Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Interesuje mnie kupno BMW E46 320D 150km(common rail).

Nie jestem fanem silników benzynowych dlatego takowego nie chce.

Interesuje mnie tylko ten diesel-ek. Jazda dieslem jest dla mnie bardziej komfortowa i bardziej przypadla mi do gustu.

O BMW slyszy sie tylko, ze sa to samochody katowane i strasznie niszczone.

I tu pytania do was:

Jak trafić na przyzwoity egzemplarz?

Jakie usterki wystepują najczęściej w tym modelu?

Jak sprawdzić zużycie takich elementów jak: turbina, wtryskiwacze,dwumas i inne drogie bolączki z jakimi zmagają sie dzisiejsze silniki diesla?

Oczywiście rzecza jasna jest sprawdzenie samochodu w jakimś warsztacie przed kupnem.

Na co wtedy zwrócić uwage?

Na co zwrócić uwage po podpięciu auta do komputera?

Czy na dzisiejszym rynku jestem w stanie zakupić przyzwoity egzemplarz do 25tys zł?

Jakie roczniki oraz przebiegi beda w tej cenia osiagalne?

Jestem fanem tej marki i mimo złej opini na jej temat jestem zdecydowny na nią :P

Chce zdobyć jak najwieksza wiedze, aby nie zakupić ,,skarbonki".

Licze na wasze odpowiedzi :) :)

Opublikowano

Przede wszystkim to zdrowy rozsądek i nie nastawiaj się że Ci się trafi na pewno perełka z małym przebiegiem w super stanie i za niską cenę. Dobre auto niestety kosztuje. Najlepiej jedź na oglądanie auta z kimś komu nie zależy na kupie i na chłodno powie ci co mu się nie podoba. Jeśli do zrobienia będzie więcej niż 5 rzeczy to sobie odpuść auto.

Dodatkowo zanim pojedziesz oglądać to weź VIN od gościa i rozkoduj na forum sprawdź wyposażenie do tego spytaj czy nie będzie problemu aby auto pod komputer podpiąć czy też pojechać na kanał.

Jak już wizualnie będzie ci auto pasowało to ustal z kimś z forum z działu diagnostyka aby podłączył pod kompa, nie jedź do ASO bo oni tylko papierki pokażą a fani marki wiedza jak je sprawdzić i jakich mankamentów szukać.

No i powodzenia :-)