Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W życiu po szóstce z V8 nie przesiadlbym sie do "3" turbo...

chyba zeby mnie życie zmusiło i koszty... to wtedy byłaby "3" i turbo, ale turbo-diesel ;)

powiedział gość jeżdżący peżotem, planujący kupić damskie,brzydkie bmw.

jeździłeś chociaż 335i/d?

Paweł jakbyś chciał to zrobić żeby 130i wciągało M3 (nie wydając na 130i nawet wartości 335i Michała)? chyba tak samo jak 645i paląca 8 litrow :norty:

• Odpowiedzi 275
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ludzie ej halo przecież żartowałem z tym wciągnięciem m3 :mrgreen:

Na razie zostaje przy 1 er, wrzuce dobrą felge i będzie git. Taka moc w Polsce w zupełności wystarczy, do niemcowni nie latam.

Szóstka na razie stoi w komisie , do kraju wracam w październiku i pózniej zobaczę co dalej. Na pewno bede tęsknić za dźwiękiem v8 i komfortem jazdy.

Opublikowano
W życiu po szóstce z V8 nie przesiadlbym sie do "3" turbo...

chyba zeby mnie życie zmusiło i koszty... to wtedy byłaby "3" i turbo, ale turbo-diesel ;)

powiedział gość jeżdżący peżotem, planujący kupić damskie,brzydkie bmw.

jeździłeś chociaż 335i/d?

Nie wiem po co sie czepiasz, bo ja BMW jezdziłem jak Ty jeszcze pewnie prawa jazdy nie miałes.

Wyraziłem kulturalnie swoje zdanie, czego o tobie powiedziec nie można.

Co mam obecnie i czym jeżdzę to moja sprawa. A jak tak bardzo lubisz wnikać w cudzie życie to mam BMW mocniejsze niż 335i...

A za swoje samochody łącznie móglbym sobie kupic dwie takie 335i...

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

Nie wiem po co sie czepiasz, bo ja BMW jezdziłem jak Ty jeszcze pewnie prawa jazdy nie miałes.

Wyraziłem kulturalnie swoje zdanie, czego o tobie powiedziec nie można.

Co mam obecnie i czym jeżdzę to moja sprawa. A jak tak bardzo lubisz wnikać w cudzie życie to mam BMW mocniejsze niż 335i...

A za swoje samochody łącznie móglbym sobie kupic dwie takie 335i...

Dajcie spokoj ;) - wszyscy jestesmy biedni ;)

Pawel: spoko, Twoja decyzja, napisalem Ci PW, przemysl to serio 3 razy ;)

Opublikowano
Maciek, to kawał z Ciebie biznesmena. Twój pierwszy post był w stylu - 'ROPA JEST DLA CIĘŻARÓWEK, PRAWDZIWE BMW JEŹDZI NA BENZYNĘ'. Powiedz mi - jeździłeś 645i żeby tak być za tą V8? Jedyne co jak dla mnie przemawia na te V8 to dźwięk - ale tylko po zrobieniu wydechu, bo w serii jest za cicho i bez totalnego polotu, więc nie wiem w czym ta V8 jest taka cudowna? To stary silnik. Zchipowane 335d wciągnie te V8 jak tylko będzie chciało, o 335i nie wspominając. Jak dla mnie to te 3 litrowe silniki są fenomenalne i po nich jest ciężko znaleźć coś dającego większą frajdę nie mając na auto +150/200k i tu jestem pewien, że np. Waldek i Karol się z tym zgodzą.
Opublikowano
Maciek, to kawał z Ciebie biznesmena. Twój pierwszy post był w stylu - 'ROPA JEST DLA CIĘŻARÓWEK, PRAWDZIWE BMW JEŹDZI NA BENZYNĘ'. Powiedz mi - jeździłeś 645i żeby tak być za tą V8? Jedyne co jak dla mnie przemawia na te V8 to dźwięk - ale tylko po zrobieniu wydechu, bo w serii jest za cicho i bez totalnego polotu, więc nie wiem w czym ta V8 jest taka cudowna? To stary silnik. Zchipowane 335d wciągnie te V8 jak tylko będzie chciało, o 335i nie wspominając. Jak dla mnie to te 3 litrowe silniki są fenomenalne i po nich jest ciężko znaleźć coś dającego większą frajdę nie mając na auto +150/200k i tu jestem pewien, że np. Waldek i Karol się z tym zgodzą.

Agree, do 100 tys pln, to chipowane czarne 335i z czerwonymi skorami to najlepsze auto jakie mozna kupic. Potem lepsze jakie mozna kupic to juz tylko nowe 435i ale te w dobrej opcji kosztuje 350 tys:D

Wiec relacja, koszta utrzymania/osiagi/prestiz/fun z jazdy to 335i jest najlepsiejsze (zwlaszca te czarne z czerwonymi skorami)

ps: nie wiem czy pisalem ale najlepszy wybor auta do 100 tys to czarne 335i z czerwonymi skorami... szacowana moc: 380 koni.... auto daje rade ;) 60-160 idzie jak M3 :)

Opublikowano

Narazie to życze powodzenia w pchnieciu 6-ki Pawel :cool2:

Jasne jest to ze Jezeli Pawlowi pasuje taki przeskok z 6-ki na 1-ke to jest tylko i wyłacznie jego decyzja. ( szkoda ze nie nasza :mrgreen: )

Jak koledzy pisali wczesniej super przeskok byl by na 3-ke Michala. Kupic teraz pewne auto to jak igla w stogu siana. Zwróc uwage Pawel na to ze 130 poprostu BRAK. No chyba ze Stany. Nawet jezeli wsadzisz 19' , polozysz ja dasz neony :mrgreen: itd. nie bedzie tak piekne jak 3-ka w coupe. :mrgreen: Dajesz M-pakiet i masz predkie , ladne autko.

Pewne jest to ze jak sprzedasz 6-ke to bedzie wieksze ciśnienie na nowy nabytek.

Twoja decyzja. :D

Opublikowano

Jest jeszcze taka sprawa jak trwałosc, w której to dziedzinie każde V8 bije turbo-benzynę na głowę....

Choć rzeczywiscie w dziedzinie trwałosci to 645i aż takie wspaniałe nie jest... silniki S62 i M62 biją je na głowę...

Ciekawe jak takie 335i będzie chodzic z przelotem 500 tys km? Bo stare V8 chodzą wspaniale, najwyzej wymienia sie Vanosa i dalej latają następne setki tysiecy km.

Fun z jazdy 335i/d na pewno jest duży. Fun to jednak nie wszystko... nawet (a moze przede wszystkim) w uzywanych autach trwałosci jest wazniejsza!!!

Opublikowano
więc nie wiem w czym ta V8 jest taka cudowna? To stary silnik. Zchipowane 335d wciągnie te V8 jak tylko będzie chciało, o 335i nie wspominając.

Piszesz, że to stary silnik - owszem zgoda - ale juz dzis każda wczesniejsza generacja jest trwalsza od następcy. I to dotyczy równiez, a moze szczególnie BMW.

Nowe samochody - owszem, silniki są szybsze ekonomiczniejsze itp - gdybym brał fabrycznie nowe auto i na max 3 lata - to taka turbo benzyna jest super - nie przeczę. Pojezdzic 3 lata i pogonic - jesli kogos stac - dobre wyjscie. Przez 3 lata pewnie nic mu sie nie stanie, a nawet jesli to jest gwarancja itp...

Ale mówimy tu o autach ponad 5 letnich, a zbliżających się do lat 10... z jakimis tam przebiegami... i ja osobiscie wybieram starszą mniej wysiloną a trwalszą konstrukcje.

Każdy wybiera co lubi. Jak ktos jest młody i ma cisnienie na max osiągi, a koszty i trwalosc go nie interesują, niech bierze 335i.

PS.

gdyby 335i (jako model, nie piszę tu o konkretnym samochodzie) bylo tak wspaniałe jak reklamujecie to ten egz., będąc w super stanie dawno by sie sprzedał... szybciej niz przez pół roku. :)

• Moderatorzy
Opublikowano

gdyby 335i (jako model, nie piszę tu o konkretnym samochodzie) bylo tak wspaniałe jak reklamujecie to ten egz., będąc w super stanie dawno by sie sprzedał... szybciej niz przez pół roku. :)

Gdyby to V8 bylo faktycznie o tyle lepsze to Paweł również by sprzedał to 645i w szybkim czasie. Jak widzisz nie sprzedał. Morał z tego taki że nie chodzi o jakość a jednak o cenę bo widać na forum ludzi kupujących 335i w mniejszych pieniądzach i w gorszym stanie.

Opublikowano

Trwałość? Tu też nie do końca się zgodzę, wszystko zależy od tego jak dbali poprzedni właściciele. Też nie uważam, żeby ten silnik był kompletnie bezawaryjny i cudowny, żeby się nim zachwycać. Był montowany do 5er, 6er, 7er i X'ów - wejdź chociaż na te forum i zobacz ile jest tematów o niebieskim dymie z wydechów, wymień w tym silniku rozrząd to koszt poza ASO to ok 8000zł - ja tyle płaciłem. Źle trafiłem z szóstką, ewidentnie na tej płaszczyźnie dali dupy poprzedni właściciele, ale tak to jest jak się kupuje używane, kilku letnie auto, w tym wypadku 8-letnie. Nie zapomnij, że w tym aucie psują się inne rzeczy niezwiązane z silnikiem. Naprawdę miałem kilka drobnych usterek i za te kilka drobnych usterek w takim 335d/i zafundowałbym sobie nowe turbo :) 6er jest niestety rzadkim modelem i mało jest do niej części, więc albo trzeba brać to co jest po dość sporych kwotach na allegro, a jak nie - to ASO. Waldka 335i miała przebieg z tego co pamiętam prawie pod 300tys - usterki? Jakiś wężyk od chłodzenia i chyba by było na tyle. Tak jak już wspominałem, jak kupujesz pewne auto np. takie od Michała, które ma najważniejsze elementy już wymienione i nie jest katowane, to będziesz tylko tankował i wymieniał oleje.

P.S. gdyby polacy nie byli tępi i nie szukali na każdym kroku okazji, to sprzedałaby się dużo szybciej niż pół roku. Mając w pełni sprawne, wręcz w idealnym stanie auto chciałbyś za nie jakieś lepsze pieniądze niż za byle ulep z allegro, ale niestety takie ulepy sprzedają się w tym kraju najlepiej, wystarczy wejść na dział 'Co sądzicie o tym BMW z ogłoszenia' roi się tam od E92 za 40-50 tys, byli też tacy którzy wrzucali E92 za 30 tys, więc dalszego komentarza tu chyba nie trzeba?

Opublikowano
P.S. gdyby polacy nie byli tępi i nie szukali na każdym kroku okazji, to sprzedałaby się dużo szybciej niż pół roku. Mając w pełni sprawne, wręcz w idealnym stanie auto chciałbyś za nie jakieś lepsze pieniądze niż za byle ulep z allegro, ale niestety takie ulepy sprzedają się w tym kraju najlepiej, wystarczy wejść na dział 'Co sądzicie o tym BMW z ogłoszenia' roi się tam od E92 za 40-50 tys, byli też tacy którzy wrzucali E92 za 30 tys, więc dalszego komentarza tu chyba nie trzeba?

No masz rację, masz rację.

Sam sprzedałem 2 idealne samochody w ostatnim czasie, w tym 1 który miałem od nowosci z salonu, zadbany wychuchany. Żeby je sprzedac musialy pujsc w cenie minimalnie wyższej niż srednia z allegro...

Opublikowano

Maciek323, nie pisz glupot i nie kompromituj sie.

1) dobre auta tez ciezko sprzedac, dobre auta DOBRZE KOSZTUJA, a polaczki lubia okazje.

2) Wolnossace V8 lepsze od doladowanego biturbo? Jakis przyklad? Argument?

3) 335i po czipie ma sie bardzo dobrze przy przebiegu 220 tys km, (kolejny wlasciciel smiga moja ex) - wszystkie graty wciaz seryjne.

Reszty Twoich wypocin nie czytalem bo te trzy skutecznie mnie odrzucily, albo masz 16 lat albo umysl 16 latka. Wez sie w garsc i uzyj mozgu, albo chociaz google....

Swoja droga to co mozna powiedziec dobrego o tej 645i to ze ma DZWIEK i ma dzwiek nawet na postoju, nawet M6 V10 na postoju nie mruczy tak ladnie jak Pawla 645i, to ustalilismy wszyscy i tu wszyscy jestesmy zgodni ;)

Fajna jest tez kultura pracy V8, przeszedl test "dwu zlotowki" ;)

Szkoda ze chcesz sie rozstac z V8 na rzecz 130i. Wiem ze to bardziej glos rozsadku niz serca.

Ja raz kupilem auto z rozsadku a nie z serca, kiedy mialem wybor E90 320d vs M3 E46. Wybralem 20d i zalowalem.

Ale ok, bedziemy Cie wspierac w jedynce, bedziemy brali ciepla herbatke, kocyki i radio z kolysankami dla Ciebie ;)

Opublikowano

Waldek teraz w stanach jak się patrzę na bmw i z daleka już słyszę dźwięk v8 to coraz mniej chce się pozbyć 6er :)

Klamka nie zapadła , w ostatniej chwili mogę się zmienić i 335i stało by u mnie , zobaczymy.

Opublikowano
Waldek teraz w stanach jak się patrzę na bmw i z daleka już słyszę dźwięk v8 to coraz mniej chce się pozbyć 6er :)

Klamka nie zapadła , w ostatniej chwili mogę się zmienić i 335i stało by u mnie , zobaczymy.

Cokolwiek nie zrobisz to bedzie Twoja decyzja i kazdy ja uszanuje... jednak miej na uwadze ze zmiana auta to emocje nie tylko dla zmieniajacego ale takze dla polowy forum ktora sie tym interesuje ;)

W Stanch V8 sa czeste ok, ale 5 litrow, i 170 koni majo! BJEDA! ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
są też angole po 30k. Sam wiem, jak trudno te auto sprzedać, przez pół roku miałem jeden telefon z allegro, reszta była z naklejki na szybie,ale ludzie chcieli raczej pogadać,a nie kupić.P ytania co to za silnik, ile pali i narka. Ale powodzenia w sprzedaży ;)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.