Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam szykuje sie do wymiany klockow hamulcowych stad moje pytanie jaką firmę wybrać w rozsądnej cenie i czy wystepują razem z czyjnikami czy trzeba kupic osobno czy może można zosatwic stare.
Opublikowano

Ja kupuję ATE, choć pewnie tyle opinii, co forumowiczów.

Czujniki zostaw stare, jesli nie pokazywały błędu na liczniku.

Opublikowano

właśnie też będę się zabierał za heble i chyba wezmę textary

ale cały czas szukam najbardziej miękkich klocków może macie jakieś doświadczenia?

jakie są najbardziej miękkie?

Opublikowano

mam klocki na których zrobiłem 40k km były wymieniane z tarczami klocki 20% zużycia a tarcze 80% :duh: szok

więc teraz z tarczami wymienie jeszcze klocki bo tych już nie chcę wyprzedzam pytania niewiem jaki to zestaw

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czujnik jest jeden z przodu i jeden z tyłu (po skosie). Niestety czujnik nie jest w zestawie, trzeba go dokupić oddzielnie (około 20zł), lub "zregenerować" stary. Ktoś kiedyś pisał że udało mu się zlutować. Chodzi po prostu aby obwód był zamknięty... Co do firm, to ja jeżdżę na jakiś włoskich za około 100zł i z poprzednimi oryginalnymi BMW nie widzę różnicy. Więc nie zawsze warto przepłacać. A po około 10tyś km, zużycia praktycznie nie widać....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moje to chyba były LPRy.... coś takiego, na pewno włoskie.
Opublikowano
mam klocki na których zrobiłem 40k km były wymieniane z tarczami klocki 20% zużycia a tarcze 80% :duh: szok

więc teraz z tarczami wymienie jeszcze klocki bo tych już nie chcę wyprzedzam pytania niewiem jaki to zestaw

a jakie klocki i jakie tarcze to były?

Opublikowano

mam kolege mechanika i prosiłem żeby mi załażył dobre:)

i dobre dostałem :duh:

fakt że skasował za przód tylko 300zł bez roboty

Opublikowano
tarcze brembo właśnie używam i jest ok

klocki tez brembo? to chyba dobre połączenie? ile juz km na tym zrobiłeś?