Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam 118d 2008r i chcę zamontować takie mądre urządzenie które odetnie dopływ paliwa, zapłon czy coś innego. Co najlepiej odciąć i gdzie żeby amator cudzej własności miał z tym problem. Najlepiej chyba jakąś wiązkę pod autem albo pod siedzeniem bo nie będzie miał czasu żeby tam rozkręcać a i ominąć nie będzie mógł. Myślałem o pompie ale wiem że jak pompa nie ruszy to złodziej może podać jej + z tylnej lampy czy z akumulatora bi jest z tyłu. Maci jakieś pomysły żeby też nie wywaliło błędu????

Podsyłajcie dzięki z góry.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Albo wykombinujesz sam albo oddaj do jakiegoś warsztatu niech ci zrobią. Bo jak ktoś tu napisze to co to za zabezpieczenie będzie? :D
Opublikowano
Chodziło mi tylko o pomysł która wiązkę można a której nie wolno przecinać, nie chciałem instrukcji montażu bo sam prowadzę warsztat i dałem sobie radę a właściwie mój elektryk. W nowych BMkach trzeba uważać co się przecina by nie nałapać błędów a nie każdy elektryk zna schemat instalacji w BMW. Ale dzięki że ktoś się odezwał. Zabezpieczenie mam już od dwóch miesięcy.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam. Nie chcę zakładać nowego tematu. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, czy w e90 można jakiś przekaźnik czy bezpiecznik wyjąć i tym samym unieruchomić auto. Jestem umówiony na poniedziałek, na założenie zabezpieczenia, ale na weekend chciałbym jakoś unieruchomić samochód. silnik 2.0d rok 2005, 163KM. Byłbym wdzięczny za wskazówki.
Opublikowano
Wyjecie przekaznika niewiele da bo dobry "fachowiec" od czarnej roboty poradzi sobie. Najlepiej odciac w najmniej spodziewanym punkcie.