Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na wstepie posiadam bmw e46 r 1998 poj 1895

mój problem polega na tym ze co jakis czas rozladowuje mi sie akumulator,elektryk robil diagnostyke na kompie i wyszlo ze jest walniety alternator,wszystko inne jest super powiedzial,

wiec zostal wymieniony jakies poltora miesica temu,ale dzis troche pojedzilem i znow przy kolejnej probie odpalenia nie chcial odpalic,wiec moje pytanie jest takie co moze byc przyczyna tego czy to ze robie za male trasy nim,czy moze ze kiedys spalila mi sie przetwornica od ringów i ja wymienilem a ta 2 przetwornice zostawilem bo byla dobra,czy jest jakis inny powod,prosze o jakies porady bo juz nie moge z ta bmka jak lubie te auta z nia mam juz dosc

AHA akumolator wymieniony na nowy sucholadowany w styczniu tego roku na 100%jest dobry bo byl sprawdzany miernikiem,czy moze za maly jest akumulator ale byl wybierany tak jak jest w katalogu,prosze o pomoc

Opublikowano
Słyszałem że przez zepsutego jeża może się aku rozładowywać poszukaj info na ten temat. Mierz multimetrem natężenie prądu gdzie się da, może trafisz gdzie przepływa. Jeszcze spróbowałbym tak żeby mierzyć prąd przy aku i wyciągać bezpieczniki po kolei, może będzie jakaś mała różnica przy którymś i uda się określić gdzie problem ale to nie wiem czy podziała
Opublikowano
Mi rozładowywało aku właśnie przez walniętego jeża. Klima normalnie Ci działa czy wariuje? Widze ze tez masz 1,9 benzyna ;-)
Sprzedam BMW e46 318ci ze zdjęcia
Opublikowano
sek w tym ze klima chodzi normalnie tzn wlanczam i bardzo szybko zaczyna chlodzic,mi wyglada na to ze jest jakis problem z ladowaniem tak jak by wogule nie ladowalo w czasie jazdy,czy moze przez te ringi sie rozladowuje?czy moze za duze sa wlozone ksenony tzn o wiekszej mocy niz powinny powiem waz ze juz wariuje i mam rozne mysli bo jesli dalej tak bedzie to sprzedam ja,a wy jak mieliscie problem z jezem to ile wam aku wytrzymywal
Opublikowano

hej

wiesz przynajmniej czy nie ma ładowania, czy jest za duży pobór na zgaszonym?

to chyba kluczowe pytanie, chyba że nie doczytałem....

Opublikowano
no wlasnie w tym rzecz ze na zgaszonym ma bardzo maly pobor proadu bo elektryk robil cala diagnostyke gdzie dostalem wydruki i wytlumaczyl ze jest wszystko ok tylko aletrnator byl walniety zostal wymieniony ale znow sie dzieje to samo,dlatego mysle ze cos jest zrabane z ladowaniem
Opublikowano
no wlasnie w tym rzecz ze na zgaszonym ma bardzo maly pobor proadu bo elektryk robil cala diagnostyke gdzie dostalem wydruki i wytlumaczyl ze jest wszystko ok tylko aletrnator byl walniety zostal wymieniony ale znow sie dzieje to samo,dlatego mysle ze cos jest zrabane z ladowaniem

Kolego moja siostra miała cos takiego jak ty ale w innym aucie i po wymianie alternatora na inny po jakimś czasie znowu miała problem z alternatorem i po wymianie na inny problem zniknął. Może podjedż do elektryka który wymieniał tobie alternator i niech sprawdzi jakie masz ładowanie.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
no byc moze alternator padl ale czy moze to byc wina jeza skoro klima i nawiew chodza elegancko,moze gdzies byc na kablach masa i dlatego nie laduje
Opublikowano
Szczerze to ja bym sobie pociągnął kabelki i zamontował gdzieś w środku voltomierz i tak jezdził i będziesz wiedział czy akumulator się zawsze ładuje podczas jazdy. Chociaż jeża też mimo tego co piszesz bym brał pod uwagę.
Opublikowano
kolego a jak sprawdzic czy ten jez walniety moze przez tego zwierza sa faktycznie takie problemy
Opublikowano

"akumulator jest dobry bo był sprawdzany miernikiem " a to dobre

poprostu aku nie trzyma ci prądu zostawisz otwarte drzwi na kilka minut czy właczone radio chwile postoi zamykasz idziesz do domu wracasz na drugi dzień i blacha nie pali

AKUMULATOR do wymiany nawet mając dobre ładowanie nie naładujesz starego akumulatora choćby miernik i 14,4V pokazywał to uszkodzony ten prąd odda w 5 minut

Opublikowano
"akumulator jest dobry bo był sprawdzany miernikiem " a to dobre

poprostu aku nie trzyma ci prądu zostawisz otwarte drzwi na kilka minut czy właczone radio chwile postoi zamykasz idziesz do domu wracasz na drugi dzień i blacha nie pali

AKUMULATOR do wymiany nawet mając dobre ładowanie nie naładujesz starego akumulatora choćby miernik i 14,4V pokazywał to uszkodzony ten prąd odda w 5 minut

Kolego czy ty czytasz ze zrozumieniem, przecież autor wątku napisał że wymienił stary aku na nowy, więc według ciebie jaki stary aku ma wymienić :duh:

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Niestety Ja nigdy w 100% nie ufam nowym częściom bo za dużo bubli wymieniam zanim założe,kazdy brak ładowania wychwyca kontrolka ładowania wiec skoro nie pali to ładuje,skoro upierasz sie przy tym sprawnym aku to proponuje sprawdzic czy czasem wentylator ci sie nie zalacza i chodzi do poki nie wyciagnie calego akumulatora( czasem siada czujnik temp. i zalącza wentylator ale juz nie wylącza)niestety zima mało prawdopodobne

osławiony "jeż" psuje sie rzadko ale zawsze objawia dziwnie działającym nawiewem

najbardziej prawdopodobna opcja to to że zostawiasz w aucie coś właczone i zapominasz i tak co jakis czas(mp3,radio,tel,zapalniczka,swiatełko w bagazniku czy schowku itp itd)