Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanko kupiłem samochód US mam już opłacony ale czy musze przerejestrowywać teraz samochód tak na prawdę czy moge jeździć tylko OC na siebie wykupie na te numery ? Jak to potem wygląda też w przypadku kiedy ja będe chciał sprzedać samochód komuś ?

A jeszcze mam ostatnie miejsce na pieczątkę przeglądu więc będę musiał nowy dowód rejestracyjny wyrabiać czy wtedy nie będzie z tego powodu jakiś problemów ?

Dzięki z gory za info

WBADD31070BU41308
Opublikowano
tzn nie powinieneś tak jeździć , ale nie ma za to kar ... przynajmniej nie było :) jak się skończy miejsce na pieczątki to wtedy będziesz musiał przerejestrować auto ... chyba nie warto tego odwlekać ...
Kamil
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oj coś się teraz pozmieniało i jest chyba miesiąc na przerejestrowanie. Nie wiem jakie są kary, trzeba poczytać.
Opublikowano
a jaki jest powód, ze nie chcesz na siebie zarejestrować auta?
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
30 dni na przerejestrowanie, za niedopełnienie obowiązku - grzywna do 3000 zł.

Gdzie tak wyczytałeś jeżeli moge wiedzieć ? :) Pytam serio bo ciekawią mnie te zapiski wszsystkie

Dlaczego ? zawsze 200 w kieszenie zostaje :P

WBADD31070BU41308
Opublikowano
Nie trzeba nic czytać. Ja jestem przykładem- 1500 kary. Tak jak napisał Maaad. Chcesz zaoszczędzić w konfrontacji z US? powodzenia, zapłacisz jak za zboże.
Opublikowano

rozumiem ale jeżeli chodzi Ci o skarbowy to tak jak pisałem mam opłacone :)

Chce po prostu się dowiedzieć wiecej w temacie i tyle :)

WBADD31070BU41308
Opublikowano
30 dni na przerejestrowanie, za niedopełnienie obowiązku - grzywna do 3000 zł.

Gdzie tak wyczytałeś jeżeli moge wiedzieć ? :) Pytam serio bo ciekawią mnie te zapiski wszsystkie

Dlaczego ? zawsze 200 w kieszenie zostaje :P

W przepisach :) Prawo o ruchu drogowym i kodeks wykroczeń, nie pamiętam teraz niestety, które artykuły.

Nie trzeba nic czytać. Ja jestem przykładem- 1500 kary. Tak jak napisał Maaad. Chcesz zaoszczędzić w konfrontacji z US? powodzenia, zapłacisz jak za zboże.

Aż mi się wierzyć nie chce, bo w sumie myślałem, że to martwy przepis i bardzo rzadko jest stosowany, o ile w ogóle. Serio tyle Ci wdupili? Kto sprawę do sądu skierował?