Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kiedy pisałem pierwszy post, nie odpuściłem i pojechałem do kogoś innego który mi pokazał że błąd się wziąć pojawia pomimo wymiany przeplywki, dlatego pisałem potem że nie ma błędów oprócz błędu przeplywki, przepraszam za niedomówienia. Podam kod jeszcze dzisiaj. Jest tylko kat. Tylko silnik był wymieniony reszta podzespołów została stara
Opublikowano

Jesli ten obecny silnik to M57N2 to musiał byc zmieniony uklad wydechowy, bo wyjscie z z turbiny jest calkiem inne, albo zrobiono jakies przejście a'la samorobka.

M57N2 posiada dpf i kat w jednej puszcze zazraz za turbo, podczas gdy twój oryginalny silnik miał to oddzielnie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na obecną sytuacje ma wpływ zbyt mała ilość wtłaczanego powietrza.

Pisałeś że turbo jest po regeneracji więc porady poleciały w kierunku napędu turbiny,ale skoro odpiąłeś wydech i wykluczyłeś taką możliwość to wracaj z tą turbiną na reklamację bo jak dolot jesf szczelny to w turbo jest problem lub w jego sterowaniu.

Bład przepływki zniknie jak turbina zacznie ciągnąć tyle powietrza co oczekuje ECU

O czystość filtra powietrza nie pytam bo zakładam ze wymieniasz regularnie...

Opublikowano

Rozumiem ze podcisnienie sprawdzales jakie jest w ukladzie?

Czesto w E60 lekko rozszczelnia sie servo i ucieka podcisnienie, wiec pomiar na samej pompie vacuum nic nie pokaze.

Trzeba mierzyc podcisnienie na ukladzie, np na przewodzie EGR-a.

Co do turbiny, to tez moze byc dobry trop, ale musisz sie najpierw upewnic na 100%, ze wydech masz drozny.

Sprawdz jaki masz uklad wydechowy po tej wymianie silnika, zmieniony razem z N57N2 czy pozostal stary i skad wiesz ze nie masz DPFa?

Opublikowano
Witam jest po wymianie przeplywki na oryginał, nagle wyskoczył mi błąd silnika increased emission. Będę jechał właśnie na diagnostykę. Z tego co czytałem ten błąd może oznaczać kilka rzeczy DPF, EGR lub lub termostat, m nadzieję że na diagnostyce coś wyjdzie
Opublikowano
Witam a jak wymieniłeś przepływkę to moc wróciła??? Ja mam takie same objawy auto nie jedzie! Komputer wczoraj pokazał trzy błędy mianowicie : spalone 4 świecę, błąd przepływomierza oraz coś z ciśnieniem turbo"
Opublikowano

Radze sciagnac sobie inpe i kupic kabel do diagnostyki na przyszlosc. duzo szybciej uzykasz pomoc bo sam sprawdzisz wiekszosc rzeczy.

Nawet jak sam nie bedziesz naprawiac, to nikt ci glupot nie bedzie wciskac.

Daj znać czy moc wróciła, a sam błąd Increased Emissions, to jest juz glupotka i jesli tylko on występuje, to nie ma wpływu na odczuwalny brak mocy