Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
powiedz na które wartości zwrócić uwagę jak się one nazywaj. ją wcześniej zamieszczalem zdjęcia... może zerknąć na nie i powiedzieć które to wartości?
BUNIA :)
  • Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Total air consumption. Na wolnych obrotach dla rozgrzanego silnika M54B22 powinno być około 12-13. Adaptacje długoterminowe nie powinny uciekać dalej niż kilka procent. Rozjeżdżające się adaptacje multiplicativ mogą być spowodowane przez uszkodzenie przepływomierza, a uciekające na plus adaptacje additiv świadzą o nieszczelności kolektora. Uwaga - po skasowaniu adaptacji trzeba przejechać jakieś 100 kilometrów żeby komp zdążył wypracować nowe, inaczej w zakładce adaptacje zobaczymy wszędzie 0.00.
Opublikowano
Po wymianie przepływomierza można najwyżej skasować adaptacje, ale w zasadzie nic nie musisz robić. Ale to nie musi być przepływomierz - to tylko jedna z możliwych przyczyn. Poza tym warto też sprawdzić ciśnienie w listwie wtryskowej - jeśli będzie za niskie to adaptacje również pójdą mocno na plus.
Opublikowano
300 zł to nie dużo dla siebie nie bawie się w używki. jak miałbym sprzedać to może ... ale nie dla siebie :). cholera jak by się upewnić że to ta przepływa... wymiana tego w serwisie była by głupota... hm jak będę miał chwilę to zrobię jak w tym linku. a myślałem że będzie to już koniec bledu 227 228 i kontrolki silnika ahh
Opublikowano
Niby nie dużo wydasz 300 a jak dalej będzie to samo ?? będzie i kolejne 300 he :) jutro będę robił swoją zobaczymy. Wyśle jeszcze adaptacje jak to u mnie wygląda i porównamy. Kurde 11 września ślub mam i bunie jeszcze czeka polerka :):) obym tylko złożył bo po weekendzie chyba zapomniałem jak to wszystko poskładać :P:P:P
Opublikowano
właśnie to może być kosztowne... hm nie mam nikogo kto by mi użyczył niestety.. teraz muszę o tym zapomnieć bo plazuje nad morzem :)... daj znać jak ci poszło.ją zastanawiam sie nad tym czy nie zacząć z tym żyć przyzwyczaić się... mam inne jak błąd usunęły to na 150 km man spokój i żadnych objawów
Opublikowano
hmmm z ciekawości patrzyłem przepływomierze kiedyś widziałem na allegro or. simensa po 300 zł Nówki dziś patrzyłem i nie ma nowych or. na jakieś innej znalazłem po 650 zł Wrrrrr
Opublikowano

trzeba dobrze poszukać to się znajdzie :). też kiedyś widziałem w tej cenie.

a te ciśnienie na listwie to przypadkiem nie jest praca na cylindra tzw rough ?

Opublikowano

u ciebie adaptację są na 0 poziomie nie wiem wcześniej masz moje stare przed wymiana kabla.

ta przepływke można spokojnie odciąć na włączonym silniku? wyskoczya jakieś błędy?

Opublikowano

Po złożeniu i przejechaniu 100km wyskoczył błąd 18 signal camshaft sensor outlet

Vanos był sprawdzony wszystko git czujnik był podmieniony w sumie na używke ale to dwa by były złe ??

tak samo sondy przy kolektorze też coś nie tak ale były podmieniane ta sama reakcja

brak pomysłów jeszcze może raz gdzieś znajdę czujnik wałka rozrządu (używkę) może coś pomoże przez to i sondy mogą zle pokazywać

Opublikowano
chyba czas pojechać do warsztatu ;). ją jakoś też się na swoją wkurzam ... ale jakoś długo nie potrafię gniewac ... się na nią. jest taka strona gdzie wpisując numer bledu wyrzuca czego on dotyczy... chyba niemiecka. ale mogę ją wysłać dopiero koło saudyjska chcesz
Opublikowano
dawaj :) u mnie nie ma dobrych mechaników :/ byłem parę razy to wole sam robić i wiem co robię a nie ściemniają i mówią że np to sondy. Gadam na bunie ale i tak ją kocham :)