koni nie 17..

po chipie.

Kolego nie słyszałem o sportowym przepływomierzu, zmiana wydechu pewnie że da ale całego układu a nie tylko końcówki a filtr sportowy to zależy ale raczej nic z dodatkowej mocy nie da.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

chip czasem nie zwieksza dawki paliwa a intercooler wydech wiekszy przeplywka tylko pomaga w uzyskaniu wiekszego momentu obrotowego

tak mi sie przynajmniej zdaje

Opublikowano
Zależy na jaki IC, jak na taki sam co masz bo twój jest uszkodzony bo jeśli na większy to trzeba podjechać do tunera i zrobić korekty, zawsze możesz załozyć większy i sprawdzić czy pogorszyły się parametry.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
takie ingerencje robi się przed czipowaniem. Bo po tych zmianach i tak trzeba to robić jeszcze raz wiec 2 razy wydana kasa. Nie ma sportowych przepływomierzy.
szukam