Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, pisze pierwszy post ale sledze wasze forum już od dawna, ale jako, że prawie wszystko jest już tu napisane to niczego do dodania nie miałem i żeby nie robić bałaganu, po prostu szukałem i czytałem, zwykle to mi wystarczało. Teraz jestem w trakcie poszukiwania auta dla rodziców. Wpadła im w oko e46 i biorąc pod uwagę wymagania mojego ojca, który potrzebuje po prostu wozidła, wybór padł na m43 wersja 1.8 lub 1.9. Oczywiście, o dziwo, moi rodzice maja ścisłe wymagania co do tego auta, musi być czarne, ;) najlepiej w skórze ;) a klima to chyba już standard. jestem z woj. Łódzkiego, Raz w Łodzi a raz 40 km od Częstochowy, wiec staram się obczajać auta które spełniają te wymagania i znajdują się w tej okolicy. Teraz do rzeczy, co możecie mi powiedzieć o tych autach ? może ktoś je już oglądał albo auto jest z jego okolicy i może coś o nim powiedzieć zanim pojadę oglądać? nie jestem aż tak obcykany w e46 bo u mnie swiat kręci się wokół e34 w 6 cyl :) nie wiem na co zwracać uwage w 4 cyl i tym modelu, wiec wszelka pomoc jest mile widziana.

http://allegro.pl/bmw-e46-gaz-nowa-instalacja-zobacz-koniecznie-i2383327828.html

Edytowane przez Shadowblade
Opublikowano
Kolego na dobry początek musisz przestrzegać regulaminu, aby nie było bałaganu 1 autko = jeden wątek.
Opublikowano
przede wszystkim unikaj jak ognia komisów oraz ofert handlarzy.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
Już się poprawiłem, przepraszam. Numeru VIN niestety jeszcze nie mam, pytam póki co czysto orientacyjnie co możecie powiedzieć po samych zdjęciach. Ale macie rację ze posiadanie numeru VIN ułatwia sprawę. Dzieki za rade ;)
Opublikowano

Na aukcji mamy rasowego bandytę :wink: :

- przód podejrzany i do dokładnej analizy na miejscu, mimo że modyfikacje na czarne/dymione elementy zachęcające to niestety takie zmiany są często wymuszone przez ........;

- lewy przedni kierunek strasznie odstaje ;

- ster obszyty na 100%, czyżby oryginalnie kierownica wyglądała mniej estetycznie ...........;

- wydaje mi się, że tapicerka również zmieniana.

Mnie zastanawia, czemu Ktoś sprzedaje tak teoretycznie dopieszczone autko ....... , Shadowblade popytaj przez telefon czy Bumkę coś poważniejszego nie boli :mrgreen: .

P.S. Tylna klapa z prawej strony również trochę linii nie trzyma, chociaż autko jest z 99r więc moje sugestie to raczej czepialstwo :| .

Opublikowano
Cos mi się wydaje, ze będzie mi ciężko znaleźć w ogóle model 318i sedan, koloru czarnego, w skórze, z dobra klima i do tego jeszcze żeby dobry egzemplarz... marzenia :cry2: póki co na alledrogo niczego ciekawego nie widzę, ale zacząłem szukać od niedawna. Dzięki wszystkim za opinie ;)
Opublikowano

Powiem Ci z autopsji że ja szukam od pół roku po prostu zdrowego e46 bez takich konkretnych wymagań (no może po za tym że w benzynie) i póki co na nic godnego uwagi nie trafiłem, a bardzo chce kupić więc uważam że przy takich szczegółach będziesz szukał duuużo dłużej albo zadowolisz się jakimś średnio zadbanym egzemplarzem w który będziesz musiał włozyć pare groszy....

takie wymagania to raczej do salonu BMW na nowke ;)

Opublikowano
Powiem Ci z autopsji że ja szukam od pół roku po prostu zdrowego e46 bez takich konkretnych wymagań (no może po za tym że w benzynie) i póki co na nic godnego uwagi nie trafiłem, a bardzo chce kupić więc uważam że przy takich szczegółach będziesz szukał duuużo dłużej albo zadowolisz się jakimś średnio zadbanym egzemplarzem w który będziesz musiał włozyć pare groszy....

Mam podobne wrażenia, szukaliśmy z kolegą dla niego 318i, który miał byc w kwocie do 15-16 tys zł. Zadnych wymagan co do koloru czy tapicerki. Tylko miala być klima i kontrola trakcji (wiekszosc 318i ma, ale nie wszystkie).

Obejzeliśmy ze 20 aut na żywo, niestety w cenie do 15-16 tys zł nie udało sie trafic nic godnego uwagi. W końcu po długich poszukwianiach udało sie za 17500zł kupić ładne 318i, ale z przebiegiem 220 tys km, dosc ubogo wyposażone (zwykła klima, szmaciane fotele, radio na kasete). Ale stan bdb i udokumentowany prawdziwy przebieg.

Porównujac oglądane auta do mojego e46 (mam 323i 195 tys km przebiegu), to większosc oferowanych 318i w cenie do 16 tys zł wyglądała na przebieg ponad 300 tys km, wiele miało korozje, większosc słabo zlozona po stluczkach i wypadkach.

Połowa albo ponad połowa to byly wogole auta od handlarzy, ale od prywatnych sprzedawców też nie były duzo lepsze. Wiekszosc nie wiedziała kiedy zmieniała olej, nie mieli udokumentowanych zadnych napraw. Byli tacy co jezdzili e46 na półsyntetyku. Ogólnie wiekszosc prywatnych sprzedawców to "młodzi gniewni" w dodatku nie śmierdzący gotówką. O stanie ogumienia wiekszosci takich tanich e46 nie wspominam - dla mnie wiekszosc opon była od razu do wymiany.

Niestety, kupuajc e46 za 15 tys zł trzeba sie przygotowac od razu na wydatki i to czesto nie małe.

Chcesz czarne ze skórą - czeka Cie długa droga poszukiwań, albo zwiekszenie budżetu.

Te które wkleiles już z fotek nie nastrajają optymistycznie. Wygladają na mocno zmęczone i po stłuczkach. Mistrzem jest ten, który na dole ma listwy chrom, a na górze czarne :)

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chłopaki jakbyście chcieli zadbane e46 z pewnej ręki to sprzedam moje, 2002r, LIFT, 1995cm3, 143km z sekwencją LPG, przebieg 200500km + książka serwisowa, auto sprowadzone z Włoch od ponad roku w Polsce. Stan bdb, tylko tuleje wahaczy muszę zrobić. Opony 6 i 10 miesięczne, olej po wymianie, wymieniony też napinacz i rolka paska wieloklinowego. Ale muszę dostać za niego 25tyś do małej negocjacji. Jak coś to priv.