Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich :) niedawno kupiłem moje pierwsze bmw e46 316i 1,8 N42 i mam takie pytanie jaki olej mam wlać ??? no bo słyszałem ze w tych silnikach olej musi być nisko lepkościowy, co byście doradzili???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam wszystkich :) niedawno kupiłem moje pierwsze bmw e46 316i 1,8 N42 i mam takie pytanie jaki olej mam wlać ??? no bo słyszałem ze w tych silnikach olej musi być nisko lepkościowy, co byście doradzili???

Dobrze słyszałeś, najlepiej 0W30 lub 5W30 ze specyfikacją BMW Long Life 01 lub 04

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Posiadam BMW E46 316i N42, przebieg 162000, rok 2003.

Nie wiem jakiej firmy i jaki olej zalać...w dokumentacji nie pisze co miałem lane, na wieczku jest wyryte CASTROL...

Z tego co wiem sa lepsze oleje od Castrola...co polecacie?jaki zalać? Dziękuje za rady.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Posiadam BMW E46 316i N42, przebieg 162000, rok 2003.

Nie wiem jakiej firmy i jaki olej zalać...w dokumentacji nie pisze co miałem lane, na wieczku jest wyryte CASTROL...

Z tego co wiem sa lepsze oleje od Castrola...co polecacie?jaki zalać? Dziękuje za rady.

Castrol jest na korku ponieważ mają umowę z BMW tak jak inne marki olejowe z innym producentami samochodów (reklama). Polecam Millers XF Longlife C3 5W30 lub Motul X-clean C3 5W30

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. Ja jeździłem na Castrolu, ale przerzuciłem się na VALVOLINE SYN PWER XL-III(5w30), na pewno jest o wiele lepszy od castrola. Wydaje mi się, że nawet silnik ciszej i bardziej gładko pracuje. Pozdrawiam