Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zatrzasnąłem sobie jedyny kluczyk w aucie e39 Touring 2002r. i nie mogę dostać się auta !

Tylne lewe drzwi mam zatrzaśnięte nie do końca tj. nie da się ich otworzyć ale nie są zamknięte do końca.

Drzwi są tylko przymknięte ale zamek już złapał.

Proszę o pomoc jak teraz najlepiej dostać się do środka, tak aby nie zniszczyć auta.

Pilne ! Proszę o pomoc !

Opublikowano

Ja poszukałbym w necie zawodowego "otwieracza" samochodów na twoim terenie.

Możesz zapytać na Policji. Oni też miewają namiary na takich magików.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
no to nie wesoło ! Myślałem, że jak tylne drzwi nie są zamknięte do końca, tylko chwyciły na pierwszy skobel, to uda się bez bólu dostać do środka
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie znasz jakiegoś bandziorka w swojej okolicy? Podobno e39 się łatwo otwiera. Ostatecznie bij tylna lewą szybę, tą od bagażnika, nie są drogie i można samemu ją wstawić. Jak nie będziesz miał wyjścia i będziesz bił, to daj znać, powiem jak, żeby nie było dużo do sprzątania :norty:

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Podobno e39 się łatwo otwiera.

A to ciekawe, jak e39 w wiekszosci mają opcje ryglowanego zamka i mimo wszysto łatwo?

Ja słyszałem, ze zlodziej niezle musi sie oszamotać, zeby sie do srodka dostać

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kiedyś mi się wpiepszył gnój do auta, na szczęście go dorwałem (ma jego gębie połamałem sobie rękę), później rozmawiałem z policjantami, podobno łatwiej otworzyć e39 niż e34, to i ja Wam przekazuje wiedzę operacyjną :mrgreen:

Co do szybek, to poprostu łatwiej jest wymienić tą dużą tylną niż małą, nie napisałem, że jest najtańsza, napisałem, że jest tania, no można mieć ją za 6 dych, to chyba nie tragedia..

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

ma wszystkie oryginalne szyby i nie zamierzam wybijać którejkolwiek :nienie:

W poniedziałek będę musiał ściągnąć magika z Andrychowa, który samochód powinien otworzyć bez jakichkolwiek uszkodzeń... Jak to zrobi, to już jego tajemnica, którą nie chce się dzielić.

Opublikowano
Kiedyś mi się wpiepszył gnój do auta, na szczęście go dorwałem

A masz opcje ryglowania?

Gdy zamkniesz auto pilotem bedac w srodku, to mozesz otworzyć klamką wewnętrzną "dzyndzel" ?

Bo ja np. nie mogę.

CIekawe jak z latwością w e60...

• Moderatorzy
Opublikowano
Gdy zamkniesz auto pilotem będąc w środku, to możesz otworzyć klamką wewnętrzną "dzyndzel"?

Bo ja np. nie mogę.

I tak jest prawidłowo.

Ale ta opcja działa tylko przy zamknięciu pilotem w kluczyku(jak zamkniesz żonę to masz spokój do momentu aż znudzi Ci się cisza i ją wypuścisz-tylko potem są ciche dni :mrgreen: ).

Tylko jest ból jak siłownik się zepsuje w pozycji zamkniętej(miałem tak).

ec2Wze6.jpg