Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio zmieniając klocki nie miałem czujnika zużycia klocków. Dzisiaj założyłem obydwa czujniki i kontrolka nadal świeci. Samochód z 2002 r. Czy należy jakoś skasować te kontrolkę czy po prostu coś mam walnięte?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sama zgaśnie za jakiś czas.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Wciśnij pedał hamulca i potem włącz zapłon i tak trzymaj ok minutę.U mnie pomogło kilka razy jak się zapaliła kontrolka mimo dobrych a wręcz nowych klocków.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
Komunikat zniknął po krótkiej przejażdżce. Mam pytanko, gdy są uszkodzone obydwa czujniki to licznik wskazuje prędkość? Kiedyś słyszałem o tym, że w takim wypadku nie działa licznik prędkości.
Opublikowano
No pewnie że wskazuje :!: co mają czujniki zużycia klocków do prędkościomierza :duh:
Opublikowano
No pewnie że wskazuje :!: co mają czujniki zużycia klocków do prędkościomierza :duh:

Też wydało mnie się to nielogiczne. Wolałem zapytać i rozwiać wszelkie wątpliwości. Temat do zamknięcia :D

Opublikowano
Pomyliło Ci się kolego z czujnikiem abs :D

Nie. Wiem jakie skutki niesie zepsucie czujnika abs. Pytałem tylko jak to się ma co do czujnika zużycia klocków, bo słyszałem w/w opinię.