Skocz do zawartości

światła automatyczne w F10

przemekk23

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem, że przy ustawieniu świateł mijania w pozycji automatycznej, włączają się one obecnie około godziny 17-18, nawet w słoneczne dni. Czy jest to przypadłość tylko mojego egzemplarza, czy norma?

Dlatego lepiej ręcznie je przełączać, ja do 21 na dziennych w słoneczny dzień jeżdże. A jeśli ktoś jeszcze dodatkowo rano i wieczorem oraz w pracy parkuje w garażu to ma cztery dodatkowe krótkie włączenia ksenonu. Gorzej jakby czujnika zmierzchu nie było.

Dlatego lepiej ręcznie je przełączać, ja do 21 na dziennych w słoneczny dzień jeżdże. A jeśli ktoś jeszcze dodatkowo rano i wieczorem oraz w pracy parkuje w garażu to ma cztery dodatkowe krótkie włączenia ksenonu. Gorzej jakby czujnika zmierzchu nie było.

Można też wyłączyć światła wewnętrzne, bo to 5-10 razy włączenie codziennie przy otwarciu drzwi to szok, a takie żarówki przecież kosztują... :nienie:

A w domu to pilot mi się nie zużywa, bo go mam wsadzonego w prezerwatywę. Dzięki temu jak za 10 lat będę sprzedawał telewizor to wezmę co najmniej 15 zł więcej! :mrgreen:

Nie jem w aucie i nie pierdzę, bo jak go sprzedam za 10 lat to wezmę 1.000 zł więcej za niego i kupię sobie większy nagrobek! :twisted:

George Wind

A ja głupi głupek nie pomyślałem o tak prostych sposobach, mogłem mieć f11 535 z takimi prostymi trickami... Z moim brzuchem mogłem też nieźle na jedzeniu zaoszczędzić śpiąc w aucie i bojąc się o zabrudzenia :norty:

• 2 tygodnie później...

Może warto nie zdejmować foli z dywanów i zostawić na lakierze powłokę transportową. Wsiadać z cała rodziną przez jedne drzwi bo szkoda klamek a w deszcz nie jezdzić bo szkoda wycieraczek....

A i ważne nie używać radia bo głośniki się zużywają....

:mad2:

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

Śmiechem żartem, ale mi wydano auto z folią ochronną na tych emblematach bmw na progach, co to podobną mają tendencję do odpadania. Dopiero teraz sobie przypomniałem, że ta folia nadal tam jest. ciekawe czy ktoś zapomniał to zdjąć, czy zabieg celowy- fabryczne zabezpieczenie :)