Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Właśnie zastanawiam sie nad kupnem złącza obd do mojego autka:) Wiem napewno ze mam złącze pod maską takie okrągłe i chciałbym kpić ten kabelek pod usb żeby sobie kompa podłączać.

A wiec co byście mi proponowali? słyszałem ze kpno takiego kabla to nie jest za proste przynajmniej mechanik mi gadał że niektóre kable nie pozwalają sie połączyć z silnikiem czy podzespołami, to prawda?

Jeśli mozna to podeślijcie mi linka na aukcje gdzie bym mógł taki kabelek kpić zeby działał jak najbardziej poprawnie, nawet nie wiem jak sie nazywa to złącze odb czy obd 2 może jeszcze inaczej, napewno jest ono okrągłe i innego nie ma w aucie;/

a co do oprogramowania to później:)

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc:)

Opublikowano
Będzie działać tylko pamiętaj o prawidłowej konfiguracji do Port COM1. Bo inaczej Ci nie będzie chciało łączyć z autem.
Opublikowano
Będzie działać tylko pamiętaj o prawidłowej konfiguracji do Port COM1. Bo inaczej Ci nie będzie chciało łączyć z autem.

nie pisz głupot ;) można ustawić dowolny port com w obd.ini. u mnie jest czasem na COM3, czasem na COM4, czasem na COM6 i zawsze działa.

Opublikowano
Tylko ciekawe czy z tym kabelkiem INPA bedzie dobrze dzialac. Ja kupilem i jak zalaczam INPE nie sieca mi sie kontrolki zaplonu ani podlaczenia pod kompa. Wiec o DIS mozna zapomniec. Bo bez tego nie dziala. A INPA mi normalnie odczytuje i kasuje bledy oraz wartosci bez tych kontrolek.
Opublikowano
nie pisz głupot

nie rozumiem Twojej agresji :lol: ... taka jest prawda i każdy sprzedający (bynajmniej ten u którego Ja nabyłem sprzęt) w instrukcji instalacji o tym informuje. Nigdy się nie spotkałem, aby interfejs działał poprawnie bez przypisania go pod Port COM1. Spróbuj z BMW Scanner czy Ci wykryje auto pod innym. Już teraz Ci mówię, że NIE. Tak więc to nie żadne "głupoty" tylko fakty wynikające z doświadczenia. I nie bulwersuj się tak, wystarczy napisać swoje zdanie a nie dyskredytować innych z powodu własnego odmiennego zdania jakimiś aktami nieuzasadnionej agresji.

Opublikowano
aha dzięuje wam bardzo:) kupie i będe działał dalej:) a tak dla ścisłości gdzie si to ustawia ten port com1? :)
Opublikowano
nie pisz głupot

nie rozumiem Twojej agresji :lol: ... taka jest prawda i każdy sprzedający (bynajmniej ten u którego Ja nabyłem sprzęt) w instrukcji instalacji o tym informuje. Nigdy się nie spotkałem, aby interfejs działał poprawnie bez przypisania go pod Port COM1. Spróbuj z BMW Scanner czy Ci wykryje auto pod innym. Już teraz Ci mówię, że NIE. Tak więc to nie żadne "głupoty" tylko fakty wynikające z doświadczenia. I nie bulwersuj się tak, wystarczy napisać swoje zdanie a nie dyskredytować innych z powodu własnego odmiennego zdania jakimiś aktami nieuzasadnionej agresji.

w moim poście nie ma żadnej agresji, INPA, DIS i inne programy zależące od EDIABASa działają pod dowolnym portem COM. a ustawić COM1 może być ciężko jeśli masz komputer w którym jest już fizyczny port COM1 wbudowany...

Opublikowano

Mój interfejs działa.

I pokazało mi dwa błędy:

206-Outside temperature

190-light module - EEPROM error

Wiecie może co to za błędy?

Jeszcze jedno pytanie czy "Complete Working time light switch center"-to motogodziny?