Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ile wam wyciaga wasze autko na wstecznym biegu ja dzis swoja jechalem 60km/h :D ciekawe czy da sie szybciej :wink:

pozdrawiam

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Proponuję jeszcze rozpędzić się do tych 60 km/h i uderzyć o betonową ścianę i sprawdzić jak bardzo auto się pognie.

Głupota jednak nie zna granic.

Opublikowano
Proponuję jeszcze rozpędzić się do tych 60 km/h i uderzyć o betonową ścianę i sprawdzić jak bardzo auto się pognie.

Głupota jednak nie zna granic.

Nic dodać, nic ująć. 8)

Pozdrawiam

DANIEL

318i E36 '93 ---> 524TD E34 '91 + SZPERA! ---> 730i E32 '90 ---> 520i E34 '91 ---> 525i E34 '92 ---> 528i E39 '97 ---> 530d E39 '01 ---> 318i E46 M43 '99 ---> 328i E46 M52TU '98 ---> 520d E39 M47 2001 ---> 320d E46 M47 2003 ---> 318d E91 N47 2009

Opublikowano

Panowie dlaczego piszecie o glupocie? :? Przeciez nie wiecie gdzie sie tak rozpedzalem i czy stwarzalem jakies zgrozenie dla innych...

A dla poprawnosci napisze ze nie jechalem z taka predkoscia (bo gdzie w normalnych warunkach byloby mozna tak szybko cofac?)tylko stalem na oblodzonej jezdni i z ciekawosci chcialem zobaczyc ile pojdzie na wstecznym :)

Pozdrawiam

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

A dla poprawnosci napisze ze nie jechalem z taka predkoscia (bo gdzie w normalnych warunkach byloby mozna tak szybko cofac?)tylko stalem na oblodzonej jezdni i z ciekawosci chcialem zobaczyc ile pojdzie na wstecznym :)

Co Ci dało sprawdzenie ile jedziesz do tyłu?? Prowadzisz doświadczenia naukowe, czy lubisz płacić za naprawę skrzyni??

Nieważne... Twój samochód i twoja kasa... 8) Przy okazji może i innych czegoś nauczysz.. :)

Mnie, np: mógłbys napisać (odpowiedzieć):

1. Czy jak jedziesz 60 km/h (w ślizgu) to licznik prędkości wskazuje (+) 60 km/h?? (tak jakbys jechal do przodu ??)

Ja sam nie zamierzam sobie odpowiadać na to pytanie... :) a w innych autach (na linke) licznik przekręcał się na "-" ale później zaczęli montować bolec ograniczający wskazówkę na 0 km/h i nie mogła się ona cofać...

2. Jak jest w licznikasz elektronicznych?? czy mimo jazdy w tył licznik pokazuje prędkość?? (bo w sumie to licznik prędkości a nie wektoru jazdy :lol: )

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano
Ale jak mozna sprawdzic ze jechalo sie akurat te 60km/h? Przeciez licznik najmniejsza wartosc ma 0km/h, a pozniej jest wlasnie ten kolek ograniczajacy i wskazowka sie nie wychyli na minus, a nawet jak sie wychyli to... zreszta nie wazne... A moze komputer pokazal ci taka predkosc?
Opublikowano
hahah.. ludzie to maja pomysly :lol:
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano
Ale po co kumu wiedziec, ile kto na wstecznym jechal? a ile sie w praktyce jezdzi? 5-10km/h? zreszta to nei zalezy od mocy silnika, a przeciez od przelozenia skrzyni, od przelozenia mostu i wogole. a jak ktos chce linke od licznika urwac, to niech sobie na wstecznym jezdzi ile chce :-) Albo jak komus bardzo sie marzy remont skrzyni :-) Kazdy wie jaki jest slaby bieg wsteczny :-)
Opublikowano

to mnie wcale nie dziwi, bo z 8 lat temu kiedy jeszcze maluchym jezdzilem mielem kolege ktory uwielbial dewastowac samochody, po prostu nie wytrzymal jak raz dziennie nie pusci dymka z opon lub nie osignie maxymalnych obrotow silnika to był chory. I tak mial starą pitke pieknie utrzymana, (jak kupil) zdajesie z 81 roku na automacie z 2 litrowym silniczkiem, i uwielbiał rozpedzac sie do około 100km/h i wlaczac wsteczny i gaz do dechy, az sie dziwiłem ze ta skrzynia wytrzymała miesiac. Po miesiacu, jak wcisna troszke mocniej to zaczęło sie przeskakiwanie jakby ząbków i nie ciagnął. Dwa miesiace po kupnie wjechal pod ciezarowke bo wymusil pierszenstwo. nie wiem tylko skad mial kase bo pozniej kupil se subarowke 20 GT Turbo i tez ja zarżną po roku. Takze z takimi cechami trzeba sie chyba urodzic :shock:

Pozdrawiam

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

Witam sorki ze tak dlugo nie odpisywalem ale mialem cos z siecia...

a wiec

Do

Marcin 750

Co Ci dało sprawdzenie ile jedziesz do tyłu?? Prowadzisz doświadczenia naukowe, czy lubisz płacić za naprawę skrzyni??

Nieważne... Twój samochód i twoja kasa... Przy okazji może i innych czegoś nauczysz..

Mnie, np: mógłbys napisać (odpowiedzieć):

1. Czy jak jedziesz 60 km/h (w ślizgu) to licznik prędkości wskazuje (+) 60 km/h?? (tak jakbys jechal do przodu ??)

Ja sam nie zamierzam sobie odpowiadać na to pytanie... a w innych autach (na linke) licznik przekręcał się na "-" ale później zaczęli montować bolec ograniczający wskazówkę na 0 km/h i nie mogła się ona cofać...

2. Jak jest w licznikasz elektronicznych?? czy mimo jazdy w tył licznik pokazuje prędkość?? (bo w sumie to licznik prędkości a nie wektoru jazdy )

Nie wazne ze jedziesz do tylu licznik pokazuje predkosc tak jakbys jechal do przodu takze leca kilometry...

pozdrawiam

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
Nie wazne ze jedziesz do tylu licznik pokazuje predkosc tak jakbys jechal do przodu takze leca kilometry...

O widzisz... Ci w BMW to myślą... :lol:

Dzięki...

Dobrze wiedzieć, że nie wszyscy tworzą samochody, a potem wydają do nich ServicePacki.. (patrz FSO) :D

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
osz kurde... :lol: ja mysle z chlopakami si eposcigac na wstecznym jeszcze takich wyscigow to chyba nikt nie zorganizowal :lol: :lol: :lol:
BMW - to jest to :)
Opublikowano
a właśnie że Ci pocieszni Hamerykanie się ścigają na wstecznym. Gdzieś słyszałem o tych wyścigach, jeżdżą automatami bo to poleci do tyłu tyle samo co do przodu. Tylko jest jeden problem. W razie niewielkiej nawet stłuczki to pozostaje prowadzenie tylko jednej bryki... z jednym miejscem.
Opublikowano
Tylko jest jeden problem. W razie niewielkiej nawet stłuczki to pozostaje prowadzenie tylko jednej bryki... z jednym miejscem.

:?: :?: :?:

Chyba najlepiej bylo by im przeniesc kierownice do tylu i tez by sie mogli na wstecznym scigac :lol: :lol: :lol:

gorsi samobojcy niz ci na sportowych motorkach :?

BMW - to jest to :)
Opublikowano

widzieliście może kiedyś taki śmieszny filmik z maluchem z dwoma osiami skrętnymi? to jest dopiero ekstremalna jazda.

A co do wstecznego to może wywalić maskę i przednią szybę, wtedy możnaby siadać okrakiem na silniku i kierownicę z drugiej strony trzymać. Pedały obsługiwałoby się jak Jaś Fasola, szczotką i jakimś kijkiem. Pełen tuning, nic tylko takim czymś palić gumy pod delikatesami.

Opublikowano
Pod delikatesami i na zlocie w Toruniu....Bez urazy dla ludzi którzy tam jeżdzą ale widziałem film pod tytułem "Szybcy się wściekli".Tragedia....Polecam dla ludzi o mocnych nerwach!
Opublikowano
Aha przypomniało mi sie coś z tego filmu :oops: Typ pali gume e30 siedząc na przedniej szybie (wyobrażacie sobie?).Czyżby Jaś Fasola jak kolega mówi??
Opublikowano
ach jak możesz tak mówić? przecież facet pewnie chciał wykazać się doskonałymi umiejętnościami, opanowaniem samochodu a przede wszystkim nieprzeciętną inteligencją. Szkoda tylko że biedne samochody muszą znosić takie traktowanie. Nie jestem w stanie wyobrazić sobie swojej beti obklejonej jakimiś badziewiami jak choinka i do tego zajeżdżonej w 20 minut.
Opublikowano

Nie wiem jak w BMW ale w większości samochodów tryb od wstecznego jest na tulejce a nie na łożysku tak więc dłuższa jazda na wstecznym napewno nie wróży nic dobrego, poza tym zęby ma proste i łatwo je wyciąć. Co do bicia rekordu prędkości oglądałem kiedys taki program o pościgach policyjnych w USA i tam jeden gość jakimś Lincolnem uciekał na wstecznym z prędkościa bodajże 70 mph,przez 2 godziny go gonili.

Co do licznika to elektroniczny licznik zawsze mieży prędkość bo nie ma znaczenia w którą strone kręci się koło.

A co do mieżenia prędkości na lodzie to jest ona mało miarodajna bo np jeśli będzie się kręcic tylko jedno koło to licznik będzie pokazywał 2 razy tyle (tak działa mechanizm różnicowy)

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano

swoim na wstecznym (320) jechalm najszybciej jakies 40km/h - nie podobalo mi sie :lol: czlowiek nie przyzwyczajony do cofania :D

ale takie Lambo Diablo ma max na wstecznym ponad 90 km/h - kiedys wyczytalem w testach ;)

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
A i jeszcze jedno pojedzcie sobie szybko na wstecznym i wykonajcie chociaz b mały manewr kierownicą zobaczycie co się wtedy dzieje - nie polecam można się rozwalić

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano

Ja nie mogę!!!! Może kogoś [bAD], ale co to za [bAD] TEMAT na forum? :x

Przepraszam, ale jak ktoś ma ochotę to niech leci na wsteku trzysta, pięćset, sto, dziewięćset i....se fure rozwali a najlepiej łepetynkę :?

Bez sensu testy!!!!

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.