Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Przymierzam się do zakupu 2go w życiu BMW :D Pierwsze z czasów młodzieńczych E36 zostało sprzedane dawno temu... sentyment do marki pozostał i pragnę powrócić :)

Znalazłem interesujące mnie ogłoszenie: http://otomoto.pl/bmw-325-bmw-e46-m-sport-C23435788.html

Przeglądałem posty wstecz i na razie nie widziałem opisów do tego samochodu. Rozmawiałem dziś z właścicielem w celu uzyskania nr VIN. Podał następujący: WBAEV320XOAC90652.

Pytanie do znawców... czy ten egzemplarz wygląda na oryginalny M-Pakiet? Zderzaki niby ok, czarna podsufitka i reszta wygląda z tego co wyczytałem na forum również na M. Ktoś może potwierdzić?

W razie czego, czy któryś z klubowiczów z okolic byłby w stanie podjechać do sprzedawcy i zobaczyć, jak to wygląda (oczywiście nie za darmo), bo ja mam pół Polski do przejechania.

Z góry dzięki i pozdrawiam :)

Edytowane przez Maro345
Opublikowano

Witam

Tak jak na PW pisałem obstawiam, że w vin-ie :arrow: RL będzie.

Co kompletnego M-Pakietu brakuje jeszcze podstopnicy.

Spasowanie przodu ogólnie podejrzane.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie wspominając o cenie i o mocy.

kiera i lewar wyślizgane jak psie jajca.

ale w sumie stanu budzika nie podał bo to do ustalenia :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A były w Brytanii z kierą po lewej? :shock: Przecież to widać po tablicach i naklejce, sprzedawca nawet tego nie ukrywa. Podejrzewam, że tam można wszystko zarejestrować, tylko jeśli jakimś cudem okazałoby się, że ktoś go tam sprowadził to cena byłaby odrobinę inna :norty:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Oczywiście są w GB auta z RHD. Np. ludzi, którzy przywieźli swój dobytek po pobycie w Hiszpanii itp. (a jest takich Brytyjczyków sporo, których stać na domy w Europie). Ale oczywiście te auta są identyczne z innymi europejskimi (w tym naklejka air-bag po właściwej stronie) i co najważniejsze, przy odsprzedaży są sporo droższe, jak kolega wyżej słusznie stwierdził.
Opublikowano
Napisz swoją opinię na tak lub nie w jednym zdaniu. Niech zostanie dla potomnych :)

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jednak angolek i wrzesień 2002, ale model na pewno 2003, albo i 2004 :norty:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Jednak wyspiarz :) Cóż... samochód po przekładce, nie wiadomo kto to robił i bladego pojęcia nie mam, jak taki zabieg sprawdza się na dłuższą metę. Słyszało się nie raz, że czasem przekładka jest nawet opłacalna, jednak nie jest to fabryka :| Po rozmowie odpuszczam zakup tego egzemplarza.

Dziękuję wszystkim za PW z opisami co i jak, znowu się czegoś dowiedziałem. Szczególne podziękowania dla klubowicza: jakub :) Mam nadzieję, że podzieli się wrażeniami z oględzin.

Jeszcze raz dzięki i do następnego :)

Opublikowano

Ponieważ kolega odpuszcza to wklejam to co mu napisałem. Może ktoś się skusi....jak to mówią wszystko jest kwestią ceny i podejścia.

Najpierw plusy:

- w mojej amatorskiej ocenie auto ma oryginalny lakier i nie było naprawiane po wypadku,

- przebieg wedlug MOT w 02.2012 115 tys mil

- moc 217 KM w papierach

-Mpakiet kompletny wewnątrz i zewnątrz.

- opony chyba chińskie ale prawie nowe (tył),

- grube i bez progów tarcze hamulcowe (przód)

- silnik ładnie pracowal zimny

minusy:

-Wnętrze straszne. Nie zniszczone ale brudne. Mam niestety zboczenie na tym punkcie, nie jestem pedantem, ale to nie moj gust.

-silnik brudny

-karoseria też wymaga...przynajmniej dopieszczenia. Jest ładna, ale od auta wystawionego na sprzedaż wymagam więcej. Gdybyś przyjechal do mnie po to auto to byś kupił bo byłoby dopieszczone :)

- przekładka....nie znam się ale oczekiwałem czegoś innego

- rok produkcji 2002 rej 2003

- nie oryginalna przednia szyba

• 3 lata później...
Opublikowano

Założyłem nowy temat ale pisze tutaj

E46 325 Mpakiet

Postprzez Xpload » 17 Mar 2016 17:45

Witam chce obejrzec tą bmw mam 150Km, dzis przyslal mi vin, mowi ze kupil ja za 17,500+300 podatek, kupil dla dziewczyny ale ona nie ogarnia mocy i sprzedaje nawet nei przerejestrowal na siebie. Dzis odebral od mechanika bo wymienial uszczelke pod pokrywa zaworow, mechanik polecil mu zmiane uszczelki pod glowica i takze zmienil, wydal prawie 2 tysiace. WPisalemvin w google i wyskoczyl mi ten temat z 2012 viewtopic.php?f=44&t=184968, czy ktos cos sobie przypomina i co sadzicie o tym http://allegro.pl/show_item.php?item=6038485335#

Vin WBAEV320XOAC90652

Opublikowano
Założyłem nowy temat ale pisze tutaj

E46 325 Mpakiet

Postprzez Xpload » 17 Mar 2016 17:45

Witam chce obejrzec tą bmw mam 150Km, dzis przyslal mi vin, mowi ze kupil ja za 17,500+300 podatek, kupil dla dziewczyny ale ona nie ogarnia mocy i sprzedaje nawet nei przerejestrowal na siebie. Dzis odebral od mechanika bo wymienial uszczelke pod pokrywa zaworow, mechanik polecil mu zmiane uszczelki pod glowica i takze zmienil, wydal prawie 2 tysiace. WPisalemvin w google i wyskoczyl mi ten temat z 2012 viewtopic.php?f=44&t=184968, czy ktos cos sobie przypomina i co sadzicie o tym http://allegro.pl/show_item.php?item=6038485335#

Vin WBAEV320XOAC90652

325CI w sedanie :mrgreen: to ci nowosc,sprzedajacy wie co sprzedaje?ze zdjec wiele nie zobaczysz bo sa ich 3

Popros o wiecej

Bardzo Miły Właściciel