Skocz do zawartości

320i Nazwanie części, silnik M52

cinekpsk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zwracam się do Was z prośbą nazwania tej "fachowo" obklejonej gumowej rury widocznej na zdjęciu.

http://desmond.imageshack.us/Himg703/scaled.php?server=703&filename=20120503024.jpg&res=landing

Nie jestem mechanikiem i szczerze pisząc, nie znam się na tym. Zanim zdecyduję się na wizytę u mechanika to wolałbym zapoznać się z przybliżonymi kosztami tej części. Druga sprawa, to czy można założyć taką rurę z modelu np. e36 328i?

Po większych naprawach przyszedł czas na upiększanie, a jak widać taka "naprawa" poprzedniego właściciela jedynie oszpeca. Wstyd maskę podnosić :wink: :mad2:

Dzięki za odpowiedź,

pozdrawiam.

a czy z tą pękniętą rurą silnik ci jakos inaczej pracuje ?????? czy poprostu gdzies jest pękniecie ale lewego powietrza nie dostaje i profilaktycznie chcesz wymienic ????????

Widać że kolanko jest już nieźle łatane więc grzech by je było zostawić.Zawsze jakieś lewe ciągnie więc nie ma co się zastanawiać i żałować -trza wymieniać :cool2:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif

I do tego wizualizm jak autor tematu wcześniej wspomniał szpeci silnik, mnie znowu boli porysowana i lekko zarzygana olejem obudowa zaznaczona na zdjęciu na żółto (zdjęcie z google):

http://i48.tinypic.com/2lxjrep.jpg

Kiedyś ją wymienię i tą uszczelkę, którą ktoś tak tandetnie założył też:)

a czy z tą pękniętą rurą silnik ci jakos inaczej pracuje ?????? czy poprostu gdzies jest pękniecie ale lewego powietrza nie dostaje i profilaktycznie chcesz wymienic ????????

Trudno mi to stwierdzić, to jest moje pierwsze auto tej marki. Podczas przyśpieszania słychać "świszczenie", znajomy porównał ten dźwięk do rozpędzającego się ścigacza... ale czy to od tego?

Co do pracy, to delikatnie czuć wibracje na zimnym silniku, jak już się rozgrzeje to zanika i ładnie chodzi.

Widać że kolanko jest już nieźle łatane więc grzech by je było zostawić.Zawsze jakieś lewe ciągnie więc nie ma co się zastanawiać i żałować -trza wymieniać :cool2:

Wyczytałem, że jedną z przyczyn uszkodzonej tej rury, jest większe spalanie. To jedyny objaw, czy jest ich więcej?

silnik źle pracuje z pękniętą gumą - buja się na obrotach , dławi

Rura kupiona i dzisiaj założona :)

Zainwestowałem w nówkę, żeby na dłużej starczyła :cool2: koszt lekko ponad 100zł.

Jutro wrzucę fotki starej, żeby uwiecznić twórczość "domowych mechaników" :D :mad2: