Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie,

jutro jadę oglądać e90 320d z silnikiem n47 z 2008. Auto jest od pierwszego właściciela, z polskiego salonu z pełnym serwisem. W ASO po stłuczce została wymieniona tylna klapa za zderzakiem. Przebieg to nie całe 80 tys km.

Rozkodowany VIN:

Dane pojazdu

Art. Wartość

Numer podwozia WBAVG91080E101856

Kod typu VG91

Typ 320D OL (EUR)

Typoszereg E E90 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik N47

Pojemność skokowa 2.00

Moc 130

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka STOFF FLUID/ANTHRAZIT (ALAT)

Data prod. 2008-06-11

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S1CAA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES Dummy-SALAPA

S1CBA CO2 CONTENT Zakres CO2

S1CCA AUTOMATIC START/STOP FUNCTION Auto start/stop function

S1CDA BRAKE ENERGY REGENERATION Brake Energy Regeneration

S249A MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL Wielofunkcyjność dla kierownicy

S255A SPORTS LEATHER STEERING WHEEL Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S2BGA LT/ALY WHEELS DOUBLE 161/MISCHB Obr. BMW, st. le. podw. spr. 161

S302A ALARM SYSTEM Instalacja alarmowa

S320A MODEL DESIGNATION, DELETION Brak napisu modelu

S3ACA TRAILER TOW HITCH Hak holowniczy

S403A GLAS ROOF, ELECTRIC Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S423A FLOOR MATS, VELOUR Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S430A INT/EXT RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S431A INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-D Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A SMOKERS PACKAGE Pakiet dla palących

S465A THROUGH-LOAD SYSTEM System załadunku

S493A STORAGE COMPARTMENT PACKAGE Zespół schowków

S494A SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S4AEA ARMREST FRONT RETRACTABLE Podłokietnik przedni, przesuwany

S502A HEADLIGHT WASHER SYSTEM Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa

S521A RAIN SENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON LIGHT Światło ksenonowe

S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna

S540A CRUISE CONTROL Tempomat

S563A LIGHTS PACKAGE Pakiet oświetlenia

S5ACA AUTOM. HIGH-BEAM HEADLIGHTS CONTROL Asystent świateł drogowych

S609A NAVIGATION SYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

P7RPA ADVANTAGE PACKAGE Pakiet Advantage

P7RSA COMFORT PACKAGE Pakiet Comfort

L801A GERMANY VERSION Wersja krajowa Niemcy

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa

S879A GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi, jęz. niemiecki

S8SCA COUNTRY SPEC. RELEASE OF TELESERVICE Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP CONTROL Sterowanie COP

S964A REQUEST NAVI DVD ON DELIVERY Przy dost. zażądać płyty DVD nawigacji

Wyposażenie seryjne

S321A EXTERIOR PARTS IN BODY COLOR Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S4AGA INTERIOR STRIP TITAN. DULL Listwy wewnętrzne tytanowe matowe

S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów

S851A LANGUAGE VERSION GERMAN Wersja językowa, niemiecki

Po przejrzeniu tego forum obawiam się trochę tego rozrządu. Podobno nic nie hałasuje i wszystko jest na tip top.

Mam do was pytanie, czy cena 66 000zł jest adekwatna do rocznika, przebiegu i wyposażenia auta?

Opublikowano
Jakieś fotki? Cena wydaje mi się troche niska, jak na ten rocznik, przebieg, wyposażenie. Tymbardziej jak auto serwisowane w ASO i z polskiego salonu. Nie mówie, że coś jest od razu nie tak. Myślę, że musisz to auto przede wszystkim obejrzeć i się przejechać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Długo się zastanawiałeś nad obejrzeniem tego auta, już 5 lutego o nią pytałeś i ... :norty:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
.. i były problemy z firmą leasingującą. A teraz jest już jasna sytuacja i jest na sprzedaż

:cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zarzuć linkiem, bo cena bajkowa :norty: biorąc pod uwagę pochodzenie i przebieg :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Ogłoszenie jest nieaktywne ale mam parę zdjęć, po których za bardzo nic nie widać.

http://img689.imageshack.us/img689/9381/dsc01619lc.jpg

http://img51.imageshack.us/img51/8081/dsc01621cv.jpg

http://img440.imageshack.us/img440/6947/dsc01623h.jpg

http://img821.imageshack.us/img821/393/dsc01624f.jpg

http://img811.imageshack.us/img811/3369/dsc01276jp.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakby jechać w ciemno :norty: auto brudne, brak zdjęć fotela i kierownicy, no ale muszą być jak nowe przy tym przebiegu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

jeszcze takie znalazłem:

http://img832.imageshack.us/img832/7213/dsc01275komp.jpg

W ogłoszeniu były inne zdjęcia i auto było czyste ale ich nie zapisałem na dysku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli okaże się na miejscu, że przebieg ori, dobrze zrobiony tył to tylko wracać nią do domu :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Jak jutro będę się z nim widział to zapytam o nie. Mam skany wydruków z ASO i jest lista co było wymieniane w związku z ta kolizją.
Opublikowano

Widziałem, jeździłem i wg mnie technicznie jest bez zarzutu (nic nie stuka, puka itd) oprócz tego feralnego rozrządu, który już słuchać w samochodzie. Auto ma oryginalny lakier, po wymianie klapy i zderzaka z tyłu nie widać, żeby było cokolwiek robione.

Auto ma dość mocno porysowaną dokładkę przedniego zderzaka, drobne rysy na tylnym lewym błotniku, prawych przednich drzwiach i dość mocne zarysowanie na prawych tylnych drzwiach i na krawędzi błotnika (też z tej strony, od pakowania fotelika dla dziecka) i nie wiem czy polerka temu zaradzi.

W środku z przodu plastiki bez zarzutu, fotele też tylko dość brudne (sporo plam i plamek) z tyłu (pokopane plastiki, nie wiem czy gdzie nie gdzie zarysowane z od małych dzieci).

Ogólnie auto nie było w ogóle wyczyszczone (wręcz brudne w środku) i nie zrobiło na małżonce dobrego wrażenia, i nie wiem jak ja teraz do tego auta przekonać.

Aktualny przebieg jakieś 72 tys. km.

W ciągu dwóch dni mam dać odpowiedź.

pozdrawiam

Opublikowano

zależy jak Ty do tego podchodzisz, czy ważny jest dla Ciebie stan techniczny czy wizualny. Pamietaj, że środek można ładnie wyprać i powinien być jak nowy, chyba że faktycznie te zarysowania czy jakieś odpryski to wtedy kiepsko. Ale z drugiej strony wiem, że pierwsze wrażenie jest bardzo ważne i zostaje w pamięci, a z tego ci opisujesz, to auto nie jest specjalnie zadbane.

W kwestii rozrządu ciężko mi cokolwiek powiedzieć, mam auto z tego samego rocznika i nic mi rozrząd nie hałasuje, przynajmniej tak mi się wydaje :)

Pewnie masz teraz ostry ból głowy, bo z jednej strony cena kusząca, ale z drugiej auto ma kilka mankamentów.Także owocnych przemyśleń życzę :)

Opublikowano

Jak sam śledzisz rynek to widzisz, jakie sztorty są na nim oferowane i zachwalane jako bezwypadkowe. Wszystkie są ponadto wypicowane lepiej niż w salonie i wizualnie lepiej wyglądają na pierwszy rzut oka niż ta, a pod względem technicznym to złom. Ponadto z takim przebiegiem z tego rocznika to auta ze świeczką szukać. Tak jak kolega powyżej pisze te drobne mankamentu można za niewielkie pieniądze zrobić i cieszyć się dobrym autem w rozsądnych pieniądzach. Co do rozrządu to jest to wada silników N47. Poczytaj na forum jest sporo na ten temat. Mam ten sam silnik i też ma specyficzny dźwięk.

Tak więc przemyśl temat bo moim zdaniem warto (chociaż nie widziałem auta na żywo)

:cool2:

Opublikowano
Kwestia środka w tym przypadku według mnie nie jest taka ważna, to co opisujesz za 200zł można śmiało zrobić, wstawisz do porządnej firmy zajmującej się czyszczeniem samochodów i jak odbierzesz to go nie poznasz w środku, kwestia mechaniki i blacharki jest ważna, z blacharką już chyba wiesz co i jak, ewentualnie można jeszcze miernikiem zbadać aby potwierdzić to co mówi sprzedawca i ewentualnie wychwycić jakieś inne kwiatki, mechanicznie to oględziny z kumatym człowiekiem albo ASO, dobrze byłoby wiedzieć co było wymienione a co trzeba wymienić.
Opublikowano

Po całym dniu spędzonym w Szczecinie, wróciłem swoją pierwszą trójką do domu. Z ceny jeszcze sporo utargowałem, dostałem dwa komplety opon 17 i 16, oryginalny lakier na całym aucie. Mega przyjemnie się prowadzi, można powiedzieć jak nowe auto.

Temat do zamknięcia,

pozdrawiam