Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie, wraz z przyjściem gorąca przyszedł mój problem, przy początkowej jeździe ASB jakby się gubil chwilami , zdążą się to tylko wtedy gdy auto stoi na słońcu. Po przejechaniu kilku kilometrów wszystko wraca do normy. Powiem odrazu ze jet to mój pierwsz automat więc nie wiem czy jest to normalne czy nie. Pozdro
Opublikowano
Olej nie był zmieniany ( jestem z tych co nie sa za wymianami oleju w ASB ), najazd to 106 tys, objawy: na początku wkreca obroty dość wysoko , przy ponownym wcisnieciu gazu zastanawia się co ma zrobic, redukcję są brutalne, zminia biegi letko szarpiac z chwilowym zawachaniem. Po kilku kilometrach , czasami nawet kilkuset metrach ( zależy od wysokości temperatury ) wszystko wraca do normy. Błędów brak, wyciekow brak, moc ok.
Opublikowano

skoro jestes z tych co nie wymieniaja oleju w skrzyni,to bedziesz chyba musial z tym problemem sie pogodzic... :cool2:

Sprawdz poziom oleju w skrzyni...

Opublikowano
To w końcu da się sprawdzić w tych skrzyniach poziom oleju ? W innym temacie ktoś pisał, że nie ma takiej możliwości i po prostu należy dolewać aż zacznie się przelewać.