Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Zwracam się do Was wszystkich, bo może ktoś coś podobnego robił. Chciałbym do swojej BeEmKi założyć oryginalny centralny zamek gdyż moje auto nic takiego nie posiada. Nie interesują mnie uniwersalne siłowniki bo to szajs. Posiadam Wszystkie centralne zamki + moduł komfortu, który współpracował z tymi zamkami i elektrycznymi szybami, które też mam zamiar założyć. Ktoś z Was jest w stanie pomóc mi w podłączeniu tych zamków ? Może chociaż jakiś schemat, fotografie z auta, które posiada tak wszystko zamontowane. Liczę na kreatywną pomoc.

Dziękuję z góry za pomoc :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Potrzebujesz schemat pod nazwą: E36 1996 318i electrical troubleshooting (pisze nazwę z pamięci). Można też użyć książki Bentleya, tam też są wszystkie schematy. Będziesz potrzebował wiązki drzwi i kostki ze słupków idące do modułu, bez kostek jest kłopot. Również przyciski i kostki musisz mieć odpowiednie, bo stara instalacja szyb ma inną metodę działania i połączenia. Oczywiście wszystko można zrobić, ale nie będzie to wyglądało na ori.