Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po pierwsze, jeżeli nie znasz się na tym temacie to daj sobie spokój, bo najpewniej wylicytujesz szrot. Bardzo wiele osób korzysta z usług brokera, kosztuje to ~200 USD. Możesz też korzystać z usług ING Solution i też płacisz 200 USD (poprzez nich łatwiej ogarnąć wszystko). Ale jak pisałem ich nie obchodzi czy kupisz coś fajnego tylko ich prowizja.

Tak samo ciężko trafić cudeńko z usa jak i z europy. Różnica taka, że w europie nie widzisz co było ;)

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Słuchaj. Mam konto na IAA i mogę Ci kupić samochód, to nie problem. Tylko, że aktualnie się to raczej nie opłaca. Sprowadzane są same mocno rozpitolone, bo w przeciwnym wypadku traci to sens. A już jeśli chodzi o samochody starsze, jak to E65 co wrzuciłeś, to już w ogóle praktycznie zawsze się to nie kalkulowało.
Opublikowano (edytowane)

Tak samo ciężko trafić cudeńko z usa jak i z europy. Różnica taka, że w europie nie widzisz co było ;)

Taa adokladnie by tak bylo, auta by szly jak cieple bulki bo taniej od EU a bez zdjec handlarze by mieli raj do popisu czyli wymiana elementow pod kolor etc, a juz nie wspomne o topielcach ktorych malo kto by byl zdolny wyczaic ze byly pod woda wczesniej :D

Bardzo dziękuję za wszystkie informacje i za Waszą pomoc na forum! Cóż tu powiedzieć – najwyraźniej ciężko jest trafić na cudeńko ze Stanów. (: No i w sumie wiadomo, dlaczego tak jest...

Mam jeszcze kolejne pytanie odnośnie tematu aut z USA. Na stronie iaai widziałem listę autoryzowanych brokerów, którzy mogą w moim imieniu licytować w aukcjach i później wysłać autko do Europy. Na ile, Waszym zdaniem, można czuć się bezpiecznie, kupując auto przez takiego brokera?

Broker Ci kupi to co mu powiesz i jego nie obchodzi czy kupisz tzw podrobe czyli szrot czy kupisz zwyklego rozbitka nie podpicowanego wczesniej przez garaz.

Zasada jest jedna: kupujesz auto tylko wystawiane przez ubezpieczalnie czasami jest wpis o tym kto sprzedaje auto na iaai jest taki wpis czesto na Coparcie tylko czasami, lecz idzie to wyczaic w momencie przegladajac papiery osobiscie, bo na telefon Ci raczej nie udziela informacji kto sprzedaje auto.

Przegladaj ponizsza lokalizacje Copartu w CT Hartford jako ze moge tam wejsc ''z bomby'' i obejrzec jakie tylko chcesz auto i powiedziec kto sprzedaje, jakie uszkodzenia, czy tzw podroba czy raczej ori uszkodzenie. Moge Ci zrobic zdjec ile chcesz lub nawet nagrac filimk. Nie biore za to zadnej oplaty.

http://www.copart.com/us/search?companyCode_vf=US&Sort=sd&LotTypes=V&YearFrom=2005&YearTo=2016&Make=&RadioGroup=Location&YardNumber=23&States=&PostalCode=&Distance=99999&searchTitle=2005-2016%2C%2CCT+-+HARTFORD&cn=2005-2016%2C%2Cloc

Edytowane przez boss22
Opublikowano
Bardzo proszę o sprawdzenie tego VIN: WBANV935X8CW51159

Dziękuje :)

Wedlug moich danych i szukanych to auto jest nadal w USA?

Opublikowano
Bardzo dziękuję za wszystkie informacje i za Waszą pomoc na forum! Cóż tu powiedzieć – najwyraźniej ciężko jest trafić na cudeńko ze Stanów. (: No i w sumie wiadomo, dlaczego tak jest...

Mam jeszcze kolejne pytanie odnośnie tematu aut z USA. Na stronie iaai widziałem listę autoryzowanych brokerów, którzy mogą w moim imieniu licytować w aukcjach i później wysłać autko do Europy. Na ile, Waszym zdaniem, można czuć się bezpiecznie, kupując auto przez takiego brokera?

Nie wiem w jaki model celujesz ale pokazalo sie u mnie takie dosc fajne 320i

http://www.copart.com/us/Lot/22330245?searchId=558917533

Opublikowano

Trudno się nie zgodzić - trafiono w 10-kę! :D

Broker Ci kupi to co mu powiesz i jego nie obchodzi czy kupisz tzw podrobe czyli szrot czy kupisz zwyklego rozbitka nie podpicowanego wczesniej przez garaz.

Zasada jest jedna: kupujesz auto tylko wystawiane przez ubezpieczalnie czasami jest wpis o tym kto sprzedaje auto na iaai jest taki wpis czesto na Coparcie tylko czasami, lecz idzie to wyczaic w momencie przegladajac papiery osobiscie, bo na telefon Ci raczej nie udziela informacji kto sprzedaje auto.

Przegladaj ponizsza lokalizacje Copartu w CT Hartford jako ze moge tam wejsc ''z bomby'' i obejrzec jakie tylko chcesz auto i powiedziec kto sprzedaje, jakie uszkodzenia, czy tzw podroba czy raczej ori uszkodzenie. Moge Ci zrobic zdjec ile chcesz lub nawet nagrac filimk. Nie biore za to zadnej oplaty.

Wszystko jasne - dziękuję jeszcze raz. Odezwę się jak będę gotów. Ta trójka jest piękna, tylko nie wiadomo dokładnie, co z karoserią pod spodem. Poczytam jeszcze i odpiszę. Pozdrawiam.

Opublikowano

Wszystko jasne - dziękuję jeszcze raz. Odezwę się jak będę gotów. Ta trójka jest piękna, tylko nie wiadomo dokładnie, co z karoserią pod spodem. Poczytam jeszcze i odpiszę. Pozdrawiam.

Undercarriage czyli uszkodzenie podwozia. Czasami moze byc wielkie G i nawet spod nieruszony a dostanie wpis Undercarriage dla picu zreszta mozesz zapytac o ta kwestie eksperta KW. Jesli bedziesz serio zainteresowany jakims konkretem pisz smialo na priv, pojde i obczaje co i jak.

Dla przykladu to ta X3: http://www.copart.com/us/Lot/26151774 miala wpis undercarriage i mechanical, a osobiscie bylem ja ogladac i podwozie miala absolutnie nietkniete!

Bylo tylko uszkodzenie mechaniczne prawdopodobnie cos z automatem, gdzie ktos juz dobieral sie do tego i sciagnal jedna oslone od spodu wiec dorabali jej nie z gruchy nie z pietruchy wpis undercarriage :D

Opublikowano
boss22 tak auto w USA jest. Szukam tutaj sobie do jazdy. Proszę o sprawdzenie WBANV935X8CW51159

Wywala mi ze auto stoi wystawione u dilera w stanie do sprzedazy. Podaj strone dilera gdzie auto jest wystawione.

Opublikowano
Auto ma coś takiego w autocheck loan/lien czy to wszystkie tak mają. Kupiłem AutoCheck i jest no accident tylko robione u dilera body service performed. Dziś nim jezdzilem jest nawet nie zle. Tylko wastegate daje o sobie znać.
Opublikowano
Auto ma coś takiego w autocheck loan/lien czy to wszystkie tak mają. Kupiłem AutoCheck i jest no accident tylko robione u dilera body service performed. Dziś nim jezdzilem jest nawet nie zle. Tylko wastegate daje o sobie znać.

Loan lien Znaczy ze koles splaca jeszcze to auto i kupujac go bez odpowiednich papierow kupisz auto razem z zadluzeniem ktore na nim ciazy wiec czerwona lampka juz Ci sie powinna zapalic. Musisz sprawdzic ile koles zalega na tym aucie niech wszystko pieknie spiewa, ale i tak musisz go sam posprawdzac. Zapytaj go ktory bank trzyma tytul wlasnosci, potem do tego banku i pytasz ile jeszcze jest do splacenia za to auto. Uwazaj bo mozesz sie wpier...ic w koszty.

tak czy inaczej jak bedziesz bral za cash masz dostac tytul do reki, jak bedziesz bral w kredycie to bank w ktorym bierzesz kredyt powinien dostac tytul wlasnosci auta i odda Ci go dopiero jak splacisz cala kwote.

Czy to jest to auto: http://www.autobia.com/car-detail/5-series/BMW-5-Series-Sport-Package-2008-bmw-535-xi-6-spd_111666661073.html

Wierze ze to ten samochod. 75 tys mil to jak na USA i Bmw to troche sporo bo masz juz po gwarancjach...

Aha przedewszystkim zapytaj go czy auto ma czysty tytul wlasnosci.

Widze ze on juz cos dlubal przy silniku z chipami itp. Niby taki entuzjasta marki a wpisal Silnik V6 hehe. Widze ze tereny NJ, czy to jakis Polak sprzedaje?

Opublikowano
Ma title w ręce bez problemu niby. Patrząc na inne samochody na stronach z autami w autocheck też mają zaznaczoną taka opcje. I to nie Polak tylko chińczyk. Zbilem cenę do 13 to chyba nie źle. Juz 2 samochody mialem brać a potem coś wychodziło ze jest nie tak niestety.
Opublikowano
Ma title w ręce bez problemu niby. Patrząc na inne samochody na stronach z autami w autocheck też mają zaznaczoną taka opcje. I to nie Polak tylko chińczyk. Zbilem cenę do 13 to chyba nie źle. Juz 2 samochody mialem brać a potem coś wychodziło ze jest nie tak niestety.

Taaa niech Ci pokze ten tytul jak go ma w lapie czy faktcznie czysty. Duzo aut ma loan lien bo nikt tu nie kupuje aut za gotowke. Zycie na kredycie tylko i wylacznie.

13 tys jak za 2008 rok to bardzo dobra cena jesli ma clean title.

Ale ale, w ogloszeniu jest cena 12 tys...??

Opublikowano
12 tys to do licytacji chyba. Mówił ze tyle diler mu daje tutaj a ja mu ze 13 bo chce trochę więcej. Tylko się zastanawiam czy zrobią mi westgate na recall jutro się dowiem jak tak to biorę jak nie to se odpuszczam. Bo i tarcze do zmiany bo bicie na kierownicy jest. Trzeba też by było jb4 zdemontować żeby do serwisu oddać.
Opublikowano
12 tys to do licytacji chyba. Mówił ze tyle diler mu daje tutaj a ja mu ze 13 bo chce trochę więcej. Tylko się zastanawiam czy zrobią mi westgate na recall jutro się dowiem jak tak to biorę jak nie to se odpuszczam. Bo i tarcze do zmiany bo bicie na kierownicy jest. Trzeba też by było jb4 zdemontować żeby do serwisu oddać.

Tarcze klocki to jest pikus, z tym wastegate musisz zapytac u dilera. Z chipem to nie wiem czy tam jest opcja plug and play tylko czy bylo cos wiecej dlubane? Jak zolty cos dlubnal to z daleka od tego. Powiem Ci ze cene ma dobra bo ciezko znalezc E60 535xi w takiej cenie z tym przebiegiem. Jesli faktycznie czysty tytul to auto warte zainteresowania.

macie cos moze na temat tego auta WBSNB93547CX07647

oraz link http://allegro.pl/bmw-m5-e60-manual-unikat-stan-perfekcyjny-i5337772503.html

Pierwszy i prawdopodobnie ostatni V10 w M5. Z tego co pamietam to w tym motorze problemem byly nie panewki, a pompa oleju ktora dawala niewystarczajace cisnienie stad potrzeba ich wymiany po zaledwie 100tys km.

Piekna moc ale problematyczny motor...

Opublikowano
Witamy więc w gronie archeologów dokumentacji zdjęciowej starszych aut z USA. Im nas więcej, tym lepiej.

Do sprzedania: - E60 535xi LCI USA 2008 MT

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=222639

Dla amatorów "rynkowych" cen E60 535i/xi taka mała przestroga:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=1983450#p1983450

Opublikowano
Hahaha, dobry gość, ładna korekta :D

http://easycaptures.com/fs/uploaded/824/3082133919.jpg

http://easycaptures.com/fs/uploaded/824/8875987581.jpg

opiasłem i zgłosiłem ten przypadek na allegro, dodatkowo w opcji "zgłoś naruszenie zasad"

3 dzień mija żadnej odpowiedzi, auto oczywiście czeka na "naiwnego" kupującego

widać jak allegro wzięło prowizję za wystawienie auta no już ich nie obchodzi co to za towar :?