Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

otóż mam taki problem. Na parkingu w Belgii gdzie się obecnie znajduje ktoś nie uprzejmie potraktował moje prawe przednie koło. Po uderzeniu zbieżność uciekła dość poważnie prawe koło wystawało kilka dobrych stopni poza obrys auta, jakbym miał skręconą kierownicę o 1/4 obrotu, i z takim położeniem kierownicy auto jeździło prosto. Mechanik ustawił zbieżność i auto prowadzi sie jak poprzednio. Niestety znalazł jeszcze jeden problem. W miejscy gdzie łączy się zwrotnica z amortyzatorem z prawej strony jest mało miejsca przy kole, natomiast z drugiej jest odpowiedni odstęp (bazuje tylko na tym co on powiedział i co widziałem) zalecił wymianę zwrotnicy. Dodam tylko, że auto jeździ jak kiedyś, mam ją niecały miesiąc i może kupiłem ze skrzywioną zwrotnicą. Czy istnieje jakieś ryzyko jazdy z takim defektem? z Polski do Belgii przejechałem bez problemowo, zero ściągania czy innych dziwnych rzeczy, obecnie jest jak kiedyś. Proszę o jakąś poradę, czy zwrotnice są jakimś słabszym punktem naszych bawarek ? czy mogła ucierpieć zwrotnica przy stłuczce parkingowej (obtarta felga i minimalna wgniotka na błotniku, niewiadoma siła uderzenia) dzięki za pomoc

Opublikowano
sprawdzić czy nie jest krzywy jeśli dobrze rozumiem? no nie dam ręki uciąć że to teraz się stało znam za krótko to auto. Co może grozić jeśli jeździ się z krzywym amorem lub ewentualnie zwrotnicą ?