Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zastanawiam się nad zestawem głośnomówiącym w x3. Po dzisiejszej rozmowie z serwisem nie ma możliwości do radia profesionall dołożyć zestawu, w związku z tym zastanawiam się czy nie dołożyć parrota. W serwisie po rozmowie stwierdzili, że nie ma problemu, tylko potrzebują instrukcję montażu i dołożą urządzenie głośnomówiące. Moje pytanie. Czy ktoś z Was coś takiego montował? Samo urządzenie to koszt ok 700zł plus wiązka do x3 ok 50 jutro będę wiedział ile montaż w serwisie. Jak macie jakieś doświadczenia z jakimkolwiek zestawem to podzielcie się tematem. Oczywiście nie mówię o tych co dysponują większym portfelem i pokusili się o nawi., tam nie ma problemu z zestawem :) . Pozdr.
Opublikowano
Tak jak Ty mam dylemat. Co prawda w moim przypadku potrzebuję skorzystać okazjonalnie z takiego udogodnienia, dwa, trzy razy do roku. Na allegro jest sporo tego typu zabawek np. http://allegro.pl/jabra-drive-zestaw-samoch-na-2-tel-bt-3-0-i2334529716.html. Zaletą jest to, że nie trzeba rozpruwać samochodu, ale też nie wiem, czy to działa tak ładnie jak jest napisane. Mam natomiast Navi prof. Co musiałbym dokupić, żeby mieć zestaw głośnomówiący?
Opublikowano
Tak jak Ty mam dylemat. Co prawda w moim przypadku potrzebuję skorzystać okazjonalnie z takiego udogodnienia, dwa, trzy razy do roku. Na allegro jest sporo tego typu zabawek np. http://allegro.pl/jabra-drive-zestaw-samoch-na-2-tel-bt-3-0-i2334529716.html. Zaletą jest to, że nie trzeba rozpruwać samochodu, ale też nie wiem, czy to działa tak ładnie jak jest napisane. Mam natomiast Navi prof. Co musiałbym dokupić, żeby mieć zestaw głośnomówiący?

To co jest w linku to kompletna klapa, używam coś takiego z firmy samsung (przy większych prędkościach nic nie słychać, a ja sam muszę krzyczeć). Jeżeli chodzi o navi to z tego co wiem nie ma większego problemu z dołożeniem zestawu. Wystarczy przedzwonić do obojętnie jakiego serwisu, połączyć się z działem części i podać nr vin z dowodu. Na miejscu sprawdzą czy w danym aucie istnieje możliwość dołożenia takiego zestawu

Opublikowano
Zastanawiam się nad zestawem głośnomówiącym w x3. Po dzisiejszej rozmowie z serwisem nie ma możliwości do radia profesionall dołożyć zestawu

Mam dokładnie ten sam problem, jak zamawiałem samochód, były kłopoty z tą opcją (opóźnienia związane z kataklizmem w Japonii). Miałem nadzieję, że z czasem pojawi się możliwość montażu do radia professional, jak widać niestety nic takiego się nie stało :cry: . Może jednak znajdzie się ktoś wśród naszej braci, komu udało się skutecznie problem rozwiązać? POzdr.

Opublikowano

Witam Was.

Miałem również problemy związane z dostępnością opcji podczas konfiguracji samochodu po tsunami w Japonii w zeszłym roku :(

Nie można było zamawiać samochodu m. in. z klapą zamykaną przyciskiem oraz z zestawem głośnomówiącym z interface'm USB.

W/w opcje w tym czasie z dnia na dzień pojawiały się i znikały w systemie.

Jednak finalnie po dłuższym czasie sprawa u mnie została rozwiązana pozytywnie :)

Dealer wypowiedział się, że dołożenie zestawu w serwisie jest raczej niemożliwe oraz nieopłacalne dla klienta.

Opublikowano

Jednak finalnie po dłuższym czasie sprawa u mnie została rozwiązana pozytywnie :)

Jak to rozumieć? Po prostu masz zamontowany fabrycznie?

Opublikowano

Jak to rozumieć? Po prostu masz zamontowany fabrycznie?

W wyniku zawirowań w systemie po tsunami w zeszłym roku mój samochód wyprodukował się bez zamówionego w konfiguracji zestawu głośnomówiącego z interface'm USB.

Dealer u którego kupowałem samochód zobowiązał się w porozumieniu z BMW Polska dołożyć mi go i się udało. Jednak stanowisko dealera jest nadal takie, że dołożenie zestawu

po wyprodukowaniu samochodu jest niemożliwe m. in. ze względu na opłacalnośc dla klienta. Wymianie i programowaniu podlega zbyt wiele elementów pomimo tego,

że np. z zewnątrz Radio Professional wygląda tak samo, a trzeba je wymienić ;)

Opublikowano

Oj coś ta opinia serwisu BMW mi sie nie podoba.

Śledząc dokumentację można zobaczyć serwisówki w których jest dokładnie opisane co należy dołożyć i co z czym połączyć i jak zakodować aby działało.

Co do mojej opinii to najpierw trzeba zlokalizować czy dane auto ma moduł ULF MULF MULF2. Jeśli tak to następny krok posiadanie co najmniej radia Professional lub nawigacji business lub profi następnie trzeba sprawdzić czy jest wiązka kabli, antena bluetooth, mikrofon.

Poza tymi elementami reszta to kwestia kodowania.

Oczywiście opieram się tu na konfiguracji auta przed 2010 rokiem jak ktoś ma nowsze to może być trochę problem z kodowanie, jak ktoś ma wcześniejsze to założy taki zestaw wraz z kodowaniem w dobrym serwisie BMW nie koniecznie ASO.

Opublikowano
Ja mam zestaw Parrota i śmiga bez problemu :D :D

Pochwal się kolego jaki model i gdzie go montowałeś? Montaż w serwisie?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Lepszym rozwiązaniem jest montaż combox lub mulf bluettoth Można to zrobić nawet autach bez nagłośnienia 677

Opis www.bimmerretrofit.pl

Możemy pomoc , można zamontować sprzęt z odzysku rownież

BMW NAVI Garage

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner