Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanko, byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Chodzi o czujnik ruchu i jego odstęp od koła wału. Jaka odleglość ma być? Mam problem również z tym że buja mi samochodem na boki (wszystko jest nowe powymieniane) i przy zapalaniu długo pali trzeba długo kręcić ale jak zgaszę go i za chwilę zapale ponownie ten problem najczęściej znika. Trzecia rzecz to samoczynne otwieranie się okna kierowcy czasami po zapaleniu silnika. Czwartym problemem jest to że czasami przy przyspieszaniu dławi się, jak dam na luz, przegazuję i znów wrzucę bieg wtedy jest dobrze. Tak jakby nie dostawał paliwa.....pozdarwiam Sebo.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam dzieki za odpowiedz a co z ta odlegloscia?? znalazlem przyczyne czunik ruchu walu za duzy iodstep ktos cos kombimowal i komputer nie odczytywal ale duzo mnie to wynioslo dzieki
Opublikowano
...co do odległości to ja u siebie ustawiłem 1,2mm i jest dobrze , wyczytałem kiedyś że ta odległość powinna wynosić od 0,4 do 1,5mm (informacja nie sprawdzona) w każdym bądz razie u mnie wszystko działa poprawnie
iZzI