Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek masz to:

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBANW51070CG64018

Kod typu NW51

Typ 550I (EUR)

Typoszereg E E60 (MUE)

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik N62/TU

Pojemność skokowa 4.80

Moc 270

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor PLATINGRAU METALLIC (A68)

Tapicerka LEDER NASCA SCHWARZ (U6SW)

Data prod. 2007-04-27

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CBA CO2 UMFANG Zakres CO2

S217A AKTIVLENKUNG Aktywny układ kierowniczy

S2SEA LM RAEDER STERNSPEICHE 246 / NL BMW LA star spoke 246 w flat-runn. prop.

S300A NOTRAD Koło dojazdowe

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S322A KOMFORTZUGANG Funkcja dostępu komfortowego

S339A SHADOW LINE Shadow-Line

S356A KLIMAKOMFORT-VERBUNDVERGLASUNG Oszklenie zespolone Klimakomfort

S3ACA ANHAENGERKUPPLUNG Hak holowniczy

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S442A GETRAENKEHALTER Uchwyt do napojów

S453A AKTIVE SITZBELUEFTUNG VORN Klimatyzowane fotele przednie

S456A KOMFORTSITZE ELEKTRISCH VERSTELLBAR Fotel komfort z pamięcią

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S644A HANDY VORB. MIT BLUETOOTH-SCHNITTS. Instalacja tel. kom. z Bluetooth

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S868A SPRACHVERSION NIEDERLAENDISCH Wersja językowa, niderlandzki

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S886A HOLLAENDISCH / BORDLITERATUR Bordliteratur holländisch

S8S8A LAENDERSPEZ. NAVI ZUST. (FUER ACC) Country-specific navigation control

S8SAA LAENDERSPEZ. NAVI.-FREISCHALTUNG Aktywacja nawigacji charakt. dla kraju

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S544A GESCHWINDIGKEITSREGEL. MIT BREMSF. Regulacja prędkości z funkcją hamowania

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

Tak na szybko:

1. w DE to chyba tylko tranzytem był,

2. rocznik standardowo zawyżony,

3. auto powypadkowe,

4. do opłat, które nie będą małe.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Ale ile zawyżony. :mad2: Te matoły niedługo zaczną sypać rocznikami kilka lat naprzód. Można takiego kretyna spokijnie nazwać oszustem, ale na poziomie jaskiniowym. Co oni sobie własciwie wyobrażają, że nikt się nie zorientuje czy co? Wiem, że większość z tych mutantów przegląda to forum w postaci gości, więc trzeba o tym pisać i nazywać takie zachowanie po imieniu. Nie wiem czy trafi to pod ich strzechę, zwaną dalej mózgiem, ale ja zawsze będę się w takich tematach wypowiadał.
Opublikowano

wielkie dzieki za pomoc:)

No wlasnie widze ze to Holandia... znow sie zaczynaja klamstwa..

rocznik zawyzony,

Sprzedajacy twierdzi ze malowany tylny lewy blotnik. ze auto jest w stanie bezwypadkowym. Nie chce mi sie jechac go ogladac 300km jak znow sie okaze porazka.

Myslicie ze byl bity ??

Czy wiecie jakie sa koszta eksploatacji wylaczajac paliwo..?

Opublikowano
Masz rację. O ile jest w stanie zrozumieć, że samochód wyprodukowany w grudniu roku X posiada w dowodzie rok produkcji X+1 (co wynika zapewne z daty pierwszej rejestracji), o tyle trudno akceptować odmładzanie auta wyprodukowanego na początku roku.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano

Panowie,

Powiedzcie mi jedna rzecz jak wy kupiliscie swoje wymarzone BMW?

Ja szukam od pol roku 335i lub 535 lub 550 nie moge znalezc samochodu aby sprzedajacy mi nie sciemnial. Powiedzcie jak wy znalezliscie uzywane BMW bezwypadkowe. Czy takie w ogole sa uzywane???

Nie rozumiem tego bo sam kupilem nowego golfa v w 2007 jezdze im do dzisiaj i za swoj samochod jest w 100% pewien. Wszystko w ASO. Jak bede go sprzedawal dam se reke za niego uciac bo znam jego cala historie od nowosci. Wiec kazda umowe jestem w stanie podpisac z kupujacym. Czy nie ma takich wlascicieli bmw ??

Czy naprawde juz wszyscy w tym kraju zawsze sciemniaja, nie jest to dla mnie do pojecia..

btw czekam na wiecej opinii o tej 550:) i dziekuje za obecne opinie..

Opublikowano
nie jest łatwo to prawda ja w sumie kupiłem 12 oglądany egzemplarz, z miejsca wykluczając egzemparze gdzie sprzedający skłamał co do roku, przebiegu, bezwypadkowości. Po prostu szkoada czasu i kasy na ASO, bo potem może być tylko gorzej. Raczej place z handlarzami to bym radził omijać bo oni zawsze coś kręcą. Poza tym ja szukałem 2.0d których jakby nie patrzeć jest trochę więcej w ogłoszeniach. Podzwoń po salonach, oni też dość intensywnie szukali jak im nakreśliłem kryteria jakie mnie interesują. Cierpliwości i powodzenia.
Opublikowano

Sprzedajacy twierdzi ze malowany tylny lewy blotnik. ze auto jest w stanie bezwypadkowym. Nie chce mi sie jechac go ogladac 300km jak znow sie okaze porazka.

Myslicie ze byl bity ??

Tył mógł być robiony (nie koniecznie był), ale nie wiem dokładnie co.. ale coś mogło być wymieniane, dlatego teraz nie jest dobrze spasowane.

Łatwo to zauważyć analizując tylne lampy. Z prawej strony jest inna przerwa niż z lewej. Lampa - klapa bagażnika,

zakładam, że klapa bagażnika mogła być wymieniana :roll: ... jak się dobrze przypatrzysz to dodatkowo widać, że z prawej strony klapa kończy się nie równo.

Napisz do sprzedającego, żeby wysłał Ci foto wnętrza koła zapasowego. żeby wyjął koło, styropiany z tymi modułami i cyknął zdjęcie. Tam są takie dziwne wzorki zrobione z blachy, i jeżeli auto oberwało w tył to prawdopodobnie wnętrze po kole zapasowym będzie pogięte, a tego na bank nie da się wyprostować. Wtedy będziesz miał już informację n/t tego czy uderzenie było mocne, bo przecież mógł tylko wymienić klapę bagażnika po delikatnym uderzeniu (auto nie jest nowe, a takie rzeczy się zdarzają)

Aha zapytaj tez czy tylna szyba jest ori (czy ma znaczek bmw), a jak chcesz jeszcze drążyć temat ( i masz nerwy do takich zabaw:) ) to poproś go żeby Ci zrobił foto lamp tylnych a dokładnie ich rocznika.

Poza tym tyłem nie widzę niczego innego.

Uwielbiam BMW... czuje się jakbym siedział przy najlepszym stoliku w eleganckiej restauracji.

Pamiętasz z Panem Kleksem, przygody w kosmosie? Spójrz, je.b.... dzisiaj wciska kredyty na procent.

http://demotywatory.pl/3801128 szczena opada...

Opublikowano
Panowie,

Powiedzcie mi jedna rzecz jak wy kupiliscie swoje wymarzone BMW?

Ja szukam od pol roku 335i lub 535 lub 550 nie moge znalezc samochodu aby sprzedajacy mi nie sciemnial. Powiedzcie jak wy znalezliscie uzywane BMW bezwypadkowe.

ja szukam od wrzesnia :> 550ii :> i polska i niemcy tylko niemcy dwa razy w miesiacu od stycznia ...jak to mowia lepiej trzy razy stracic niz raz sie wpierd....

Opublikowano

Dzwonilem do Pana, jutro beda zdjecia to Wam pokaze. Ronny ale masz oko, po prostu nie wierze. Mozliwe ze zaoszczedziles mi 600km w dwie strony a do tego jeden dzien zycia wiecej:) wielkie dzieki.

Sprzedajacy powiedzial ze samochod byl wyprodukowany na rynek holenderski natomiast byl jezdzony tylko w DE.

Opublikowano
Samochod jest nieoplacony mowiliscie ze to bedzie duzo kosztowac. Rozumiem ze musze zaplacic akcyze 18,9% od wartosci faktury i oplate recyclingowa czy cos jeszcze??
Opublikowano
Na temat tego powyzej samochodu sa juz negatywne opinie na forum ze gosc cos kreci ze cena byla wyzsza a teraz obniza.. ze przestal sie odzywac do jednego z forumowiczow bo ten go zaczal wypytywac.. sam nie wiem..
Opublikowano
auto jest ok nic tylko na aso i kupowac nie ma negatywnych opini o aucie ja zalozylem watek tego auta :) jest to pewne auto mial je gosc w kole wtedy je ogladalem mialo 80 kola przebiegu kupil to jakis gosc z bielska czy skads tam i po dwooch miesiacach postanowil sprzedac wystawil za 123 tys a kupil za jakies 100 moze stopare ,,, 96 byla wystawiona za 92,500 poszla by netto ,,,,nie wyrobilem sie i nie zdazylem z zakupem mialo na to wplyw kilka czynnikow niezaleznych odemnie ,,, wiadomo ze nie kupie od kolejnego za 123 teraz jest 105 a ubezpieczyciel nie ubezpieczy ci w standardowym ac tego auta na wiecej niz 85 na przyklad szkoda calkowita jak by niedaj bog ssie przytrafila ot dostaniesz za nie 85 kola . chyba ze indywidualne ac wezmiesz na swoja wartosc auta ktora se wymyslisz tylko tez dostaniesz indywidualna rate ubezpieczenia :>auto jest naprawde mega tylko nie za ta cene ten rok tak jak mowie ma to juz 6 lat gotowka mozna dac za niego 85 kola nie wiem jak kazdy ja na ta chwile nie dal bym wiecej za nie niz 85tys zl .ale to moje zdanie
Opublikowano
Przekonales mnie nawet marjot2009, pewnie kupilbym ale ja nie akceptuje jasnego wnetrza. Chociaz jesli jest pewny to moze pomysle jeszcze.. nie mam duzych wymagan moze byc manual albo automat, aby niebity i ciemne wnetrze. Nie sa mi potrzebne dodatkowe bajery.. ten silnik mi sie marzy:)
Opublikowano

Jak Ci się marzy to nie widzę problemu żeby kupić w Niemczech lub zlecić przywiezienie. Jak można szukać dosyć pospolitego na zachodzie auta (335, 535,550) ponad 6 miesięcy :duh: Rozumiem jak ktoś ma indywidualne, sprecyzowane, wąskie wymagania (np. tapicerka z merynosów tylko, itd.) ale jak się ma budżet ok. 100 tys i niewygórowane wymagania co do wyposażenia to dużo jest aut choćby na mobilach od prywaciarzy, tak z ciekawości zerknąłem:

1. 550iA http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-550i-aut-ulm/161434141.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=26&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&negativeFeatures=EXPORT&adLimitation=ONLY_FSBO_ADS

2.http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-550i-m-paket-navi-getriebe-reifen-bremsen-neu-henstedt-ulzburg/161237969.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=26&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&negativeFeatures=EXPORT&adLimitation=ONLY_FSBO_ADS

Opublikowano
Te dwa wkleiłem dlatego, że cena jest ok, tzn. <19tys Eur, wiarygodne opisy, prywatny właściciel, atrakcyjne przebiegi. Takie ogólne linki nie mają sensu, przeważają auta z Włoch i od handlarzy.
Opublikowano
Swoją drogą cena 105tzł nie jest zła, tym bardziej że zakup w DE wiąże się z dopłatą w postaci akcyzy. 550i

poczekajcie jak sie aukcaja skonczy nowe wystawienie bedzie za stowe kto sie zalozy ?

Opublikowano
co tam z tymi zdjeciami? wrzucaj zaraz ocenimy co jest grane :)

Uwielbiam BMW... czuje się jakbym siedział przy najlepszym stoliku w eleganckiej restauracji.

Pamiętasz z Panem Kleksem, przygody w kosmosie? Spójrz, je.b.... dzisiaj wciska kredyty na procent.

http://demotywatory.pl/3801128 szczena opada...

Opublikowano
Zdjec lamp nie mam jednak sprzedajacy powiedzial ze sa oryginalne z rocznika samochodu, sprawdzil to.