Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Pojawia się komunikat "Brake Light Right Failure" przy tym robi swoje plum. Wymieniłem żarówkę mimo, że stara była dobra :shock: , a błąd pojawia się od czasu do czasu podczas jazdy. Nieraz cały dzień nic, a na drugi tylko plum i plum :mad2: ... przy tym samym komunikacie. Gdzie szukać przyczyny?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Może to słynna wiązka w tylnej klapie, która się przetarła.

Ja mam tak samo, raz na jakiś czas wywala mi komunikat przepalonej żarówki.

Opublikowano

mam zwykla lampe .

mialem 2 lata temu tak samo jak ty.jedna z tych malych 5W zaroweczek z przodu byla juz czarna ,raz swiecile raz nie ,wymienilem ja ale to nie pomoglo wiec wymienilem wszystkie cztery i jest do dzisiaj OK.

Opublikowano

Podjadę na kompa jak radzicie ale przyjrzałem się dokładniej oprawce owej żarówki i jakby jeden z "pazurków" ma ciemniejszy kolor ... przegrzewa się może? ... w jakiś sposób może jest tam słabsza masa? ... tyle tylko, że auto świeże i wszystko jak nowe.

Miałem wcześniej E34 i w lampach przednich poprzytapiały się oprawki reflektorowych, a w lampach tylnych od postojowych ... potem miałem E39 i podobny problem miałem przy reflektorowych ... nadmienię, że żaróweczki miałem jak "fabryka kazała" ... czy w tym modelu również padają plastiki przy żaróweczkach ... wiecie o co chodzi.

Opublikowano
Sądzę że ci nie styka, wtyczka :) Zrób tak włóż zarówkę do wtyczki, wtyczkę do lampy ale jej nie przekręcaj do końca :) I sprawdż :P Miąłem to samo... trochę Pilnika pomogło :)