Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm co do materiałów...to nawet w Bentleyu zdarzają się wpadki...obecnie najbardziej luksusowe wnętrze mają najnowsze modele Ferrari np FF, California - karbon (prawdziwy i cholernie drogi), najwyzszej jakosci skóra, rożne stopy aluminium, świetnej klasy alcantara itp itd. Praktycznie zero zwyklych tworzyw sztucznych.

BMW F10 tak naprawde trzyma bdb poziom w porownaniu do A6 czy E klasy...

A6 jest perfekcyjnie wykonana, ale duzo wiecej jest twardej tandety w jej wnętrzu.

W f10 nie ma sie za bardzo do czego przyczepić...wiadomo nie jest to Maserati Quatroporte, Ferrari 458 czy FF czy Rolls ale i i tak jest bdb.

Ja wiem F10 jest to juz samochod bardzo reprezentacyjny i luksusowy ale nie ultra luksusowy...

• Odpowiedzi 751
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano (edytowane)

Wezcie pod uwage ceny aut teraz i 10 lat temu.

w 2002 roku nowy kompakt z klimatyzacja kosztowal ponad 50.000PLN, teraz mozna kupic Megane, Octavie lub Astre Classic lepiej wyposazona za sume mniejsza niz te 50.000PLN.

Wyspecyfikujcie z cennika E90 z poczatku produkcji i F30 - cena jest tez bardzo zblizona (kiedys moze podstawa byla tansza, ale nawet lakierowanych klamek nie bylo)

W miedzyczasie ropa i stal zdrozaly ponad 2 krotnie (nie wspomne o cenach mieszkan - przynajmniej w Warszawie zdrozaly 3x).

Wy chyba tez zarabiacie troche wiecej niz 10 lat temu :norty:

Nie chce bronic producentow, ale efekt tandety i taniochy wynika po czesci z powyzszych faktow...

Edytowane przez zetti
Beste Maschine der Welt
Opublikowano

W E90 nie ma sie do czego przyczepić...nawet na cholernych wertepach nie trzeszczy...po prostu NIC...decha jest pieknie spasowana...

Ale rzeczywiscie jakość wykonczenia w Audicach jest nie do podjebania...te samochody są jak jedno cialo ;p.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W E90 nie ma sie do czego przyczepić...nawet na cholernych wertepach nie trzeszczy...po prostu NIC...decha jest pieknie spasowana...

Ale rzeczywiscie jakość wykonczenia w Audicach jest nie do podjebania...te samochody są jak jedno cialo ;p.

Jakie Audi kupiłeś? :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spasować element do elementu nie jest wielkim kosztem, tym bardzie że tanie autka, nawet miejskie mają równe szpary, itp. W każdym razie taki stan rzeczy jest "dobrym" znakiem dla handlarzy przyszłych używanych F30. :mrgreen:

tutaj się mylisz bo jest to pracochłonne jesli fabryka jest starej generacji a sądzac po filmiku z fabryki to taka jest ,na prezentacji widzaiłem te wszystkie niedoróbki łącznie z chinskimi szybami :duh:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
To spasowanie to jakas porazka :duh:

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano

cześć!

Obserwuję ten watek, bo chcę się czegoś więcej dowiedzieć o aucie które właśnie zamówiłem. Jest na stocku, więc pewnie za tydzień - dwa już będę je miał. Kupiłem 320d F30 Modern Line w jasnych skórach.

Wyszło śmiesznie, bo wpadłem do salonu tylko żeby się zorientować (miałem jechać dalej, by obejrzeć XC60 demo) a wyszedłem z podpisaną umową. Oczywiście zanim kupiłem, parę kilometrów nim przejechałem, ale generalnie za mało, by sobie wyrobić opinię. Przesiadam się z większego samochodu, więc jestem trochę przerażony ciasnotą F30, ale może jakoś przywyknę. BMW nigdy nie miałem, więc moje doświadczenie w tej materii jest żadne. Żeby było śmiesznie, to będzie także mój pierwszy nowoczesny diesel (dawno temu miałem Galanta 1,8D turbo, ale to była archaiczna technologia).

W zasadzie skusiła mnie promocja - za 160kzł dostałem, beeme w skórach, 8biegowym automacie i z fajnym (mam nadzieję) silnikiem. Ważny był też pakiet HIFI, bo jestem audiofilem, wiec miło będzie mieć na starcie ładny sound również w aucie. Tak więc zakup to całkowity spontan, mam nadzieję, że wybrałem dobre auto. W zamian mogłem kupić używaną X5kę 3.0D lub XC60 po demo, z tym, że jak sobie teraz czytam o problemach właścicieli XC60, to mi się włosy na głowie jeżą. http://testy.mojeauto.pl/oceny/model/Volvo/XC60/strona/1/ Mam nadzieję, że F30 nie ma takich problemów z filtrem cząstek stałych? W ogóle ma taki filtr?

To chyba tyle. Z tego co zapamiętałem, z dzisiejszej jazdy, to to, że auto jak na samochód się w miarę nieźle zbiera. Porównanie mam słabe, bo na co dzień jeżdżę motocyklem, więc dla mnie wszystkie samochody to muły, ale jak mu dzisiaj trochę pocisnąłem, to jak na "salami" był całkiem żwawy. 7,8 do setki, to jak na auto całkiem nieźle.

Pozrawiam!

17201351_1531754336834932_3241894237246117208_n.jpg?oh=52637f578bbb6c04fb758f53a709581c&oe=5928CFCF
Opublikowano

Kurcze może jestem jakiś niewymagający lub coś, ale miałem do czynienia z bardzo wieloma samochodami od fiatów po audi i mercedesy..

I o co chodzi z tym spasowaniem ? Aż wczoraj wsiadłem i pomacałem sobie samochodzik - na mój gust listwa spasowana bardzo dobrze - znaczy równo (ma przetarte aluminium), konsoletka środkowa podobnie, szukalem przy wyświetlaczu, przełącznikach.. Wszędzie równo.. Gdzie to paskudne spasowanie ?

Opublikowano
Ja nie mam zastrzezeń do spasowania swojego auta, być może piszemy o jakimś trefnym egzemplarzu.
Primator
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, jeśli chodzi o spasowanie to badałem jeden z pierwszych egzemplarzy F30 w dniu premiery i pierwsze co zwróciło moją uwagę to wielkie szpary i nawet fotki zrobiłem bo wydało mi się to nienormalne, powiem że w ostatnio oglądanej F31 nie znalazłem takich odstępów

fotki z jesieni 2011 a było to 320d

http://img859.imageshack.us/img859/3725/szpara1.jpg

http://img717.imageshack.us/img717/7384/szpara2.jpg

http://img26.imageshack.us/img26/8237/95547549.jpg

http://img836.imageshack.us/img836/4720/bebechy.jpg

http://imageshack.us/a/img222/358/img0470ji.jpg
Opublikowano

Czy to normalne, że kradną kapselki do felg? :shock:

6 dni od odbioru pierwsze straty... WTF?!?!?! :duh:

Nigdy wczesniej, w żadnym aucie nic nie zgineło...

Macie jakiś patent na te kapselki? Gdzie kupić takie, które nie zainteresują pieprzonych złodzieji? :evil:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kupić nowe w ASO, od środka wygrawerować dość głęboko numer rejestracyjny samochodu. O ile nie uchorni to od kradziezy, to złodziej już tego nie sprzeda :D

Zmienić miejsce parkingowe.

PZDR>

Opublikowano
Kupić nowe w ASO, od środka wygrawerować dość głęboko numer rejestracyjny samochodu. O ile nie uchorni to od kradziezy, to złodziej już tego nie sprzeda :D

Zmienić miejsce parkingowe.

PZDR>

Kupiłem właśnie ale nawet nie wiemy gdzie się to do łap przykleiło. Auto w ciągłym ruchu parkowane w różnych miejscach.

Opublikowano
Koła kraść to rozumiem, ale zaślepki plastikowe? :duh: Za chwilę będą gumę z wycieraczek podwędzać.

Z forda mi kiedyś zdjęli nowe, płaskie wycieraczki

17201351_1531754336834932_3241894237246117208_n.jpg?oh=52637f578bbb6c04fb758f53a709581c&oe=5928CFCF
Opublikowano
A co powiecie na to autko fabrycznie nowe 300km przebiegu pierwsze mycie i schodzi farba z tylnego zderzaka na szczescie od wewnatrz ale to chyba nienormalne w aucie za ponad 200 tysi :duh: