Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie odnośnie tuningu zrobiłem chipa z 136 na 176km. Doradźcie od czego najlepiej kupic większe IC żeby lepiej chlodzilo. Pozdrawiam:D
Opublikowano
Ic to powinieneś jeśli już to wymienić przed chipowaniem albo po zmianie ic na większy ( wydajniejszy ) jeszcze raz zrobić program, inaczej to bez sensu ...
Opublikowano
Intercooler 550x140x65mm ten ?? Czy wiekszy najlepiej zeby nie bylo problemu z załozeniem:D

problem i tak będzie bez względu na wysokość, bo są i tak na 550 szerokości

w zrób to sam jest opis jak to zrobił koleś w takim silniku jak ty masz

nie wiem jaki masz zderzak ale kierownic powietrza nie założysz, osłony plastikowej za nerkami też nie - bez przeróbek

a jak nie założysz kierownic to nie będzie z czym skręcić osłony pod silnik

chociaż niektórym to pewnie obojętne bo i tak latają bez nadkoli

ja przerobiłem wszystko pod kolanka od ic i się trzyma ale trochę zabawy jest - no i wszystko ori trzyma

Opublikowano

w zrób to sam masz foto story jak koleś zakładał do 320d 136 ic, założył własnie taki 550x140

jak założyłem 550x180

zderzak ma zwykły, nie mpak

Opublikowano

tego sam sobie poszukaj ...

zrób to sam-> IC RED itd znajdziesz - jest na pewno

zdjęcia jak ja mam viewtopic.php?f=69&t=186692

na moich fotach widać kierownice powietrza ale w tym ZRÓB TO SAM jest opis co potrzebne

Opublikowano
Witam mam pytanie odnośnie tuningu zrobiłem chipa z 136 na 176km. Doradźcie od czego najlepiej kupic większe IC żeby lepiej chlodzilo. Pozdrawiam:D

a skąd wiesz że masz 176 KM ???

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
fajnie Ci to wyszło, czytałem zrób to sam dam rade to sam zrobić

Dzieki:D

spoko, samemu można to bez problemu ogarnąć ( ja robiłem w kumplem, razem kombinowaliśmy), jedynie walczyłem żeby mi obejma nie spadała od strony "ciepłej" z ori węża ,ale odwiedziłem tokarza, wskazałem co ma zrobić i trzyma - grunt to dobre obejmy, kanał, rzeźbienie w plastikach itd

będziesz jechał do tunera który tobie chipował furę żeby program skorygować po wymianie IC ?

Opublikowano
on powiedział mi ze nie trzeba bedzie, mowil tylko o wymianie ic i wydech najlepiej wiekszy na zamowienie zrobic i bedzie dobrze
Opublikowano

176 koni, podobno tyle wyszło na wykresie to pokaż ten wykres... hehe

A w serii miał 124... :duh:

I do tego pewnie jeszcze ze 400nm co? :D

I to samym programem, wsadzisz ic to będzie 190km :D :D

:lol:

Opublikowano (edytowane)

hmm, dziwne rzeczy trochę, ja robiłem program niedawno i z tego co wiem nawet jakbym o większej średnicy zrobił układ wydechowy to i tak powinienem na ewentualną korektę podjechać, bo się pozmienia wiele - nie chodzi o zarobek "tunera" ale o fakt zgrania tego

ty piszesz że ic i wydech robisz i nie trzeba, to coś nie tak ... pomijam że nie zabijasz się o każdego konia itd ale każda ingerencja, odejście od ori ma wpływ

bez sensu totalnie

Edytowane przez mikan