Skocz do zawartości

E46 320d 150km Zgasł po 500m i nie odpali...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W sobotę wsiadłem do samochodu, ujechałem około 500 po czym auto zgasło i już nie zapaliło...

Czekam właśnie na mechanika, który przyjedzie do mnie z komputerem, ale mimo wszystko chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was miał już taki przypadek.

Dodam tylko że ostatnio miałem objawy typu dławienie przy obrotach 2-3 tys. brak mocy itp.. (myślałem że to może odma - zamówiłem nową odmę (całą) i filtr paliwa, ale jeszcze nie zdążyłem tego wymienić).

Opublikowano
może filtr paliwa zapchany :wink: Czy po przekręceniu kluczyka na drugą pozycję słyszysz działanie pompki podprogowej?? Bo jeśli nie to masz przyczynę. Można podejrzewać także pompę wysokiego ciśnienia, wtryskiwacze, czujnik lub zawór CR, lub bezpiecznik ECU. Daj znać co było przyczyną.
Opublikowano

po podpięciu pod kompa, okazało się że padł bezpiecznik 30A pod maską po lewej stronie w tej czarnej obudowie, teraz nie wiem czego on dotyczy...

Z tego co wygoogkowałem to chyba bezpiecznik świec żarowych...

Czy ma ktoś schemat tych bezpieczników z pod maski?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przepraszam że tak późno...

Przyczyną tego że auto nie paliło było zwarcie w bezpiecznikach pod maską - które spowodowane było przetarciem kabli dochodzących do sterowania komputerem.

Przewody przegrzały się po zetknięciu z silnikiem i przetarły...

Stąd wszystkie problemy.