Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 751
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czy przy lekko skręconych kołach nie telepie sie wam cos w przednim zawieszeniu?

Na prostych cisza, na skręconych mam wrażenie że coś stuka. :x

Opublikowano

Czy ktoś wie, jak wygląda sprawa z poprzednimi wersjami 320D? Silniki są chyba takie same lub podobne.

1. Czy występowały problemy z wtryskami?

2. Czy występowały problemy z filtrem cząstek stałych?

3. Czy psuło się sprzęgło dwumasowe?

4. Turbina?

17201351_1531754336834932_3241894237246117208_n.jpg?oh=52637f578bbb6c04fb758f53a709581c&oe=5928CFCF
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

co do usterek - jak jeździsz tak masz

tak więc skoro kupiłeś nowy - dbaj o niego

a wady wieku dziecięcego miej nadzieję, że zlikwidujesz w czasie okresu gwarancyjnego :)

Opublikowano

Sluchajcie mozecie sprawdzic jak jedziecie gdzie pare km a pozniej parkujecie do tylu to nie stuka wam cos przy cofaniu ?

Ja mam taki pojedynczy dziwny stuk jak po przjechaniu paru km parkuje tylem...

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Coś mi zaczęło brzęczeć pod wywietrznikiem pasażera. Rzecz się dzieje tylko wówczas, gdy samochód jest zimny. Jakieś pomysły?
17201351_1531754336834932_3241894237246117208_n.jpg?oh=52637f578bbb6c04fb758f53a709581c&oe=5928CFCF
Opublikowano
Mi coś brzęczy w kolumnie kierownicy... tak jakby wiązka przewodów uderzała o plastikową obudowę i też tylko gdy jest zimno... SHIT!!!
Opublikowano

Witam,

Mam takie małe techniczne pytanie bo nie wiem co to jest- auto f30 320i.

Dziś rano zapaliłem samochód i pojawił się komunikat LIM + na wysokości 30km/h na liczniku zapaliła sie zielona diodka.

Wyjechałem samochodem i nie jechał szybciej niż to 30km i po pewnym czasie to zgasło i można było jechać normalnie.

Nigdy nic mi sie takiego nie robiło a samochodem jeżdżę codziennie.

W serwisie mi powiedzieli, że to jakiś limit prędkości - ale włączył sie sam? - czyzby mróż?

Opublikowano
Wlaczyles przez przypadek po lewej stronie kierownicy masz przycisk lim i pokretlo ustawiajace ten limit (przydatna rzecz w niektorych panstwach europy gdzie mandat naliczany jest procentowym zarobkiem wyciaganym ze sredniej rocznej ;)
Opublikowano

Dzięki za informację.

A to sie jakoś wyłącza - czy samo sie wyłączyło?

A to jest w każdym modelu bo mój to taki zwykły jest - nie ma zbyt wielu bajerów.

Opublikowano

W kazdym z tego co kojarze.

Samo powinno sie wylaczyc ale na pewno samo sie nie wlacza :)

Wylacza sie za pomoc przycisku tego wlasnie na kierownicy po lewej stronie.

Opublikowano

Jeszcze raz dzięki.

Ja już kojarzę - rzeczywisci na kierownicy jest coś takiego.

Po południu to wyłącze.

Już sie martwiłem, że coś mi sie zepsuło - a świeta idą to trochę sie pojeździ.

W srwisie powiedzieli, że zbytnio nie ma już rąk do pracy.

A jeszcze dziś mija 3 miesiące kiedy ją odebrałem - to taki mikrourodzinowy żarcik.

Opublikowano
Hektor też nie masz tempomatu? Też się bardzo dziwie, że nie ma tempomatu w aucie tej klasy i za tyle pieniędzy. Do jazdy po Polsce opcja Limitu prędkości wydaje się zbędna. Może da się doposażyć o tempomat, bo na autostradzie to bardzo przydatna funkcja.
Opublikowano
Ja tempomatu w ogóle nie zamawiałem; doświadczenie mówi mi, że przy obecnym natężeniu ruchu to niepotrzebny gadżet.
Primator
Opublikowano

Nie mam tempomatu a bardzo by mi sie przydal to jedna z niewielu opcji jaka bym chcial miec...

Niestety to problem tzw stockowych aut no ale jak sie chcialo taniej to sie ma ;)

Dolozylbym tez tzw latwy dostep

Opublikowano

Niestety to problem tzw stockowych aut no ale jak sie chcialo taniej to sie ma ;)

Heh, ja już 3ci miesiąc biję się z myślami co kupić... w jakiej konfiguracji... i ciągle czuję się głupi od czytania wszystkich tych katalogów, stron producentów i nieustannego "kombinowania" przy konfiguratorach! :duh: W styczniu jednak coś muszę zamówić.

W zasadzie to teraz już toczę walkę na zasadzie serce vs rozum - serce mówi rozsądnie skonfigurowana F30 a rozum podpowiada (praktycznie) full opcja VW CC.