Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ostatnio kumpel powiedział że wydaje mu się jadąc za mną, że samochód jedzie lekko po ukosie (b. lekko) i tu zauważyłem że tylne koło - prawe jest cofnięte jakieś 3 cm :mad2: z jednej strony jest ok. 8cm luzu zas z drugiej ok. 2,5cm nie wiem od czego zacząć sprawdzanie proszę o pomoc :cry2:
ludzką rzeczą jest błądzić
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hmmm jak by Ci to powiedzić.....pewnie masz dwie beemki w jednej :(

Podjedź na stacjędiagnostyczna niech sprawdzą stan tuleji, oraz mocowanie tylnego wózka do nadwozioa (chociaż przy silniku 1,8 czy 1,8 raczje nie powinno sie tam nic dziać). Jeśli bedzie wszystko OK. to znaczy -> patrz pierwsze zdanie

Opublikowano
no nic to w srode podjadę na stacje diagnostyczna... opowiem co tej e36 dolega... a swoja droga wydaje mi się ze przy wjeżdżaniu tym kołem w dziury itp. słychać huk którego nie wydaje lewa strona :) nie wiem czy to również istotne, to też sugerowałoby na tuleje?
Opublikowano
z jednej strony jest ok. 8cm luzu zas z drugiej ok. 2,5cm
Hmmm jak by Ci to powiedzić.....pewnie masz dwie beemki w jednej :(

Podjedź na stacjędiagnostyczna niech sprawdzą stan tuleji, oraz mocowanie tylnego wózka do nadwozioa (chociaż przy silniku 1,8 czy 1,8 raczje nie powinno sie tam nic dziać). Jeśli bedzie wszystko OK. to znaczy -> patrz pierwsze zdanie

Kris85 czytaj ze zrozumieniem. Ewidentnie ma padnięte coś w zawiasie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
KRIS85 Ale po co piszesz takie bzdury, że z dwuch beemek. Wyraźnie napisał, że jest luz 8cm. Po co chłopaka stresujesz :mad2: ?
Opublikowano
hehe no teraz zaczynam paznokcie obgryzać :mad2: a wahacz dolny nic nie ma do tego ? (jestem początkującym wiec proszę o nie najsurowsza krytykę :mrgreen: )
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiesz, ja tu nie starszę, ale6cm rożnicy to sporo i raczje nie jest to tylko wina tuleji wahacz wzdłóżnego. Pukanie może świadczyć o tym że bedzie to tuleja, dlatego na samm poczatku zasugerowałem wizytę na stacji diagnostycznej....a o tych dwóch bawarkach to tak z wrodzonej złośliwości :mrgreen: Z e36 teżwystepuje, chodź rzadko problem z mocowaniem wózka, lubie czasami je wyrwać...

PZDR>

Opublikowano
to nie jest kwestia luzu,a na pewno nie w takim stopniu że po wymianie jakieś tulei wszystko wróci do normy.Geometrię trzeba zrobić,jeżeli nie wyjdzie to przynajmniej powiedzą czy to kwestia zużytych podzespołów czy czegoś gorszego.Żeby koło przemieściło się do tyłu lub do przodu o kilka cm to musiałoby pozwolić na to mocowanie wahacza wzdłużnego, i tam szukałbym przyczyny.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Przy tak wielkim luzie nie ma możliwości poruszać się w linii prostej obawiam się że pomiary są nieprecyzyjne.
Opublikowano
no wlasnie jako takiego luzu nie wyczuwam ale muszę wsiąść go na "trzepaczkę" :) może jutro jak się uda po pracy zobaczymy co na stacji diagnostycznej mi powiedzą
Opublikowano
... z jednej strony jest ok. 8cm luzu zas z drugiej ok. 2,5cm ...

Następnym razem dobrze dobieraj słowa. Tu raczej chodzi ci o odstęp? A to może być powodem skrzywionego któregoś wahacza.

Opublikowano
aha rozumiem.... no tak mi chodzi o odstęp no widzisz :) odstęp koła od błotników.... sorki jeśli kogoś zmyliłem... mój błąd za słabo sprecyzowałem..
Opublikowano
jak spojrzysz na jedno kolo jest umieszczone po środku czyli np. miedzy progiem z jednej strony jest 3 cm a z drugiej 8cm, skończyłem pracę i pojechałem do diagnosty który stwierdził że to wina dolnego wahacza no faktycznie trochę go zwichrowało on naciskał na ten górny wahacz którego mocowania są ok jak i cała reszta jak tylko będę miał czas wymienię go i zobaczymy co dalej...