Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Auto typowo amerykańskie więc nikt Ci nie przyprowadzi całego żeby potem zaraz go wystawić go na otomoto za dobre pieniądze. Spróbuj coś na własną rękę sprowadzić albo przejrzysz sztuki z Warszawy, które stoją kilkanaście tyś więcej niż ten i zobaczysz wtedy. W ogóle to najlepiej zmienić model :)

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano

Hej

Jest ktoś w stanie mi sprawdzić to e90. Było sprowadzone ze stanów i może zostały po nim jakieś wieści stamtąd.

VIN: WBAVB33596AZ86668

dzięki

Opublikowano

To chyba ten:

http://allegro.pl/bmw-e90-330i-258-km-grafit-metalik-prywatnie-w-aw-i5266628260.html

Opis z Copart nie wróży nic dobrego z opisem All Over:

Pozycja nr 7369697 - 2006 BMW 330I

Wartość rzeczywista (ACV): $39 050 USD

Koszt naprawy: $0 USD

Tytuł: stan/typ: MN CERT OF TITLE-SALVAGE

Licznik przebiegu: 12 823 ACTUAL

Uszkodzenia główne: ALL OVER

Uszkodzenia dodatkowe:

VIN: WBAVB33596AZ86668

Styl nadwozia: SEDAN 4DR

Kolor: BLUE

Silnik: 3.0L 6

Napęd: REAR-WHEEL DRIVE

Cylindrów: 6

Paliwo: GAS

Kluczyki: YES

MN - MINNEAPOLIS NORTH

Data licytacji: 05/09/07

Pisze, że ma raport Carfax i auto jest na 100% bezwypadkowe, to ciekawe:

Vehicle: 2006 BMW 3-Series 330i (WBAVB33596AZ86668)

Event Date Event Location Odometer Reading Data Source Event Detail

11/15/2005 CO Motor Vehicle Dept. EMISSION INSPECTION

11/29/2005 CO 515 mil Motor Vehicle Dept. TITLE (Title #:12R679252) (Leased Vehicle)

01/09/2006 BRIGHTON, CO Motor Vehicle Dept. REGISTRATION EVENT/RENEWAL (Leased Vehicle)

08/29/2006 CO Police Report ACCIDENT REPORTED (Case #:1D063352)

12/08/2006 LITTLETON, CO 12,824 mil Motor Vehicle Dept. TITLE (Title #:47S291179) SALVAGE

POSSIBLE TOTAL LOSS - VEHICLE TITLED/REGISTERED TO AN INSURANCE COMPANY

02/05/2007 ROCKVILLE, MN Motor Vehicle Dept. TITLE (Title #:C0362W004) SALVAGE

Wieczorem postaram się poszukać fotek.

Do sprzedania: - E60 535xi LCI USA 2008 MT

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=222639

Dla amatorów "rynkowych" cen E60 535i/xi taka mała przestroga:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=1983450#p1983450

Opublikowano

Byłbym wdzięczny gdyby coś się znalazło, sam czekam na fote CarFax od właściciela.

All over.. czyli mógł być dzwon po całości..

Opublikowano
Nie ma już fotek na serwerze Copart. Jedyna szansa w Loonie, może coś jest na serwerach do których ma dostęp.

Opublikowano

Hahaha, bezwypadkowy :)

Szkoda, że nie napisał - bezwypadkowy PICKUP :D

http://easycaptures.com/fs/uploaded/806/8716804706.jpg

http://www.automo.pl/raport/11254/b0deaa4086e777cf467f7f5ed58a9eb4#gallery[photo0]/9/

Opublikowano
Nie ma opcji takiemu gościowi udowodnić, że to on wylicytował dane auto więc on je musiał naprawiać i później ewidentnie kłamie, że bezwypadkowy?
Opublikowano
Napisał, że odkupił od gościa z Gdyni. Ciekawe tylko czy prosto z kontenera i w stanie ze zdjęć. Ale bajka będzie jedna i ta sama - to nie ja, nic o tym nie wiedziałem. Nie ma innej opcji, winnego też nie znajdziesz.
Opublikowano

Hehe bezwypadkowy - coraz lepiej sie dzieje :cool2:

tracę już powoli siłę na szukanie aut i "wku...y" jestem na max na kłamczuchów !

Na ''bezwypadkowe'' z USA szkoda Ci nawet czasu kolego, lepiej sprowadz sobie rozwalenca zza wody we wlasnym zakresie i naprawiaj go rowniez we wlasnym zakresie - przynajmniej bedziesz wiedzial na czym stoisz...

Opublikowano
przed podaniem waszych info ze ta bemka uderzona chciałem napisać ,, według mnie coś z tyłem mi nie pasuję " czyt. szczeliny tylnich drzwi ale myślę sobie ,, nie oczerniaj komuś auta , przecież mówi że ma carfax " a tu proszę .... bingo ;)
Opublikowano
przed podaniem waszych info ze ta bemka uderzona chciałem napisać ,, według mnie coś z tyłem mi nie pasuję " czyt. szczeliny tylnich drzwi ale myślę sobie ,, nie oczerniaj komuś auta , przecież mówi że ma carfax " a tu proszę .... bingo ;)

Ciekawe co on ma za Carfax do tego auta?? Pewnie na jakis inny VIN. Az bym sie pofatygowal zeby zobaczyc ten jego ''Carfox'' :D :D

To moze ten koles..? :D :D

https://www.youtube.com/watch?v=eHDIDc66o0E

Opublikowano (edytowane)

A'propos CArfaxa, oczywiście go dostałem w PDFie i raport wyglada następująco:

Title Record 1

Title Brand Records 2

Junk and Salvage Records 0

Insurer "Total" Records 0

Były jakies inspekcje auta ale nie było jasno określone ze to junk/salvage. Za to obie inspekcje w przedziale 3 miesięcy miały ten sam przebieg. Nie było też w raporcie nic o aukcji samochodu która sie odbyła 2 miesiące później.

Jak widać najlepiej poszukać w kilku źródłach. W każdym razie dzięki wielkie kologom za czujność

Edit:

JEst jeszcze jedna rzecz..

Auto ma w specyfikacji "S403 Glass roof, electrical" a na zdjęcia wogóle tego nie widać.

Dziwna sprawa

Edytowane przez bdn86
Opublikowano
Napisał, że odkupił od gościa z Gdyni. Ciekawe tylko czy prosto z kontenera i w stanie ze zdjęć. Ale bajka będzie jedna i ta sama - to nie ja, nic o tym nie wiedziałem. Nie ma innej opcji, winnego też nie znajdziesz.

A co w momencie kupna takiego auta i jakby się klient zorientował po fakcie? Idzie w ogóle dochodzić taki temat? Bo moim zdaniem bez problemu do udowodnienia kto to naprawiał.

Opublikowano
W 99% na umowie kupna sprzedaży masz wpis :"kupujący zapoznał się ze stanem technicznym auta" . Domyslasz się ile w takiej sytuacji jesteś mu w stanie zrobić. Podstawa to kupno auta od pewnego gościa. W wielu przypadkach wypadkowej historii nawet ASO nie jest w stanie sprawdzic.

www.importusa.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
taki wpis nie ma żadnego znaczenia w sensie prawnym... bo klient nie musi być znawcą w temacie napraw blacharsko lakierniczych. Tu specjalistą jest sprzedawca z komisu (jako osoba prawna). I wtedy można dochodzić swoich praw. Inaczej wygląda sytuacja gdy się kupuje od osoby prywatnej, tu trzeba udowodnić iż ta osoba zataiła ważne informacje, czym naraziła kupującego na straty materialne bądź zdrowotne, czy nawet mogłaby narazić... Wtedy pozostaje droga sądowa z powództwa cywilnego.
Opublikowano

Title Record 1

Title Brand Records 2

Były jakies inspekcje auta ale nie było jasno określone ze to junk/salvage. Za to obie inspekcje w przedziale 3 miesięcy miały ten sam przebieg. Nie było też w raporcie nic o aukcji samochodu która sie odbyła 2 miesiące później.

Jak widać najlepiej poszukać w kilku źródłach. W każdym razie dzięki wielkie kologom za czujność

Edit:

Auto ma w specyfikacji "S403 Glass roof, electrical" a na zdjęcia wogóle tego nie widać.

Dziwna sprawa

A przygladales sie uwaznie znakom VINU czyli temu co Ci podal w PDF a temu co jest rzeczywiscie na aucie? Mnie sie wydaje ze tam moze byc jeden znak inny zatem mogl podac Ci Vin innego Bmw

Opublikowano
W 99% na umowie kupna sprzedaży masz wpis :"kupujący zapoznał się ze stanem technicznym auta" . Domyslasz się ile w takiej sytuacji jesteś mu w stanie zrobić. Podstawa to kupno auta od pewnego gościa. W wielu przypadkach wypadkowej historii nawet ASO nie jest w stanie sprawdzic.

Podejrzewam, że stan techniczny to stan techniczny, a stan blacharsko-lakierniczy to też znowu co innego. Nie chce mi się wierzyć, że kupując auto a później orientując się, że jest taka sytuacja nic nie jesteś w stanie sprzedawcy udowodnić/pociągnąć do odpowiedzialności...

Opublikowano (edytowane)
Jest to auto sprowadzone ze stanów a VIN to : WBAWV53507PF95143

Bardzo bym prosił o sprawdzenie historii tego samochodu.

W USA raczej czysto, chyba że diler coś na boku z nim podziałał, ale oficjalnie auto czyste:

Vehicle: 2007 BMW 3-Series 328xi (WBAWV53507PF95143)

Event Date Event Location Odometer Reading Data Source Event Detail

06/30/2007 SALEM, MA Motor Vehicle Dept. REGISTRATION EVENT/RENEWAL

08/03/2007 SALEM, MA 20 mil Motor Vehicle Dept. TITLE (Title #:BE744424) (Lien Reported)

03/27/2008 PA 22,857 mil Auto Auction REPORTED AT AUTO AUCTION

04/03/2008 PA 22,857 mil Auto Auction REPORTED AT AUTO AUCTION AS DEALER VEHICLE

06/11/2008 NEW YORK, NY Independent Source VEHICLE EXPORTED TO POLAND

Jak w historiapojazdu.gov.pl wpiszesz rejestrację LBL66WF, VIN oraz datę pierwszej rejestracji, w tym przypadku wpisali datę wydania Title w USA, czyli 03.08.2007, to wyjdzie Ci historia w PL:

2007 Rok produkcji

03.08.2007 Pierwsza rejestracja za granicą

21.07.2008 Pierwszy właściciel w Polsce; Właściciel: osoba fizyczna; Województwo, w którym pojazd zarejestrowano: lubelskie

25.07.2008 Pierwsza rejestracja w Polsce

21.11.2012 Badanie techniczne (ważne do 21.11.2013)

07.04.2015 Badanie techniczne (ważne do 07.04.2016); Stan licznika: 172 126 km; (Uwaga. Stan licznika gromadzimy od 2014)

17.04.2015 16:24:01 Wygenerowanie raportu

Edytowane przez KW_

Opublikowano

Domyślam się, że niewielu jest w stanie sobie wyobrazić ile takich samochodów jeździ w Polsce.

Oglądam często chociażby taką Turbo Kamerę. I jakie wnioski z tego? Ujawniają przekręty, oszustwa, pokrzywdzonych klientów i co dalej? Dalej zostaje jak jest, ten co sprzedawał sprzedaje dalej a Ci co kupują samochody od handlarzy w najniższych cenach dalej kupują. Nie słyszałem by ktoś miał problemy z tytułu sprzedaży auta powypadkowego czy przekręcenia licznika.

Logicznie na to patrząc jest to na pewno do udowodnienia na drodze cywilnej. Pociąga to za sobą ogrom czasu, kasy na opinię rzeczoznawców itd. Na forum jest prosty przypadek właściciela F10, któremu w jakimś ASO podczas wymiany oleju zostawili coś w silniku na skutek czego silnik padł. Z tego co jeszcze niedawno czytałem mimo miesięcy od zdarzenia nie doszedł on swoich praw. Kolejny przypadek pamiętam z forum A5, gdzie gość kupił w super cenie A5, które było niezłym wałkiem. Tam również niewiele dało się zrobić. Na koniec może Ci powiedzieć, że zdjęcia auta były ogólnodostępne w sieci i podobno je sprawdzałeś, a teraz dochodzisz swoich praw bo coś Ci sie nie podoba. Wszystko Ci mówił przez telefon, nie pamiętasz? :) Mi się wydaje, że gdyby nasze prawo ścigało oszustów z tego tytułu to ten rajski biznes dawno by padł. Tak nie jest także wszelakie udowadnianie winy handlarzom nie jest takie proste.

Na umowie trzeba po prostu zapisywać przebieg oraz ewentualną wypadkową historię auta, z którą sprzedający jest zaznajomiony. Jeżeli w jego posiadaniu auto nie było uszkodzone to trzeba to zapisać i tyle. Zawsze coś tylko ciekawe ilu coś takiego podpisze ^_^

www.importusa.pl

Opublikowano
Witam forumowiczów.

To mój pierwszy post na forum i chciałbym od razu poprosić o pomoc.

Jestem zainteresowany kupnem tego bmw: http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-330xi-e92-x-drive-ID4pbrhL.html

Jest to auto sprowadzone ze stanów a VIN to : WBAWV53507PF95143

Bardzo bym prosił o sprawdzenie historii tego samochodu.

Było wystawiane na forum w marcu :)

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:t2h9D_snGf8J:www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php%3Ff%3D5%26t%3D269112+&cd=16&hl=pl&ct=clnk&gl=pl

Opublikowano

Title Record 1

Title Brand Records 2

Edit:

Dziwna sprawa

A przygladales sie uwaznie znakom VINU czyli temu co Ci podal w PDF a temu co jest rzeczywiscie na aucie? Mnie sie wydaje ze tam moze byc jeden znak inny zatem mogl podac Ci Vin innego Bmw

Tak porównałem je i to dokładnie ten sam VIN. Jak dla mnie trochę to zagadkowe ale na świecie jest tyle nierozwikłanych spraw.. ;)