Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie dzisiaj podpiąłem INPA i mam takie błędy z PDC:

9E33 Fehlerort: Wandlerleitungen HL

9E37 Fehlerort: Wandlerleitungen VL

9E3A Fehlerort: Wandlerleitungen VMR

i jeden z filtra cząstek stałych

4020 Abgastemperatursensor vor partikelfilter, signal

P14A4 Abbastemperaturefuler Bank 1 - Input niedrig

Mogę prosić o pomoc w rozkodowaniu ich z góry dziękuje :)

Dodatkowo w menu Idrive znalazłem taką funkcję, a lamp do jazdy dziennej przed liftem nie było więc o co kaman?

http://i.imgur.com/qlY1j.jpg

brokat_
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dziala Ci PDC? Bo to sa bledy trzech czujnikow i blad czujnika temperatury spalin.Radzil bym Ci zajac sie tym czujnikiem bo moga byc problemy z wypalaniem DPFa a wiadomo z czym to sie wiaze:brak mocy,zapchany DPF,czyli wydatki=$$$$

Co do swiatel jesli masz zaznaczone to swieca ksenony niezaleznie od ustawienia czujnika zmierzchu.One robia za DRL.

Opublikowano
Dziala Ci PDC? Bo to sa bledy trzech czujnikow i blad czujnika temperatury spalin.Radzil bym Ci zajac sie tym czujnikiem bo moga byc problemy z wypalaniem DPFa a wiadomo z czym to sie wiaze:brak mocy,zapchany DPF,czyli wydatki=$$$$

Co do swiatel jesli masz zaznaczone to swieca ksenony niezaleznie od ustawienia czujnika zmierzchu.One robia za DRL.

PDC nie działa - odkąd mam auto

Co do DRL - thx bardzo

a co do czujnika temp. spalin to wymianiałem

przed katalizatorem i przed DPF możliwe że się już zepsuły ? (wymiana jakieś 3 - 4 miesiące temu)- muszę sprawdzić czy którys z kabli się nie przetarł :mad2:

brokat_
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

PDC nie działa - odkąd mam auto

Co do DRL - thx bardzo

a co do czujnika temp. spalin to wymianiałem

przed katalizatorem i przed DPF możliwe że się już zepsuły ? (wymiana jakieś 3 - 4 miesiące temu)- muszę sprawdzić czy którys z kabli się nie przetarł :mad2:

Czujniki ori dawales bo z zamiennikami roznie bywa,a moze sa jeszcze stare bledy,wykasuj,pojezdzij i sprawdz czy powracaja.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam u siebie błąd 4020 czujnika temperatury przed DPF

pisze zwarcie na plus co to może być?

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
czujnik temperatury przed Dpf

podbijam temat:

u mnie taki sam blad wyskoczyl (4020) i ktory to moze byc czujnik?...

czy to juz prima aprilis :mrgreen:

Opublikowano
czujnik temperatury przed Dpf

podbijam temat:

u mnie taki sam blad wyskoczyl (4020) i ktory to moze byc czujnik?...

czy to juz prima aprilis :mrgreen:

to moze kolega tak na rysunku wskaze?...

czy to jest nr 10?

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=NC91&mospid=47755&btnr=18_0578&hg=18&fg=10

czy to moze nr 3?...

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=NC91&mospid=47755&btnr=18_0784&hg=18&fg=10

Opublikowano

jest przed Dpf-em, ten drugi jest przed katem.

a to ze jest na poczatku puszki zamontowany to nic nie zmienia

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

witam koledzy mam ten sam blad w mojej e60 2006r 530d z tym silnikiem 231KM wymienilem czujnik na nowy bo mi wylkazalo blad 4020 czujnik temperatury spalin przed pdefm zwarcie do plusa....

moze powiecie koledzuy jak sobei popradziliscie z tym problemem....

pozdrawiam i z gory dziekuje

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam. Mam taki sam blad 4020 abgastemperatursensor autko bmw 530d 2005 r e61 218km. Czy ktos moze mi wskazac ktory to czujnik? Ten przy dpf od strony kolektora z koncowka 152??
Brutal Money Waster!
  • 1 rok później...