Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z e91. Raz na jakiś czas zatnie się przednia szyba kierowcy, nie można jej ani otworzyć ani zamknąć, domykanie z kluczyka nie pomaga, bardzo często zaraz zatnie się przy tym przednia szyba pasażera :( jedyne co pomaga to odłączenie i podłączenie akumulatora, nawet pare sekund poamaga. Co to może być? Chciałem sprawdzić bezpieczniki ale ta rozpiska BMW jest dla mnie mało czytelna i nie wiem który bezpiecznik jest od szyb...
Opublikowano
hej, to nie brudne prowadnice. Normalnie przy każdym przełączeniu przyciusku słychać jak w prowadnice pracują + charakterystyczny dźwięk prawdopodobnie przekaźnika, w wypadku przednich szyb w okolicach pod kierownicą a w przypadku tylnych w okolicach schowka przy bezpiecznikach. Tutaj niestety ani nie słychać prowadnic ani tego charakterystycznego dźwięku. Pozatym, gdyby to były brudne prowadnice to po odłączeniu akumulatora nie wracało by wszystko do normy. Tak więc jeśli ktoś ma inne pomysły to słucham...
Opublikowano
A podpinałeś może auto pod kompa? Jest mała szansa, że masz zapisany błąd który da jakieś wskazania co do następnych kroków.

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

Opublikowano
Napisz czy to się tak samo zrobiło, czy po jakimś remoncie - naprawie. Obawiam się że nie minie Ciebie rozbieranie drzwi. Silniki mają zabezpieczenie przeciążeniowe, trochę mnie dziwi że usterka kasuje się tylko odpięciem akumulatora.
Opublikowano
nie podpinałem pod kompa, nie było żadnych napraw ani usterek. Do tej pory nie zamykałem szyb trzymając przycisk na pilocie który jednocześnie składał lusterka, zamykał okna i zamykał auto. Odłączenie akumulatora nawet na sekunde sprawia, że szyby zaczynają działać. Możliwe, że moduł komfortu się zawiesza?
Opublikowano
Sorry że tak trochę z innej strony tematu, ale przy okazji chciałem się dowiedzieć jak sprawdzić czy mam domykanie szyb z kluczyka? Samo się powinno zamykać (jak zamykam zamek drzwi kluczykiem), czy trzeba jakąś kombinacje wcisnąć w pilocie?
Opublikowano
Sorry że tak trochę z innej strony tematu, ale przy okazji chciałem się dowiedzieć jak sprawdzić czy mam domykanie szyb z kluczyka? Samo się powinno zamykać (jak zamykam zamek drzwi kluczykiem), czy trzeba jakąś kombinacje wcisnąć w pilocie?

Witam.

z kluczyka aby szyby zamknąc nalezy dluzej przytrzymac przycisk zamykania centralnego zamka :D ,a aby otworzyc to dluzej trzymamy na przycisk otwarcia auta na pilocie ;) :cool2:

icon4.png
Opublikowano

Jest w instrukcji.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podpinam się. Po wczorajszym wypadzie do kolegi dziqsek coś mam z przednimi szybami to znaczy jak opuszczam to się zatrzymują po chwili - czasami 3 czasami 4 razy na pełne otwarcie przy zamykaniu brak problemu dodam że przy otwieraniu z pilota też jest ok co może być?

17.35 zauważyłem że na włączonym silniku tylko te niepoprawne otwieranie szyb występuje. Na zgaszonym przy włożonym kluczyku jest wszystko ok.