Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Pytanie moje związane z testerem na desce rozdzielczej...wyczytałem gdzies że można nim sprawdzic miedzy innymi dokładną temperature silnika test 7, albo dokladna ilosc paliwa w zbiorniku. Próbowałem ale po wcisnieciu np testu siódmego pokazuja sie jakies dodatkowe wartosci ktore sie zmieniają podczas wciskania przycisku od najnizszej do najwyzszej. Jak sie tym poslugiwać i co dokladnie mozna tym sprawdzic?
Opublikowano
Jakbyś dobrze poszukał to być znalazł na forum. Musisz w teście nr 19 wpisać liczbę, która stanowi sumę 7 ostatnich cyfr z vinu.
Opublikowano
Jakbyś dobrze poszukał to być znalazł na forum. Musisz w teście nr 19 wpisać liczbę, która stanowi sumę 7 ostatnich cyfr z vinu.

Przyznaje ze kiepsko szukalem. :( Dzieki

Poszedlem do auta ale w tescie dziewietnascie wyskakuje mi >lock on< a jak wcisne to leca cyferki w gore tak jak opisywalem wczesniej. Nie ma mozliwosci wpisania czegokolwiek a juz na pewno nie liter

Opublikowano

Wiesz, ze dzwoni ale nie w ktorym kosciele. W tescie 19 odblokowuje sie funkcje obc - lock off :)

Opublikowano

Wiesz, ze dzwoni ale nie w ktorym kosciele. W tescie 19 odblokowuje sie funkcje obc - lock off :)

Dokladnie i udalo mi sie to zrobic i nie 7 ostatnich tylko 5 bo przeciesz litary sa na przodzie. Dzieki za pomoc. A tak na marginesie wszedlem na temperature oleju i pokazuje -48 stopni to raczej nie realna wartosc. Ktory czujnik odpowiada za te wartosci i czy auto moze inaczej sie zachowywac przy takich wartosciach np klima lub vebasto?

Opublikowano

Dokladnie i udalo mi sie to zrobic i nie 7 ostatnich tylko 5 bo przeciesz litary sa na przodzie. Dzieki za pomoc. A tak na marginesie wszedlem na temperature oleju i pokazuje -48 stopni to raczej nie realna wartosc. Ktory czujnik odpowiada za te wartosci i czy auto moze inaczej sie zachowywac przy takich wartosciach np klima lub vebasto?

3,0d nie ma czujnika temp. oleju dlatego tak pokazuje.

http://www.directtraffic.pl/tl_files/clickad/zaufali_nam_small/bmw.pnghttp://kernest.fm.interia.pl/strzalka_w_lewo.gif. Zobacz link ⇓ ⇓ ⇓ ⇓ ⇓ ⇓ ⇓ ⇓

http://www.youtube.com/user/RadekFiliks/videos?flow=grid&view=0

Opublikowano

3,0d nie ma czujnika temp. oleju dlatego tak pokazuje.

wyczytalem ze nie chodzi o temperature oleju silnika lecz automatycznej skrzyni, prawdopodobnie uwalony czujnik w tej ze skrzyni, ponoc w manualu ta opcja nie wystepuje... spróbuje jeszcze doszukac