Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie,

dziś w moim autku zauważyłem pewien problem, otóż przy wyjeżdżaniu ze skrzyżowania na 2 gim biegu( dałem trochę na obroty) nagle samochód w ogóle przestał reagować na gaz (obroty na biegach normalnie chodziły lecz było zero mocy) tak jakbym wciskał gaz na luzie.... lecz po kilku sekundach wszystko wróciło do normy. Co może być przyczyną??

BMW E46 316i 1.9

Pozdrawiam i góry dziękuję za pomoc

Opublikowano
dokładnie:) była dzida ze skrzyżowania, szybka redukcja na 3 i nic obroty się kręciły a auto nic tak jakbym gazował go na luzie, na 4 i 5 robiło to samo i nagle gdy chciałem zjechać na pobocze wszystko wróciło do normy;) boję się tylko żeby poźniej znów tego nie robiło...
Opublikowano
jeżeli jedzie dalej i możesz bezproblemowo wrzucać biegi, a obroty są odpowiednie do prędkości auta to wszystko OK. Gorzej jak będzie się to pojawiać częściej to trzeba będzie pomyśleć o nowym zestawie sprzęgła.
Opublikowano
dobrze wiedzieć;) dzięki bardzo za przydatne info, próbowałem go już na max obroty ale sie nie powtórzyło drugi raz a biegi wchodzą normalnie jak zawsze;)
Opublikowano
no to wszystko wygląda OK. Tylko następnym razem nie dawaj mu aż takiego obciążenia bo znowu będzie uślizg i niepotrzebne stresy :wink: