Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem świeżym posiadaczem f10. w liście dostępnych usług w i drive mam m.in. bmw online. gdy włączę w tel. udostępnianie połączenia internetowego przez bluetooth i następnie wchodzę w bmw online to wyskakuje mi komunikat "włącz usługi danych do urządzenia Bluetooth lub skontaktuj się z serwisem" i dalej nic się nie dzieje. Nie wiem czy robię coś źle, czy trzeba coś wykupić by to działało . Proszę więc pomoc w ogarnięciu tego :D

Witam. Mam to samo (po uruchomieniu BMW online komunikat "włącz usługi danych do urządzenia Bluetooth lub skontaktuj się z serwisem" . Udało ci się to jakoś rozwiązać.

Opublikowano
Możesz przez bluetooth ale wymaga to kodowania.

Witam jestem nowy i przepraszam jeśli zamieszam troszkę.

Mam pytanie czy moduł tcb wystarczy do łączenia się z telefonem i przesyłanie z niego "internetu" Dzisiaj mogę jedynie przesyłać audio z bluetooth a chciałbym udostępnić Internet na nawigację NTB Pozdrawiam

Opublikowano
Kruk/

mozesz napisac co trzeba zakodowac aby chodzil NET przez bluethoof?

Dołączam do prośby

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jeśli mam takie dodatki: auto z 2013.06

S614A internet, preparations

S614A Expanded BMW Online Information

S616A BMW Online

czy mogę mieć neta i google maps ? ewentualnie gdzie na śląsku mogę kodować taką funkcję?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam 09/2010, cic profesional, mam jakieś tam BMW online BMW assist.

Co i za ile trzeba zrobić chyba że mogę samemu esysem zrobić aby odblokować np pogodę?

Kod fsc mam lifetime

Opublikowano

Gdy udało mi się połączyć wymianę dany przez bluetooth zaktualizowała się lista dostępnych usług, ale jak wpisuje adres google.pl to wychodzi okno z kursorem którym mogę poruszać ale strona po chwili wywala że nie może nawiązać połączenia, czy jest w tym wypadku konieczna aktualizacja czy coś jest nie tak.

Ikona wymiany danych jest aktywna na wyświetlaczu.

7ftghdhnha1n.jpg

ts2gyyi3ov7w.jpg

66fa06pkc20r.jpg

4f6e1y5r3882.jpg

Opublikowano
Tesla może nie, po prostu gdyby udało się uruchomić Google maps było by świetnie!
Opublikowano
Tesla może nie, po prostu gdyby udało się uruchomić Google maps było by świetnie!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Jestem świeżym posiadaczem Bmw F11 z 12/2012. W aso powiedziano mi że mam poprzedni connected drive i funkcje otwarcia auta i włączenia webasta z komórki jest niemożliwe (tylko pilot) i standartowy tekst "producent nie przewidział możliwości wymiany modułu"... Auto z Niemiec. A jest aplikacja na zegarek samsunga gear s3 właśnie connected drive i wizja uruchomienia w/w rzeczy z zegarka jest dla mnie niesamowita :P Czy mogę coś zrobić żeby to działało?

Dzięki!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pany.

Zakodowałem u siebie 644, usunalem 633.

Zakodowalem wsio jak trzeba, fabrycznie mam 614, 615.

Mam 100% VIN z netem (614,615,644) - ma/miał neta

Robie update usług, wracam do swojego vinu itp.

Nie robie updatu usług ale...

Internet i Live - mam caly czas uruchamianie a u góry ikonke transmisji danych.

Na roznych telefonach jest to samo.

Dlaczego ? :(

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
U mnie jest tak, aktualizacja usług poprzez telefon jak najbardziej, lecz gdy chcę zaktualizować przy pomocy internetu z telefonu „multimedia oraz telefon” aby obsługiwał nowszy model to już niestety nie mogę. Nie widzi telefonu, a jest to na tyle ważne ponieważ książkę telefoniczną mam tylko z poziomu idrive, z kierownicy tylko te które wykorzystywałem w aucie. Nie wspomnę że wybieranie głosowe nie działa u mnie wcale :mad2:
Paweł.