Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Próbowałem szukać podobnego tematu ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi, liczę więc jak zawsze na Waszą fachową pomoc.

Nie działała mi klimatyzacja w buni. Poczytałem, pomyślałem no i wymiana rezystora + nabicie klimy dało pożądany efekt. Teraz klima i wentylator działają. Zastanawia mnie tylko jedna kwestia: Do tej pory miałem kilka aut z automatyczną klimatyzacją i ustawienie temperatury + wciśnięcie guzika "AUTO" zamykało temat używania przeze mnie klimatyzacji. Natomiast w mojej buni po włączeniu klimy, ustawieniu temperatury i wciśnięciu AUTO klima chłodzi ale tylko na minimalnej sile nawiewu. Tak jakby brakowało automatycznej regulacji siły nawiewu zimnego powietrza. Przy ogrzewaniu wieje raz mocniej raz słabiej wedle potrzeby. Oczywiście ręcznie można nawiew zwiększyć i chłodzić wnętrze intensywniej. Czy ten typ tak ma? Może to jakaś półautomatyczna klimatyzacja? Podpowiedzcie proszę w czym ewentualnie szukać przyczyny, bo przyznam się że zgłupiałem...

Pozdrawiam

Opublikowano
chyba nie działa Ci automatyka nawiewu, powinna tak sama się doregulowywać jak przy wł. ogrzewaniu. Czy czujnik temp. zewn. nie pokaqzuje temp. np. ujemnej?
Opublikowano
Czujnik temperatury zewnętrznej pokazuje temperaturę błędnie. Mam wrażenie że dość sporo zawyża. Ale mam padnięte kilka pikseli na wyświetlaczu i minusa mogę nie zauważyć...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.